İlk yudumda böyle "iiiaaagghh" diye tepki verdiğim içimi kaldıran/bulandıran birkaç viski oldu liste başı Jim Beam klasik ve white horse dur ardından da Bells gelir şu ingiliz bayraklı şişe. Hepsinden de uzak dururum yıllardır. Sadece Jim Beam 6 lık black triple aged almıştım istisna olarak o da ucuzluktan bir freeshoptan şaka gibi bir fiyata 20 euro falandı. Tek istinamı ona yaptım keyifle gittydi ama bir daha kendini aldırmadı.
Coal Ila'ya gelince islay viskiye Lagavulin,Talisker,Ardbeg ile giren ve tadını alan damak CI'dan maelsef haz alamaz. Bir kez yine bir promosyon fiyatı var diye almıştım 4 yıl önce daha koku aşamasında bu ne yaa dedim. Bidilğin light gıda kıvamında geldi bana içilir mi içilir ayrı konu ama Islay'ın bence en zayıf temsilcisi.
Kiwi21 islaya giriş viskisi olarak sevmen çok normal hatta doğru da bir tercih olabilir başlangıç için ama tavsiyem önce bir Lagavulin 16 sonrada Talisker 10 denemen yönünde. 2 sinden sonra CI'ın şişesine dokunmayacığına eminim.
Khef bu arada seni esefle(!) kınıyorum JD masters distillerla alakalı yorumun için. BEnce çok iyi bir Tenessee whiskeydir kendileri belki Maker's Mark, Bulleit Bourbon, Woodford Reseve, 4 Roses vb değil ama çok iyi bir fiyat performans viskisidir.

)
Şöyle bir paradoks başlıyor zamanla, Single Maltçi damak burbon beğenmiyor veya tam tersi. Misal Lemmy Kilmister (Mtorhead) üstad single malt imparatorluğunda yaşamasına rapmen ağır bir Jackci hemde kolayla mixleyen tayfadan. Ben scotch/irish vb pek sevmem/içmem de der Amerikan viskicisiyim gibi birşey der ve röportajında kola bardağı tarzı bir bardağa 1/3 Jack koyar üstünü tepeleme kola ile doldurur kafaya diker buz muz da yok ha..Üstad günde min 1 lt Jack içermiş beraberinde acid masid tarzı uyarıcılarla + birkaç paket kırmızı malbuş. En son 69-70 yaşında doktoru yasaklar Jack/kolayı. Çözümü vodka/portakalda bulur ölene dek onunla idare eder birkaç yıl daha..Vodka/portakal içinde sağlıklı içmeye karar verdim der

)))