Tekrar selamlar, konuyu canlandırayım dedim. Geçen hafta ameliyat oldum

Olaylar şöyle gelişti:
Yazışmadan sonra Dünya Göz ve Veni-Vidi'ye gidip muayene oldum. Dünya Göz'deki doktor gözümün içine ameliyatla sabit lens takmayı önerdi. Bunun bedeli de 15.000 TL imiş. İnternet sitesindeki diğer teknikleri (prk, Smile Lazer) önermedi, hatta direk "yok olmaz" dedi. Sorularıma da yarım yalamak cevaplar gelince bir de Veni-Vidi'ye gidip muayene oldum. Oradaki doktor da transprk ile ameliyat edebileceğini bildirdi. Ameliyat sonrası gözlerimin sıfırlanmayacağını, ancak gözlük kalitesinde görebileceğimi belirtti. Zira 40'lı yaşlarda başlayan yakın görme sorunu riskine karşı sıfırlamanın çok da uygun olmayacağını, bu vesile ile 4-5 yıl daha yakın gözlüğü riskini öteleyebileceğini ifade etti. Açıkçası doktor bilgisi, kaçamak cevap vermemesi ve hastaya yaklaşımı gibi nedenlerle güvenimi kazandı. Geçen hafta ameliyat oldum. Ameliyat sırasında bir acı durumu olmadı. Ancak lazer gözün üzerindeki koruyucu tabakayı yakarken burnuma gelen yakın kokusu tedirgin etti

Ameliyat 10 dakika sürdü, sürmedi. Ameliyat günü çok da zorlamayan, ancak kendini ameliyatı hatırlatan bir yanma ve ağrı oldu. Yani katlanabilen bir acı oldu. Ertesi gün ışığa karşı hassasiyet yaşadım. 2 gün koruyucu gözlük kullandım. Sonrasında iyileşme sürecine girdim. Şu an araba kullanabiliyorum, televizyon seyrediyorum. Görüntüde biraz bulanıklık var, o da beklenen bir durum ve 1-1,5 ay sürebiliyor. Henüz 1 haftada ameliyat öncesi gözlük kalitesinde görme durumu olmadı, ancak prk ve transprk metotlarında görme kalitesi 1 ay gibi bir zamanda yerine oturuyor. Kullandığım damlalar var, 3 aya kadar devam edecek gibi görünüyor.
An itibarıyla ameliyatımdan memnunum. Birkaç hafta sonra iyileşme sürecine göre tekrar gelişmeleri yazarım.