TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Görme Kusurları / Gözlük ve Lensten Bıkanlar İçin Lazer

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Görme Kusurları / Gözlük ve Lensten Bıkanlar İçin Lazer

Mesaj raven » 08 Nis 2014, 23:09

bu tip operasyonların ileride nasıl sonuçlar doğuracağı belli değil. nasıl ki saate para harcıyoruz aynı şekilde gözlük için de harcama yapmalıyız. ben kıyafete göre saat taktığım gibi kıyafete göre de gözlük takıyorum. :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Baran » 09 Nis 2014, 00:45

Bende bu lazer operasyonlarini bir donem arastirdim fakat gözün stepnesi yok Allah korusun riske atilacak bir organ degil o yuzden yaptirmadim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Archimed » 09 Nis 2014, 13:40

Konuyla ilgilenen, cevap veren bütün arkadaşlara teşekkürler. Genelde ifade edildiği üzere detaylı bir araştırma yapıp ona göre karar vereceğim. İlk olarak bu sabah lenslerimi takmadım, 1 hafta kadar gözlerimi dinlendirdikten sonra muayene olup kornea kalınlığını tekrar ölçtüreceğim ve ona göre hareket edeceğim.

Açıkçası gözle ilgili operasyonlar az da olsa risk içeriyor. Diğer taraftan günümüzdeki lensler ne kadar kaliteli olsa da, gözlük camlarını % 50-60 ince yaptırsam da her ikisinden kurtulabilmek de ayrı bir güzellik olur. Zira; gün içerisinde ister istemez uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakmak durumundayım. Bu da maalesef gözde kuruluk gibi bir sorun oluşturuyor, Uhpu'nun da belirttiği üzere korneada uzun vadede istenmeyen sonuçlar oluşturabiliyor.

Uhpu'nun da belirttiği üzere PRK diğerlerine göre biraz daha eski bir teknik. Bunu tercih ediyor görünmemin nedeni; daha önce (2003 veya 2004 yılında) yaptırdığım ölçümde korneamın ince olmasının ortaya çıkması ve PRK tekniğinin de ince kornea için bir çözüm olduğuna yönelik okuduğum veriler idi. Nitekim PRK yüzeysel bir teknik olduğu için bazı sporcular ve askerler tarafından da tercih ediliyormuş. Eğer bu yazılan bir pazarlama miti değilse; sonuç itibarıyla yüzeysel bir tedaviye bağlı olarak zaman içerisinde karşılaşılabilecek pek çok tehlike karşısında gözü daha fazla koruduğunu düşündürdü.

Dün Veni-Vidi'yi aradım; gün içerisinde telefonla bana döndüler. PRK'nın dışında Trans PRK diye bir yöntemi de belirttiler. Onu da araştıracağım.

Konuyla ilgili gelişmeleri (olumlu/olumsuz yönde) burada paylaşacağım. Zaman içerisinde diğer üye arkadaşların da bu konuyla ilgili bilgi ve tavsiye ihtiyaçlarını giderebileceğimi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Archimed » 09 May 2014, 14:37

Tekrar selamlar, konuyu canlandırayım dedim. Geçen hafta ameliyat oldum :thumbup: Olaylar şöyle gelişti:

Yazışmadan sonra Dünya Göz ve Veni-Vidi'ye gidip muayene oldum. Dünya Göz'deki doktor gözümün içine ameliyatla sabit lens takmayı önerdi. Bunun bedeli de 15.000 TL imiş. İnternet sitesindeki diğer teknikleri (prk, Smile Lazer) önermedi, hatta direk "yok olmaz" dedi. Sorularıma da yarım yalamak cevaplar gelince bir de Veni-Vidi'ye gidip muayene oldum. Oradaki doktor da transprk ile ameliyat edebileceğini bildirdi. Ameliyat sonrası gözlerimin sıfırlanmayacağını, ancak gözlük kalitesinde görebileceğimi belirtti. Zira 40'lı yaşlarda başlayan yakın görme sorunu riskine karşı sıfırlamanın çok da uygun olmayacağını, bu vesile ile 4-5 yıl daha yakın gözlüğü riskini öteleyebileceğini ifade etti. Açıkçası doktor bilgisi, kaçamak cevap vermemesi ve hastaya yaklaşımı gibi nedenlerle güvenimi kazandı. Geçen hafta ameliyat oldum. Ameliyat sırasında bir acı durumu olmadı. Ancak lazer gözün üzerindeki koruyucu tabakayı yakarken burnuma gelen yakın kokusu tedirgin etti :shock: Ameliyat 10 dakika sürdü, sürmedi. Ameliyat günü çok da zorlamayan, ancak kendini ameliyatı hatırlatan bir yanma ve ağrı oldu. Yani katlanabilen bir acı oldu. Ertesi gün ışığa karşı hassasiyet yaşadım. 2 gün koruyucu gözlük kullandım. Sonrasında iyileşme sürecine girdim. Şu an araba kullanabiliyorum, televizyon seyrediyorum. Görüntüde biraz bulanıklık var, o da beklenen bir durum ve 1-1,5 ay sürebiliyor. Henüz 1 haftada ameliyat öncesi gözlük kalitesinde görme durumu olmadı, ancak prk ve transprk metotlarında görme kalitesi 1 ay gibi bir zamanda yerine oturuyor. Kullandığım damlalar var, 3 aya kadar devam edecek gibi görünüyor.

An itibarıyla ameliyatımdan memnunum. Birkaç hafta sonra iyileşme sürecine göre tekrar gelişmeleri yazarım.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj drk » 09 May 2014, 14:49

Geçmiş olsun. Geçen hafta, 8 sene önce ameliyat olan biriyle konuşmuştum, yazmayı unutmuşum. İlk yıllar ameliyattan çok memnun kaldığını sonra zaman içinde gözünün 4 numara büyüdüğünü söyledi, 50li yaşlarda kendisi. Tekrar ameliyat diye bir seçenek de yok. Umarim siz uzun vadede de memnun kalırsınız.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ernest0 » 09 May 2014, 17:08

Drk yazdı:Geçmiş olsun. Geçen hafta, 8 sene önce ameliyat olan biriyle konuşmuştum, yazmayı unutmuşum. İlk yıllar ameliyattan çok memnun kaldığını sonra zaman içinde gözünün 4 numara büyüdüğünü söyledi, 50li yaşlarda kendisi. Tekrar ameliyat diye bir seçenek de yok. Umarim siz uzun vadede de memnun kalırsınız.

Drk sen de moral bozma simdi :)

Bence 8 onceki ameliyat teknolojisi ile simdiki teknoloji arasinda cok fark vardir.

Gecmis olsun umarim en kisa zamanda kalici olarak iyilesirsiniz...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj Anesthesia » 09 May 2014, 17:55

Gecmis olsun, umarim cabuk kavusursunuz ozlediginiz net gunlerinize:)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj uhpu » 09 May 2014, 19:15

Geçmiş olsun,
Operasyonun basarili geçmesine ve hiçbir komplikasyon yasamamaniza cok sevindim.
Umarim uzun yillar memnun kalirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uhpu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners