TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşımlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Mutfak Araç ve Gereçleri; Öneri, Tavsiye ve Paylaşımlar

Mesaj Miriel » 08 Tem 2015, 00:08

hozburun yazdı:
Hsnmrycl yazdı:eraslani, makine hayırlı olsun.

arkadaşlar bana da bir makine bulun lütfen.
değirmenli olsun,
zaman ayarlı olsun, (sabah kalktığımda yapmış olsun)
espresso falan da yapsın

size güveniyorum :super: :super:

Valla Emre ye bulursanız bende alırım :thumbup: Çekirdekler de Miriel den ;) Değme keyfime :champ:

Memnuniyetle Hasan ağabey.. ;) :champ:

Architecte yazdı:Kızlar zaten istisnasız kahveseverler. Mesela Miriel bekarsa onu alan kız yaşadı. Kahve, kahve çekirdeği ve değirmen konusunda kendisine kefil olabilirim :D

Architecte teşekkürler. :D :champ: :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj uhpu » 08 Tem 2015, 00:25

Evlenirken tum beyaz esyalarimizi Siemens`den almistik.
5 yildir hic bir sorunla karsilasmadik,
Siemens Tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj Clk » 08 Tem 2015, 08:50

Thevenin yazdı:

değirmenli olsun,
espresso falan da yapsın

Saclar nasil olsun :D

Kahveye ben de bir sure mesai harcadim, sonra cozumu kahveyi en guzel yapan yerin yanina tasinmakta buldum :D

Overkill dedikleri bu iste :lol:

Bunu verelim ha coffee shop'u komple almissin ha bu makineyi! California test sürüsü icin gittigim Maranello Motors'ta ilk defa karsilastigim canavar :shock: 8-)

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tgm » 08 Tem 2015, 10:33

Clk yazdı:Buharli firin dedigimiz olay adi üzerinde buhar ile calisiyor. Dolayisi ile su ve gider ihtiyaci var. Bu ihtiyac iki sekilde cözülmüs

1- direk su baglantisi ve gideri olan firinlar
2- Taze ve kullanilmis su tanki olan firinlar

Ben direkt su baglantisi olan firin aldigim icin su tanki olan firinlar ile ilgili cok fazla yorum yapamayacagim ama performans olarak cok farki oldugunu zannetmiyorum. Bu iki cözüm arasinda ki en önemli fark direkt su baglantisi olan firinlarda pisirme yada isitma isleminden sonra sadece firinin icinin temizlenmesi (su ve nemin alinmasi) gerekirken tankli sistemlerde kullanilmis su tankinin bisoltilmasi ve yeni pisirme isleminden önce taze su tankinin doldurulmasi gibi ekstra islemler gerekiyor.

Firina direkt su baglanti sansi olmayan mutfaklar icin ideal cözüm!

Gelelim calisma prensibine, firin mevcut olan suyu isitarak kullanma kilavuzunda önceden verilmis ve yemek malzemesine göre degisen sizin sisteme girdiginiz derecelerde buhara ceviriyor. Pisirme islemi 40 dakika isitma islemi ise 10 dakika yada daha az sürüyor.

Sadece buhar ile calistigi icin sadece alttan yada üstten degil yemegin/ekmegin tüm katmanlarini isitiyor. Ben firin saticisi olmasam da hicbir yemegin kurumayacagini garanti ederim :D

Buhar ile calismasina ragmen misal eski ekmek isitildiginda ekmegin kabugu citir citir oluyor. Beni en cok sasirtan bu olmustu. Normal firinda isitilan ekmegin disi kitir olur ama ici nemlidir ya... Buharli firinda böyle bir durum yok.

Ekmek örneginden gitmemin tek nedeni isitmasi ve firindan yeni cikmis gibi yapmasi en zor yiyeceklerden bir tanesi olmasi. Ayni etki bütün yemekler icin gecerli. Sebze yemekleri, püre v.s. bence süper.

Normal firinlari bildiginiz icin sadece buharli firin fotografini cektim

Resim

Resim

Ilk fotografta görülebilecegi gibi altta su gideri var. Sol tarafta da buhar makinesi. Ayni sekilde firinin üst kisminda yine buharin sirkulasyon yapabilecegi bir gider mevcut.

Ikinci fotograf ise normal firin ve buharli firin kombine hali.

Fırın denince Gaggenau dünya çapında bir numaradır :thumbup: Çok yerinde tercih.. Zaten başka tercih de beklenilmezdi sizden :D

Evlenirken beyaz eşya konusunda baya bir araştırma yaptım. (gerçi konumuz mutfak araç gereçleri ama :) ) Çamaşır ve bulaşık makinesinde Miele, buzdolabında liebherr, fırında Gaggenau bana göre bir numaradır. Bunları alan kişi ancak sıkıldığında değiştirir
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Terasus » 08 Tem 2015, 11:39

ErsinGS yazdı:Beyaz eşya için neler önerirsiniz?
Marka veya özellik bazında
neler önerirsiniz?

Ben geçtiğimiz ay buzdolabı (nofrost, dondurucu kısmı altta) + çamaşır makinası (8kg) + 3'lü set (fırın+ocak+davlumbaz) aldım Bosch'tan. Hepsinden de memnunum geçen 1 aylık süreçte :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj eraslani » 08 Tem 2015, 16:31

değirmenli olsun,
espresso falan da yapsın

teşekkür ederim.
espresso işini ayrı tutarsak değirmenli ve zamanlayıcılı birkaç makine var piyasada..
philips ,fakir ve breville markalı cihazlar benim baktıklarım.
fiyat olarak en uygunu fakir ancak pek kaliteli görünmüyordu..ayrıca değirmeni aşırı sesli çalışıyor..sabah kahvenizi hazırlarken aynı zamanda alarm görevide görür :D
philips oldukça güzel görünen bir makine..çalışmasını görme şansım olmadı..
Benim aradığım ayırt edici özellik uzun süre çalışabilecek kalitede malzemeden üretilmesi ve kahve yaparken gereği kadar suyu otomatik alabilmesiydi..yani hazneyi tamamen doldurup sadece 1 fincan kahve yap dediğinizde bunu başarabilmesi..breville markalı makine bu özelliklere sahip..diğerlerinde koyduğunuz su kadar kahve yapıyorsunuz..
işin içinde espresso da olsun denilirse tam otomatik espresso makinaları var..ben Siemens marka bir aleti uzun seneler evde kullandım,şu andada işyerimde kullanıyorum..ancak bu makinalar ile yapılan filtre kahvenin biraz farklı olduğunu düşünüyorum..birde bu cihazlarda zaman ayarı olsada ayarlanan saatte cihaz açılıp hazır hale geliyor..istediğiniz kahveyi seçip düğmeye basıyorsunuz..bu cihazlarla süt köpürtme falan filan işleride yapılabiliyor..ben süt bulaşmış kahveyi pek sevmediğimden sadece misafirimiz olduğunda artistlik amaçlı kullanmıştım :D
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj ErsinGS » 08 Tem 2015, 16:59

Cct yazdı:
ErsinGS yazdı:
asymptote yazdı:Tayland'dan karbon Wok tavamız da geldi sonunda: 8-)

Resim

Seasoning işlemini de fotoğraflarıyla paylaşırım hafta sonu.. ;) :thumbup:

hayırlı olsun asy

esse den iyi bir indirimle önerdiğin bıçak takımını aldım.
Benim aldığım takımın sapları perçinli idi.
Aynı markanın diğer bıçak sapları ise düz.
Bu bir fark oluşturur mu?

Kızım evlenecek onun evine eşya alacağız
Beyaz eşya için neler önerirsiniz?
neler önerirsiniz?

1 yıllık evli olarak kullandıklarımız :

Çamaşır Makinesi : SAMSUNG WW90H7410EW/AH

Resim

Buzdolabı : BOSCH KGN57SW34N

Resim

Buzdolabından son derece memnunuz, tavsiye ederim :thumbup:

Çamaşır Makineside güzel fakat kurutma özelliği tam kurutmuyor sanki :roll: Çamaşırlar hafif nemli çıkıyor.. Gerçi ben bekarken bu tip şeylerin hep en ucuzundan aldığımdan kurutma fonksiyonunun iyisini kötüsünü pek bilmem o yüzden sadece bir inceleyin diyeyim :)

Bulaşık Makinesi, Fırın, Mikrodalga vs. evin kendisinde mevcuttu. Hepsi Miele. Modellerini tam bilmiyorum fakat bulaşık makinesinden pek memnun olduğum söylenemez :roll:

Şimdiden kızınıza mutluluklar dilerim :champ:

Teşekkür ederim Cct
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj ErsinGS » 08 Tem 2015, 17:01

Terasus yazdı:
ErsinGS yazdı:Beyaz eşya için neler önerirsiniz?
neler önerirsiniz?

Ben geçtiğimiz ay buzdolabı (nofrost, dondurucu kısmı altta) + çamaşır makinası (8kg) + 3'lü set (fırın+ocak+davlumbaz) aldım Bosch'tan. Hepsinden de memnunum geçen 1 aylık süreçte :)

teşekkür ederim Terasus
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners