TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bıçaklar / Knives

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Bıçaklarım

Mesaj nickynick » 28 Şub 2012, 00:29

betreyal yazdı:Vay vay vay benim nasıl dikkatimden kaçmış bu başlık maşallah çok güzel bir kolleksiyon olmuş resimlerinizi inceledikçe tekrardan bıçak aşkım depreşti... :lol: Uzun yıllar biriktirdim son birkaç yıldır pek ilgilenemiyordum başlıktaki resimleri görüne çıkarıp bir tozunu aldım yadigarların. Kameram yanımda olmadığı için kendi resimlerimi ekleyemiyorum ancak kendimce en güzel bıçağımın birkaç resmini paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz...

Resim

Resim

Resim

Telefonla çektiğim için resimler tam çıkmadı umarım beğenirsiniz. Bu arada nerden temin ettin diye sormayın anlatmaya dilim varmaz... :D

Ne bunlar? Kasatura mı :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Bıçak Kolleksiyonum

Mesaj herofb » 28 Şub 2012, 01:35

Ünal bey sizi anlamaya çalışıyorum ama eşiniz bir bıçağı hakkıyla kullanabilecek gibiyse zaten silahsiz da savunabilecek yetiye sahip olmali cunku bicak kullanma sanati her hangi bir yakin dovusten ve hatta sniper kullanmaktan bile daha zor , eger tek derk pitbull ise kopek kovuucu sinyal cihazi tavsiye ederim eger tehdit bir insan ise katil olma ve en önemlisi bıçağı kaptırma ya da karsı tarafı gereksiz azdırma riskine deger mi? Bu durumda da madem bıçağı kullanacak kadar yakınlaşma ihtimali düşünülüyor bu durumda da elektrikli jop daha uygun olacaktır ama karar sizin , konu Çelik sevdası ise evde katana bile bulundurabilir tül perdeleri bile kesebilirsiniz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj whiskey » 28 Şub 2012, 03:06

herojd11 yazdı:Ünal bey sizi anlamaya çalışıyorum ama eşiniz bir bıçağı hakkıyla kullanabilecek gibiyse zaten silahsiz da savunabilecek yetiye sahip olmali cunku bicak kullanma sanati her hangi bir yakin dovusten ve hatta sniper kullanmaktan bile daha zor , eger tek derk pitbull ise kopek kovuucu sinyal cihazi tavsiye ederim eger tehdit bir insan ise katil olma ve en önemlisi bıçağı kaptırma ya da karsı tarafı gereksiz azdırma riskine deger mi? Bu durumda da madem bıçağı kullanacak kadar yakınlaşma ihtimali düşünülüyor bu durumda da elektrikli jop daha uygun olacaktır ama karar sizin , konu Çelik sevdası ise evde katana bile bulundurabilir tül perdeleri bile kesebilirsiniz

Kesinlikle katılıyorum. Bıçak yerine, elektrikli şok cihazları çok daha mantıklı olacaktır. Çakmak şeklinde olanından tutunda cep telefonu şeklinde olanına kadar milyon çeşit şok cihazı ve kişisel savunma cihazları mevcut. Ne tarz bir durum ile karşı karşıya olduğunuzu bilmiyorum fakat bıçak kullanmak sanıldığının aksine basit değil, zordur. Özellikle bir bayan için çok daha zordur. Psikolojik etkileri de cabası. Sadece tek taraflı olarak düşünmeyin. Birde şunu belirtmemde de fayda var parmak boyunu geçen bıçakların taşınması bildiğim kadarıyla yasak.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj betreyal » 28 Şub 2012, 10:58

NickyNick yazdı:
betreyal yazdı:Vay vay vay benim nasıl dikkatimden kaçmış bu başlık maşallah çok güzel bir kolleksiyon olmuş resimlerinizi inceledikçe tekrardan bıçak aşkım depreşti... :lol: Uzun yıllar biriktirdim son birkaç yıldır pek ilgilenemiyordum başlıktaki resimleri görüne çıkarıp bir tozunu aldım yadigarların. Kameram yanımda olmadığı için kendi resimlerimi ekleyemiyorum ancak kendimce en güzel bıçağımın birkaç resmini paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz...

Resim

Resim

Resim

Telefonla çektiğim için resimler tam çıkmadı umarım beğenirsiniz. Bu arada nerden temin ettin diye sormayın anlatmaya dilim varmaz... :D

Ne bunlar? Kasatura mı :D

Aslında kasatura diyebiliriz boyut olarak biraz daha küçük ancak ağırlık olarak av, kamp ve acil durum bıçaklarından çok farklı... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
betreyal

Re: Bıçak Kolleksiyonum

Mesaj rakkas79 » 28 Şub 2012, 11:29

Arkadaşlar hassasiyetinizi anlıyorum, birbirimizi tanımıyoruz ve yazı dilinin de vermiş olduğu etkiyle kafanızda oluşan intibanın farkındayım. Özünde sizden farklı düşünmüyorum. Konu kolleksiyon adı altında açıldığı için, kesici aletlerin asli amaçlarından sadece biri olan "savunma, müdafaa" kelimesini kullanmakla mantık hatası yapmamakla beraber, konunun mahiyetine ters düştüğümü biliyorum. Konuyu farklı mecrada farklı şekilde belki yüz yüze tartışıyor olsak belki başka şeyleri konuşuyor olurduk. Bu kolleksiyonu yapan arkadaşımıza da şaka yollu konunun ilk sayfaların da bıçakların amacına dair şakalar yapılmış. ben arkadaşı tanımıyorum ancak yazdıklarından katil olmadığı belli :) Ama bu şakaların yapılması da çok normal. Çünkü kimse o kolleksiyona bakınca sadece meyve soymak için oluşturulduğunu düşünmez... Saat kolleksiyonu yapanları "zaman" konusundan bağımsız düşünemeyeceğimiz gibi.
Kullanıcı avatarı
rakkas79

Mesaj Thevenin » 02 Mar 2012, 07:48

Horologygrad vol.2 :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 02 Mar 2012, 07:56

Harika :champ: Güle güle kullan :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mucadeleci » 02 Mar 2012, 08:02

*Thevenin :thumbup: güzel model güle güle kullan...
Bende aşağıdaki modeli beğeniyorum reyiz. Bu 3133 mekanizma için ne diyorsun? muadilleri ile kıyaslarsan durumu nedir? Ayrıca incelemede bekliyoruz ;)
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners