TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj eraslani » 23 Eyl 2015, 13:32

platinum yazdı:2 gün boyunca sert düşen Volkswagen hissesi dikkatimi çekti ve bugün biraz aldım.

Aynı paraya 2. el full altın bir rolex alınabiliyordu. İyi bir iş mi yaptım yoksa kötü bir hata mı yaptım zaman gösterecek artık.

Hayırlısı olsun.
Vw için oldukça zor günler yaşanabilir..ABD den sonra Asya ve Avrupa içinde yüksek cezalar ödemesi sözkonusu bildiğim kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj platinum » 23 Eyl 2015, 13:48

eraslani yazdı:Hayırlısı olsun.
Vw için oldukça zor günler yaşanabilir..ABD den sonra Asya ve Avrupa içinde yüksek cezalar ödemesi sözkonusu bildiğim kadarıyla.

Evet ve de bu cezaların hepsi ödenecek olursa pahalı fiyattan almış olurum.

Ben klasik Türk mantığıyla düşündüm, bu kadar büyük bir şirket illa ki orta bir yol bulur, daha küçük cezayla yırtar diye. Bizde hep öyle oluyor çünkü. :)

Yanıldıysak ta ne yapalım artık.
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj Clk » 23 Eyl 2015, 13:49

Platinium bence gönder gitsin.

Bu düsüs sadece imaj kaynakli daha ortada bir ceza yok. VW ile ilgili gercekler ve gelecekte yasanabilecek durumlar.

1- Pek gercekci olmasa da USA'da satilan otomobil basina 33.000 USD ceza ki 432.000 dizel arac yapar 18 Milyar USD
2- Arac sahiplerinin sirkete acacagi sahsi davalardan kaynaklanacak mali kayiplar
3- USA'da satisi yapilan tüm araclarin geri cagirilmasi ve gerekli düzenlemelerin yapilmasinin getirecegi mali yük
4- USA'da dizel arac satisinin durdurulmasi ve VW'nin imaj kaybindan dolayi benzinli ve elektro araclarda yasayacagi satis buna bagli kar kaybi
5- Tüm bunlarin Avrupa ve diger kitalarda da yasanma riski
6- USA'da satilmadigi icin konusulmasa da SEAT, SKODA, VW ve AUDI'nin de bu olaylardan zarar görecegi.
7- Hali hazirda Avrupa'da dizel arac satisinin yasaklanmasinin konusulmasi

Kisacasi önümüzde ki 1-2 sene icin olasi riskleri ve pazar payi kayiplarini düsününce VW hissesi almak Harakiri yapmak gibi birsey. Ama herkesin kendi bilecegi is ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj platinum » 23 Eyl 2015, 14:04

Clk yazdı:Platinium bence gönder gitsin.

Bu düsüs sadece imaj kaynakli daha ortada bir ceza yok. VW ile ilgili gercekler ve gelecekte yasanabilecek durumlar.

1- Pek gercekci olmasa da USA'da satilan otomobil basina 33.000 USD ceza ki 432.000 dizel arac yapar 18 Milyar USD
2- Arac sahiplerinin sirkete acacagi sahsi davalardan kaynaklanacak mali kayiplar
3- USA'da satisi yapilan tüm araclarin geri cagirilmasi ve gerekli düzenlemelerin yapilmasinin getirecegi mali yük
4- USA'da dizel arac satisinin durdurulmasi ve VW'nin imaj kaybindan dolayi benzinli ve elektro araclarda yasayacagi satis buna bagli kar kaybi
6- USA'da satilmadigi icin konusulmasa da SEAT, SKODA, VW ve AUDI'nin de bu olaylardan zarar görecegi.

Kisacasi önümüzde ki 1-2 sene icin olasi riskleri ve pazar payi kayiplarini düsününce VW hissesi almak Harakiri yapmak gibi birsey. Ama herkesin kendi bilecegi is ;)

Normalde satmak amaçlı almıyorum, aldıklarımı Allah kaza bela vermezse ömür boyu taşımayı planlıyorum. Aldığım tüm hisse senetlerinde böyleyim.

VW'nin tarihi zirvesi 253 euro, benim maliyet 114.25 euro ayrıca euro'da dolara göre %20 değer kaybetmiş durumda.

Günün birinde herşey düzelir ama bu 6 ay mı sürer, 2 sene mi sürer, 5 sene mi sürer bilemiyorum ama birgün herşey eskisi gibi olur.

Bu sebeple şu an daha da düşme ihtimali yüksekte olsa uzun vade de kazanacağıma inanıyorum. Tabii zaman gösterecek.

Kısa vadede %50 değerde kaybetse etkilemez beni. Zaten portföyümün küçük bir kısmı ile aldım. Tek hisse senedinde yüklü alım yapmam.
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj MertYe » 23 Eyl 2015, 15:27

Ben sadece mideme yatırım yapıyorum mutluyum tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Bg17 » 23 Eyl 2015, 22:13

Clk yazdı:Platinium bence gönder gitsin.

Arti ayni olay AB de de yapildiysa, motorlu tasitlar vergisi emisyon bazli yapildigi icin milyarlarca dolar vergi riski ortaya cikabilir.

Fakat bir denklemde bir bilinmeyen var ki, sonucu farklilastirabilir. Firmada alman devletinin altin hissesi var. ki almanlar oldukca korumacidir. Bence butun bu olayin firmaya ufak bir cezayla gecistirilmesi, gercek kisilerin (mevcut yonetim) ustune atilmasi, diplomatik olarakta halledilmesi gayet buyuk bir olasilik.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 24 Eyl 2015, 00:16

Basar global holdinglerin devlet desteksiz is yapmadigini benden daha iyi bilirsin. Bu baglamda Avrupa pazari icin yazdiklarina harfiyen katilsam da USA pazari icin ayni seyleri söylemem imkansiz.

USA sofrasinda ortada bir kek var ve herkes ac. Fransizlar masanin disina itilmis, Italyanlar sindirilmis. Geriye USA, Germany ve Japan kalmis. VW'yi USA pazarindan silme sansini sence iflasin esiginden dönmüs GM kacirir mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 24 Eyl 2015, 00:36

Dogru soyluyorsun... Ama burada wv inanamayacagin kadar iyi satiyor. Tabii amerikali rakiplerini dusununce cok sasirtici degil.

Bakalim.. Amerikada ustunu ortmek kolay olmayacaktir ama burdaki meshur settlement makenizmasi hizlica isleyebilir... Gorecegiz.

Fiat crysler ile baya girdi pazara...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: scarbo ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners