TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj Baran » 18 Nis 2016, 11:28

Evet yaz geldi güneş kendini gösterdi..Son birkaç senedir bisiklet alayım bakayım muhabbetlerini aksiyona döndürdüm.2fast4u Özgür abim sagolsun epey yardımcı oldu ama cok detay var bisiklet işinde,bisikletcilerin fikrini almak istedim motor alamadım bisiklet alayım bari :)

Boyum 1.73 Kilom 74 Bisiklete hergun sahilyolunda bineceğim uzun turlar olacak.Biraz arastırdım Cyclecross yada Road Bike işimi görecek.Bütcem 2500-3000tl başlangıc seviyesi iyi bisikletlere yetiyor ama bende bir objeyi alırken markasına bana hissettirdiğine cok bakıyorum.Pro turlara katılmayacagım tek tabanca olacagım :)

Scott eskidende sahip oldgum cok sevdigim bir marka.Trek Giant sevmiyorum Connandale param yetmez..

Haftasonu biraz bakındım marka bazında Scott ve Specialized arasında kaldım.

Modeller Scott Speedster ve Specialized Sectour C2. Ama farklı fikirlerede acıgım.Specialızed doğrusu ilk defa duydum cahilliğim verin,servis yedek parcada sorun yaşamak istemiyorum.

Modeller bunlar

Resim

Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eraslani » 18 Nis 2016, 12:36

bisiklette cahillik tavan yapsın :roll:
bazı bisikletlerde gördüğüm disk frenler var..gördükçe bakar incelerim,bazıları tek tekerlekte bazıları her ikisinde,bazıları hidrolik vs..özellikle yokuşlu bölgelerde inişler için bu disk frenler daha rahat sürüş sağlar mı? bisiklette en çok uğraştığımız birtürlü ayar tutturamadığımız yer fren sistemiydi ufakken..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Baran » 18 Nis 2016, 12:47

Disk fren yol bisikleti için extra ağırlık varsayılıyor bildigim kadarıyla.Ayrıca kaza durumunda üstüne düştüğünüzde kolunuzu bacagınızı ciddi şekilde yaralama riskiniz var malum dönen bir bıçak taşıyorsunuz aletin üstünde.Konfor performans yönünden sanıyorum ıslak havada disk fren daha iyi pabuclu frenlere göre.

Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 18 Nis 2016, 21:24

Disk fren, hidrolik fren ile v fren arasında kalan son derece gereksiz bir uygulama.. :) Normal sürücüyseniz (yarışlara katılmayı düşünmüyorsanız) kaliteli bir V fren + baradine papuç (mevsimine göre) yapacağınız en iyi tercih olur.. :thumbup:

Specialized çok iyi bir markadır bu arada.. :geek: Marka prestiji açısından herhalde tatmin etmeyeceği çok az kimse vardır.. Scott'la Specialized arasında kaldıysan bence her iki bisikletin sahip olduğu ekipmanları karşılaştırmalısın. Bir de bulabilirsen kullanıcı yorumlarına bak. Ekipmanla birlikte bisikletin kadrosu sürüş açısından çok fark ettiriyor. Bunu da ancak kullanıcı yorumlarından öğrenebilirsin. Ayrıca kadro boyunu middle almalısın, bunu da atlama.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 18 Nis 2016, 22:00

Asymptote bugun kadroya oturtup baktım jr Baranla kadro arasında 3 parmak kaldı Middle da.Bütceyi az daha arttırıp 3300 e cıkarttım görünce bisikletleri.Specialized yada Scott kararsızlıgım devam ediyor tam ekipmanları karşılaştıracak kadarda bilgi sahibi degilim malesef.

Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Miriel » 18 Nis 2016, 22:16

Baran yazdı:Asymptote bugun kadroya oturtup baktım jr Baranla kadro arasında 3 parmak kaldı Middle da.Bütceyi az daha arttırıp 3300 e cıkarttım görünce bisikletleri.Specialized yada Scott kararsızlıgım devam ediyor tam ekipmanları karşılaştıracak kadarda bilgi sahibi degilim malesef.

Baran abi Shimano için Shimano hierarchy diye arat. Görsellerde gerekli sıralama var.Resim

Ben kaydedip atmayı deniyorum ama bi sıkıntı olabilir.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj smhhhh » 18 Nis 2016, 22:24

Resim

bir süredir katlanır bisiklet kullanıyorum. tavsiye ederim çok keyifli. :champ:
Kullanıcı avatarı
smhhhh

Mesaj Baran » 19 Nis 2016, 07:10

Miriel tesekkurler internetten buldum kardeşim makbule geçti.

Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners