Sevgili Asymptote o halde;
-tam tersine pipoya başlayarak sigarayı bıraktım
-Vauen Dr Perl Junior veya Stanwell. Her ikisi de activated Carbon
-Balsa Hiç kullanmadım, ama bir kimyacı olarak Balsa'nın aktif karbondan daha fazla verim sağlayacağını düşünmüyorum. 90% nerede geçiyor bilmiyorum ama tahminim bu oranın "zararlı gazlar" değil "zararlı bileşenler" için doğru olabileceği yönünde. Yukarıda yazdığım gibi aktif karbonun daha da etkili olduğu kanaatindeyim.
-Belki alışkanlıktan, filtre kullandığım pipolarımdan çok daha fazla keyif alıyorum. Filtresiz pipolar için ağız içerisinin iyice deforme (dumana alışma) olması gerekiyor, lületaşı haricinde de filtresiz pipoyu şahsen tercih-tavsiye etmiyorum.
-Türkiye'de pipo tütünü satışı iki marka (TPT ve yayladağ) dışında yok-yasak. Ben ya yurt dışı çıkışlarımda veya eş-dost çıkışlarında Duty Free'lerden stok yapıyorum. Türkiye duty free'lerinde bulunabilecek tütün çeşidi de ne yazık ki çok çeşitli değil, ama aralarında çok kalitelileri var (Davidoff, WO Larsen). Bunun haricinde kaçak yollarla gelen-veya geldiği söylenen, benim hiçbir zaman güvenmediğim birçok pipo tütünü var piyasada, ağırlıkla capt. Black ve benzeri yoğun aromalı tütünler, dediğim gibi, filtrenin bile çakmasını görmüş olarak bu tütünlere hiç güvenmiyorum-tercih etmiyorum. Bir de İstanbul'da pipo içenler arasında bilinen, tabiri caizse "butik üretim" yapan bir beyefendi var, dönem dönem kullanıyorum tütünlerini ve memnunum.
Cevaplarım şimdilik bu kadar

Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...