Buharli firin dedigimiz olay adi üzerinde buhar ile calisiyor. Dolayisi ile su ve gider ihtiyaci var. Bu ihtiyac iki sekilde cözülmüs
1- direk su baglantisi ve gideri olan firinlar
2- Taze ve kullanilmis su tanki olan firinlar
Ben direkt su baglantisi olan firin aldigim icin su tanki olan firinlar ile ilgili cok fazla yorum yapamayacagim ama performans olarak cok farki oldugunu zannetmiyorum. Bu iki cözüm arasinda ki en önemli fark direkt su baglantisi olan firinlarda pisirme yada isitma isleminden sonra sadece firinin icinin temizlenmesi (su ve nemin alinmasi) gerekirken tankli sistemlerde kullanilmis su tankinin bisoltilmasi ve yeni pisirme isleminden önce taze su tankinin doldurulmasi gibi ekstra islemler gerekiyor.
Firina direkt su baglanti sansi olmayan mutfaklar icin ideal cözüm!
Gelelim calisma prensibine, firin mevcut olan suyu isitarak kullanma kilavuzunda önceden verilmis ve yemek malzemesine göre degisen sizin sisteme girdiginiz derecelerde buhara ceviriyor. Pisirme islemi 40 dakika isitma islemi ise 10 dakika yada daha az sürüyor.
Sadece buhar ile calistigi icin sadece alttan yada üstten degil yemegin/ekmegin tüm katmanlarini isitiyor. Ben firin saticisi olmasam da hicbir yemegin kurumayacagini garanti ederim
Buhar ile calismasina ragmen misal eski ekmek isitildiginda ekmegin kabugu citir citir oluyor. Beni en cok sasirtan bu olmustu. Normal firinda isitilan ekmegin disi kitir olur ama ici nemlidir ya... Buharli firinda böyle bir durum yok.
Ekmek örneginden gitmemin tek nedeni isitmasi ve firindan yeni cikmis gibi yapmasi en zor yiyeceklerden bir tanesi olmasi. Ayni etki bütün yemekler icin gecerli. Sebze yemekleri, püre v.s. bence süper.
Normal firinlari bildiginiz icin sadece buharli firin fotografini cektim

Ilk fotografta görülebilecegi gibi altta su gideri var. Sol tarafta da buhar makinesi. Ayni sekilde firinin üst kisminda yine buharin sirkulasyon yapabilecegi bir gider mevcut.
Ikinci fotograf ise normal firin ve buharli firin kombine hali.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...