Hsnmrycl yazdı:eraslani, makine hayırlı olsun.
arkadaşlar bana da bir makine bulun lütfen.
değirmenli olsun,
zaman ayarlı olsun, (sabah kalktığımda yapmış olsun)
espresso falan da yapsın
size güveniyorum

teşekkür ederim.
espresso işini ayrı tutarsak değirmenli ve zamanlayıcılı birkaç makine var piyasada..
philips ,fakir ve breville markalı cihazlar benim baktıklarım.
fiyat olarak en uygunu fakir ancak pek kaliteli görünmüyordu..ayrıca değirmeni aşırı sesli çalışıyor..sabah kahvenizi hazırlarken aynı zamanda alarm görevide görür
philips oldukça güzel görünen bir makine..çalışmasını görme şansım olmadı..
Benim aradığım ayırt edici özellik uzun süre çalışabilecek kalitede malzemeden üretilmesi ve kahve yaparken gereği kadar suyu otomatik alabilmesiydi..yani hazneyi tamamen doldurup sadece 1 fincan kahve yap dediğinizde bunu başarabilmesi..breville markalı makine bu özelliklere sahip..diğerlerinde koyduğunuz su kadar kahve yapıyorsunuz..
işin içinde espresso da olsun denilirse tam otomatik espresso makinaları var..ben Siemens marka bir aleti uzun seneler evde kullandım,şu andada işyerimde kullanıyorum..ancak bu makinalar ile yapılan filtre kahvenin biraz farklı olduğunu düşünüyorum..birde bu cihazlarda zaman ayarı olsada ayarlanan saatte cihaz açılıp hazır hale geliyor..istediğiniz kahveyi seçip düğmeye basıyorsunuz..bu cihazlarla süt köpürtme falan filan işleride yapılabiliyor..ben süt bulaşmış kahveyi pek sevmediğimden sadece misafirimiz olduğunda artistlik amaçlı kullanmıştım