Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

eraslani yazdı:

sinanarmy yazdı:
Bu set icin
Metroda indirim vardi kahveler biraz cacik sanki ama v60 in fiyati gayet uygundu bakalim nasil olcak
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emirr yazdı:Ben de son 3-4 aydır 3. nesil kahve demleme yöntemlerini deneyimliyorum. V60 ile Chemex arasında temel 2 fark var. Birincisi filtre, ikincisi ise demleme ekipmanının malzemesi. V60 ekipmanında genelde seramik kullanılır. Chemex'te ise her zaman cam kullanılır. Kahve demleme için önerilen sıcaklık 92-95 derece arasıdır. Aynı mekanda aynı sürede demlenen Chemex, her zaman V60'dan daha soğuk gelir. Bunun sebebi de malzemenin cam olması ve demleme alanının daha geniş olması olarak açıklanır. Bence daha önemli olan konu ise filtre. Chemex filtresi net bir şekilde V60 filtresinden daha kalındır. Bunu demlenen kahvenin filtreden akış hızından da görebilirsiniz. Kalın filtrenin bir olayı da kahve yağının filtre üzerinde kalması. Bu kimilerine göre artı bir özellik kimilerine ise eksi. Kahvede derinlik arayan biri olarak benim için eksi. Sonuçta ikisi ile demlenmiş kahveler arasındaki farka bakacak olursak, V60 derinlikli ve kahvenin bütün özelliğini net bir şekilde verirken, Chemex köşeleri törpülenmiş, daha düz bir kahve sunuyor.
Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 85 misafir
|
||||||||||||||