TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj asymptote » 11 Ara 2016, 16:36

Ortam kapalı olmasaydı osmanlı ocağı der miydim? Elbette demezdim. Bu ocak kendini dahi ısıtamıyor.. :D
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sedir » 11 Ara 2016, 16:50

Bu ocaktan ben de almıştım. Kahve pişirmek için birkaç kez kullandım. Plastik cerrah bir arkadaşım bunların yakıtlarının sabıkalı olduğunu parlaması sonucu yüz yanığı hastalarını tedavi etmek zorunda kaldıklarını söyledi ve ocağı "attım". Kullanılmaması tavsiye edilir.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj coolfire » 11 Ara 2016, 18:36

mevsuf yazdı:Teşekkürler cevaplar için. Özellikle akşam çaylarında her defasında mutfağa gidip gelmemek için çayı oturduğumuz odaya getiriyoruz. Dolayısıyla soğuyor. Benim sorum biraz da çaydanlığın yapıldığı malzemenin - çinko, çelik, porselen vb. - hangisinin ısı kaybının daha az olduğuydu.
En iyisi çayın altını kapatmamak herhalde, artık kalkıp mutfağa gidip gelmeye de katlanacağız. [emoji1]

G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam elektrikli çay makinelerini deneyebilirsiniz. Tasarruf için suyu doğal gazda kaynatıp elektrikli çaydanliga aktarirsaniz elektrik faturanıza fazla yuk binmemis olur. Veya en basit çözüm kısa mumlar ama hem az ise yarıyor hem de caydanligi karartıyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj eraslani » 11 Ara 2016, 19:30

Usulünce demlendi..
Resim

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj arespoem » 11 Ara 2016, 21:06

Ben Ahmed tea Earl Grey kulanıyorum. Kanımca bizim çaylarımızdan birkaç gömlek üstün bir çay. İlk başlarda Ahmed Tea'nin poşet çaylarından kullanıyordum. Dudaklarımda aşırı derecede kuruluk ve çatlama oluşuyordu. Bunun nedenini şimdi daha iyi anlıyorum. Su ısıtıcıları genelde suyu olması gerekenden daha fazla kaynatıyor. Şimdi ise yine Ahmet tea'nin demleme çayını kullanıyorum. Öncelikle suyu ısıtıcıya koyuyor ve su hafif kaynamaya başladığında ısıtıcıyı kapatıyorum. Bir 30 saniye bekledikten sonra suyu çayın üzerine döküyorum. Porselen demliğin üzerini havlu ile örtüyor ve 7-8 dakika kadar çayın demlenmesini bekliyorum. Bu şekilde yapılan demleme bence en sağlıklı olanı. Çayı kesinlikle çok sıcakken içmemek gerekiyor.Zaten Erzurumda bu kadar mide kanseri olmasının nedeni de anlaşılıyor resmen kaynar şekilde çay içiyorlar.
Son olarak Ahmet tea'nin Youtube kanalına bakılmasını tavsiye ederim. ÇAyın nasılş demlenmesi gerektiğini de bir video ile anlatmışlar.
https://www.youtube.com/watch?v=AzqW965Dz64
Kullanıcı avatarı
arespoem

Mesaj asymptote » 11 Ara 2016, 21:35

Mide kanserine etkisini bilmiyorum fakat aşırı sıcak içilen çay gırtlak kanserine davetiye çıkarıyor. Sedir hocamın önceki sayfada söylediği gibi bunu bilmenin tek yolu deney. Ülkemizde kışın soğuk geçtiği ve çayın kıtlama içildiği illerde başkaca bir etken yoksa bu kanser çeşidinin çay içme alışkanlığına bağlanması bana mantıklı geliyor.
İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Opr. Dr. Mehmet Emin Güneş, gırtlak kanserinin son yıllarda arttığını belirterek "Erzurum, Van, Kars ve Ağrı'da yemek borusu kanserine çok rastlanıyor. Nedeni ise çok fazla tüketilen sıcak çay" dedi.

Dr.Güneş sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle Erzurumlular 'kıtlama' denilen yöntemle ağızda şekeri tutarak çayı aşırı sıcak tüketir. Bu da ağız tabanında ve yemek borusunda bir kronik hasara, kanser gelişmesine sebep olur. Çaya şeker konulup karıştırıldığında, sıcaklığı bir miktar düşer. Bu sıcaklık farkı kanser oluşumunda en önemli etken.

Kanser hücrelerinin en sevdiği beslenme maddesi şeker. Doğu ve Güneydoğu'da kış uzun sürüyor. Bu nedenle sıcak ve demli çayı çok fazla tüketiyorlar.

Yutma güçlüğü, yutarken takılma hissi, en önemli belirtidir. Hemen uzman hekime başvurmak gerekir. Bu tür hastalara derhal gastroskopi yapılmalı. Kansere ait bir lezyon varsa, derhal temizlenmeli ve tedaviye başlanmalı.

Operasyonda yemek borusunun tamamı ya da midenin yarısı alınıyor. Bu riskli bir ameliyattır. Türkiye'de de kısıtlı merkezlerde yapılır. Bu operasyon İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Hasan Bektaş ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor."

Haberin linki :arrow: http://www.haberturk.com/saglik/haber/942338-girtlak-kanserine-davetiye-cikariyor

Not: Sıcak çikolata sevenler bir daha düşünsün. Ben bu şeyin zehir olduğuna çevremdekileri ikna edemiyorum. Birisi olmadığına beni ikna ederse çok sevinirim. Çünkü hala tüketenleri gördükçe stres oluyorum.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj seruvenci » 12 Ara 2016, 08:07

Çay ve kahveyi sıcak sadece biz içiyoruz sanırım. Hatta çayı çok sıcak seviyoruz. Ama başka yerlerde genelde ılık içiliyor. Bende kendimi ılık çay/kahveye biraz zor alıştırmıştım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Mesaj eraslani » 12 Ara 2016, 09:47

Resim

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners