Timsah » 19 Haz 2014, 13:45
Yardımcı olur mu bilmem ama bizde geçtiğimiz günlerde avmlerde portatif şekilde kurulan çantacı, kahveci, mısırcı, şekerci ve bardakta çikolata gibi işletmelere göz atmıştık.
Tabiki arkadaşım avmde bir mağaza müdürü onun çok yardımı olmuştu . Onun sayesinde ödedikleri kiraları yaptıkları ciroları ne kadar sermaye ile kurulduklarını avm sorumlusu ile görüşüp öğrenmiştik . Ben kendi adıma konuşursam çok şaşırtıcı rakamlar duydum verilen kira olarak aylık yapılan ciro olarak sadece kiradan yola çıkarsak bana göre ciddi bir rakamdı.Çünkü mağazalara göre o ufak işletmelerin yıllardır ödedikleri kiralar yüksek rakamlardı.Buda iş yaptıklarını gösteriyordu. Burdan yola çıkarak düşünülebilir bir girişim alanı olduğunu düşündüm.Çünkü böyle yerler bir merkeze bağlı değildi sadece sahibi bir kişi idi ve kendi sermayesini kullanarak gerçekleştirdiği bir girişimdi. Gerçi hala araştırıyoruz acaba ne yapabiliriz diye . Ama sanırım herşey dönüp dolaşıp '' risk '' almaya geliyor buda insan iç güdüsü diye düşünüyorum . Cünkü hep aklımızda ya olmazsa borçlanırsak vs. kaygısı var . Neyse uzatmayalım farklı bir bakış açısı olarak paylaşmak istedim

En son
Timsah tarafından 19 Haz 2014, 13:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Umut doğar genellikle, her şey umutsuzlaştığında.