TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Mesaj khef » 30 Ağu 2019, 16:56

Daha önce is ile aromaların birbiriyle bağlantısı olmadığından yakınmıştım diye hatırlıyorum. Fikrim çok değişmedi.

Resim

Tütsülenmiş et kokuları burunda başlıyor. Vanilya ve biraz tatlılık eşlik ediyor. Damakta hafif meyvemsi tatlar; sonra is yine bitişe kadar devam ediyor ama yancı gibi; aromalarla bir ahenk oluşturmuyor. Bitiş baharatlı, orta uzunlukta ve sıradan.

Resim

Islay’ler arasında, kendi adıma, alt sıralarda kalmaya devam edecek gibi. Kiwi’nin en çok sevdiklerinden olmasına rağmen bana hiç çekici gelmedi. Damak tadının ne kadar farklı sonuçları ve yorumları olabileceğini gösteren viskilerden biri olarak aklımda yer etti.

Slainte [emoji1634]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj kiwi21 » 30 Ağu 2019, 17:09

Abi, son paragrafa kesinlikle sonuna kadar katilmama ragmen Caol Ila begenim ve uygun fiyatli buldugumda adetli olarak almam baska Islay denemedigimden kaynakli olabilir :) Belki de bi Ardbeg veya Laphroaig denesem Caol Ila'nin yuzune bakmayacagim ama issever biri olarak ben cok begeniyorum [emoji2373]
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Ksk74 » 02 Eyl 2019, 23:48

İlk yudumda böyle "iiiaaagghh" diye tepki verdiğim içimi kaldıran/bulandıran birkaç viski oldu liste başı Jim Beam klasik ve white horse dur ardından da Bells gelir şu ingiliz bayraklı şişe. Hepsinden de uzak dururum yıllardır. Sadece Jim Beam 6 lık black triple aged almıştım istisna olarak o da ucuzluktan bir freeshoptan şaka gibi bir fiyata 20 euro falandı. Tek istinamı ona yaptım keyifle gittydi ama bir daha kendini aldırmadı.

Coal Ila'ya gelince islay viskiye Lagavulin,Talisker,Ardbeg ile giren ve tadını alan damak CI'dan maelsef haz alamaz. Bir kez yine bir promosyon fiyatı var diye almıştım 4 yıl önce daha koku aşamasında bu ne yaa dedim. Bidilğin light gıda kıvamında geldi bana içilir mi içilir ayrı konu ama Islay'ın bence en zayıf temsilcisi.
Kiwi21 islaya giriş viskisi olarak sevmen çok normal hatta doğru da bir tercih olabilir başlangıç için ama tavsiyem önce bir Lagavulin 16 sonrada Talisker 10 denemen yönünde. 2 sinden sonra CI'ın şişesine dokunmayacığına eminim.

Khef bu arada seni esefle(!) kınıyorum JD masters distillerla alakalı yorumun için. BEnce çok iyi bir Tenessee whiskeydir kendileri belki Maker's Mark, Bulleit Bourbon, Woodford Reseve, 4 Roses vb değil ama çok iyi bir fiyat performans viskisidir. :))
Şöyle bir paradoks başlıyor zamanla, Single Maltçi damak burbon beğenmiyor veya tam tersi. Misal Lemmy Kilmister (Mtorhead) üstad single malt imparatorluğunda yaşamasına rapmen ağır bir Jackci hemde kolayla mixleyen tayfadan. Ben scotch/irish vb pek sevmem/içmem de der Amerikan viskicisiyim gibi birşey der ve röportajında kola bardağı tarzı bir bardağa 1/3 Jack koyar üstünü tepeleme kola ile doldurur kafaya diker buz muz da yok ha..Üstad günde min 1 lt Jack içermiş beraberinde acid masid tarzı uyarıcılarla + birkaç paket kırmızı malbuş. En son 69-70 yaşında doktoru yasaklar Jack/kolayı. Çözümü vodka/portakalda bulur ölene dek onunla idare eder birkaç yıl daha..Vodka/portakal içinde sağlıklı içmeye karar verdim der :))))
Kullanıcı avatarı
Ksk74

Mesaj khef » 03 Eyl 2019, 10:18

@ksk74 Lemmy abimizin midesizlikteki arşa uzanan çizgisini, Janis Joplin’in Southern Comfort ve sigara ikilisiyle olan birlikteliğine hep benzetmişimdir. Uzun yıllar gırtlaklarına yaptıkları eziyetin, nev-i şahsına münhasır vokallerinin oluşumuna bariz etki ettiğini düşünüyorum. [emoji108]

Bourbon konusunda ise elimden geldiğince tarafsız olmak istiyorum ama cidden çok zor. Hatta İst’da bir şişe Woodford Reserve beni bekliyor; bakalım, çok ümitliyim. [emoji41]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Ksk74 » 04 Eyl 2019, 02:26

@Khef Uzun bir donem burbonun ana vataninda yasadigim icin genclik yillarimda saglam bir tad aliskanligi oldu bende hatta neredeyse burbon disinda viski icmezdim yada cok nadiren ictim yillarca.
Sonrasinda memlekete donus ve erisebilirlik ile scotchlar on plana cikti taa ki single malt olayina girene kadar.
Single malt olayida speyside klasiginden islay ile tanismayla farkli bir evreye girdi vb.
Iyi bir single maltin sofistike tadi,kokusu vb burbonda yoktur ve aranmazda bence.

Burbon saglam bir Blues,Rock,metal vb sarki dinlerken ideal partnerdir o sertlige ve derinlige hitap eder geliyor.
Single Malt ise bana daha cok Klasik Muzik yoldasiymis gibi geliyor. Vivaldi,mozart,chopin vb esliginde sakin ve yavasca kokulardan tadlara tum notalara dalarcasina icilen farkli ve ozel bir kategori.

WR i ben oldukca begenirim tavsiyem saglam bir rock/metal haleti ruhiyesinde ve sarkisi esliginde daha da guzel gidecegi yonunde.
Cheers...

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ksk74

Mesaj BeastLy » 06 Eyl 2019, 18:33

Resim
Eğer şimdi uyuyakalırsan rüya göreceksin. Eğer şimdi çalışırsan rüyanı yaşayacaksın.
Kullanıcı avatarı
BeastLy

Mesaj Ufkynl » 09 Eyl 2019, 02:25

Afiyet olmus :)Resim

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj BeastLy » 09 Eyl 2019, 03:22

Ufkynl yazdı:Afiyet olmus :)Resim

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resim Size afiyet olmuş banada afiyet olsun o zaman.Ayrıca sabahlar olmasın :) ;)
Eğer şimdi uyuyakalırsan rüya göreceksin. Eğer şimdi çalışırsan rüyanı yaşayacaksın.
Kullanıcı avatarı
BeastLy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 97 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners