
Burunda öylesine güzel ağaç, toprak, sonbahar hissi veriyor ki, klasik “Lagavulin isi”ni geri plana itiyor. Araya ıslak deri, kırmızı meyveler karışıyor.
Damakta yağlı, kremamsı, tatlı ve yumuşak. Bal aroması geliyor. (İslay’da balın ne işi var demeyin, çok şaşıracaksınız.) İs tüm bu koku ve aromaların içinde tatlı tatlı süzülüyor. İyot, fıçılardan gelen Pedro Ximenez üzümleri ile birleşince muhteşem bir sonuç alınmış ve damak müthiş zevk veriyor.
Bitiş yine yağlı yapıda, aromatik, ortaya yakın uzunlukta ve sıcak. Şeri etkisi bitişte kendini hissettiriyor.
(Kısa bilgi: PX fıçılardaki olgunlaşma süreci, viskilere, kara/kırmızı meyveler ve alabileceğiniz en tatlı bitişi veriyor.)

Şeri fıçılarda olgunlaşıp, %43 ile şişelenen Distiller’s Edition lezzetli tabirine uyan ekspresyonlardan. İsli standartlarında, L16’ya göre çok daha zengin, karakterli, zarif, yumuşak ve aynı zamanda, highland’ler dahil, içtiğim en “earthy” viskilerden. Hemen ikinci kadehi doldurmak istedim ki islilerde çok nadir olur. Şiddetle tavsiyedir.
Şişesinde yazan ve Lagavulin’in çokça paylaştığı, adalıların meşhur sözü ile bitirelim;
“Time takes out the fire but leaves in the warmth.”

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi