TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşımlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşımlar

Mesaj eraslani » 20 Haz 2015, 13:41

mutfak deyince benim tek aletim kahve makinası..
son 5-6 yıldır kullandığım Siemens surpresso ,çok yer kapladığı vs sebeplerle evden işyerine taşınmak zorunda bırakılınca evdeki kahve keyfim biraz zedelendi..küçük şürün renkli tchibo kapsül makinalardan aldım iş görür diye..görüyor görmesinede,hem lahvenin maliyeti çok yükseliyor,hem de kahve yapmanın keyfi kayboluyor..velhasıl küçük tefek tam otomatik değirmenli bir makine bakınıyorum.
esasında akşam oturduğumda filtre içmeyi seviyorum..espresso makinalarında yapılan filtre tam olmuyor sanki (otomatik makinalar için).amerikano benzeri bir şey çıkıyor..şöyle değirmenli suyunu kahvesini kendi ayarlayabilen bir filtre makinası bilen varsa işime yarar doğrusu.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Architecte » 20 Haz 2015, 15:44

Clk yazdı:Fabrikalari benim eve 12 kilometre mesafede, bicak denince Avrupa'da akla gelen ilk isim. Dogru secim yapmissin Asymptote :champ:

Benim önerim buharli firim olacaktir. Dün aldiginiz ekmek lastik gibi mi oldu? At buharli firina 8 ile 10 dakika arasinda sanki firindan yeni cikmis gibi yapiyor. Misafir gec kaldi yemekler mi sogudu? At buharli firina sanki ocaktan yeni inmis gibi taze ve sicak. Tencerede yemek pisirirken "dibi tuttu, kurudu su ekleyelim v.s." gibi dertleriniz de kalmiyor!

Cok farkli tarifler ve yemek pisirme yöntemleri sunuyor. Eger incelemediyseniz tavsiye ederim. Daha fazla bilgi yada fotograf isteyen olursa paylasirim.

Rica etsem bilgileri fotografları paylaşır mısın Clk. Sözünü ettiğin fırın mucize gibi ve de tam bize göre. Gelen gidenimiz, misafirimiz çok oluyor, eşim sana dua eder. Son teknoloji de olsa mikrodalga fırın tadı bozuyor, kurutuyor, yakıyor.

Başlık super, bıcaklar harika, Esse'de de kaliteli şeyler bulunuyor.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Re: Ynt: Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşı

Mesaj Miriel » 21 Haz 2015, 00:55

eraslani yazdı:mutfak deyince benim tek aletim kahve makinası..
son 5-6 yıldır kullandığım Siemens surpresso ,çok yer kapladığı vs sebeplerle evden işyerine taşınmak zorunda bırakılınca evdeki kahve keyfim biraz zedelendi..küçük şürün renkli tchibo kapsül makinalardan aldım iş görür diye..görüyor görmesinede,hem lahvenin maliyeti çok yükseliyor,hem de kahve yapmanın keyfi kayboluyor..velhasıl küçük tefek tam otomatik değirmenli bir makine bakınıyorum.
esasında akşam oturduğumda filtre içmeyi seviyorum..espresso makinalarında yapılan filtre tam olmuyor sanki (otomatik makinalar için).amerikano benzeri bir şey çıkıyor..şöyle değirmenli suyunu kahvesini kendi ayarlayabilen bir filtre makinası bilen varsa işime yarar doğrusu.

Bugün bu mesajı okumam beni çok farklı yerlere götürdü. :)

Yarın sabah bir French Press ve 3rd Wave Kahvecilerden yeni öğütülmüş kahve sipariş vereceğim. :champ:

Clk bu arada buharlı fırın harika bir şeymiş. :D

Cengiz abi yine farklı vr ilginç bir konunun açılışına imza attın vesselâm. :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj JohnFante » 21 Haz 2015, 02:10

Kahve severler için şöyle bir ekleme yapayım, Bialetti moka potları baya iş görüyor. Kahve öğütücü olarak da Delonghi kg79 kullanıyorum, malumunuz kahve çekildikten sonra anında bayatlayan bir ürün olduğundan evde kendim öğütüyorum. (Şimdi bile burnuma o taze çekilmiş kahvenin kokusu geldi :) ) Kahve çekirdeklerini internetten sipariş üzerine kavurup gönderen yerler var. Burada reklam olmasın diye yazmıyorum. Kavrulan kahve de 3 hafta - 1 ay arası aromasını koruyor, sonrasında gittikçe aromasını kaybediyor.

Zamanında evde espresso yapmak için araştırmalara girişmiştim ama hem artan kurlar ile ekipman fiyatları, ilaveten vermem gereken emek/zaman gözümü korkuttuğu için böyle moka pot ve french press gibi minimalist bir şekilde sonlandı o macera. İlerleyen zamanda keyfe göre şu nespresso kapsüllü makinelerden de edinebilirm. :D
Kullanıcı avatarı
JohnFante

Mesaj magari » 21 Haz 2015, 06:03

Forumdan epey uzak kaldıktan sonra bu sıcak ortama tekrar dönebildiğim için çok memnunum. :thumbup:
Güzel bir başlık olmuş gerçektende , bende basit ama çok kullanışlı ve pratik bir alet paylaşıyim .
http://www.cookplus.com/urun/victorinox ... oCFmrw_wcB
www.serkanozaydin.com
Kullanıcı avatarı
magari

Mesaj Bg17 » 21 Haz 2015, 11:41

French press ustune tanimam...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 21 Haz 2015, 12:16

Buharli firin dedigimiz olay adi üzerinde buhar ile calisiyor. Dolayisi ile su ve gider ihtiyaci var. Bu ihtiyac iki sekilde cözülmüs

1- direk su baglantisi ve gideri olan firinlar
2- Taze ve kullanilmis su tanki olan firinlar

Ben direkt su baglantisi olan firin aldigim icin su tanki olan firinlar ile ilgili cok fazla yorum yapamayacagim ama performans olarak cok farki oldugunu zannetmiyorum. Bu iki cözüm arasinda ki en önemli fark direkt su baglantisi olan firinlarda pisirme yada isitma isleminden sonra sadece firinin icinin temizlenmesi (su ve nemin alinmasi) gerekirken tankli sistemlerde kullanilmis su tankinin bisoltilmasi ve yeni pisirme isleminden önce taze su tankinin doldurulmasi gibi ekstra islemler gerekiyor.

Firina direkt su baglanti sansi olmayan mutfaklar icin ideal cözüm!

Gelelim calisma prensibine, firin mevcut olan suyu isitarak kullanma kilavuzunda önceden verilmis ve yemek malzemesine göre degisen sizin sisteme girdiginiz derecelerde buhara ceviriyor. Pisirme islemi 40 dakika isitma islemi ise 10 dakika yada daha az sürüyor.

Sadece buhar ile calistigi icin sadece alttan yada üstten degil yemegin/ekmegin tüm katmanlarini isitiyor. Ben firin saticisi olmasam da hicbir yemegin kurumayacagini garanti ederim :D

Buhar ile calismasina ragmen misal eski ekmek isitildiginda ekmegin kabugu citir citir oluyor. Beni en cok sasirtan bu olmustu. Normal firinda isitilan ekmegin disi kitir olur ama ici nemlidir ya... Buharli firinda böyle bir durum yok.

Ekmek örneginden gitmemin tek nedeni isitmasi ve firindan yeni cikmis gibi yapmasi en zor yiyeceklerden bir tanesi olmasi. Ayni etki bütün yemekler icin gecerli. Sebze yemekleri, püre v.s. bence süper.

Normal firinlari bildiginiz icin sadece buharli firin fotografini cektim

Resim

Resim

Ilk fotografta görülebilecegi gibi altta su gideri var. Sol tarafta da buhar makinesi. Ayni sekilde firinin üst kisminda yine buharin sirkulasyon yapabilecegi bir gider mevcut.

Ikinci fotograf ise normal firin ve buharli firin kombine hali.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 21 Haz 2015, 12:32

Clk, fırınlar muhteşem görünüyor. :champ: Bu arada bahçede fışkiye mı var senin? :D ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners