TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Mesaj kiwi21 » 29 May 2019, 14:15

Glenmorangie'nin baz versiyonu olan 10 yıllık original versiyonunu yılbaşında tüketip oldukça memnun kalmıştık. Aynı markanın farklı ekspresyonlarını denemeden tecrübe etmediğim viskileri denemek istiyorum. Yaz da geliyor. Ailede burbon ve Irish açığı da var. Bi operasyon yapmak gerekli :roll:

Gökhan'ım, sağlığına :champ: :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj khef » 29 May 2019, 23:50

Ocak 2019’da Oban 14 için bal, tatlı aromalar ve uzun bitiş demişim. Az olmuş, devam edeyim. :arrow:

Resim

Şişenin sonuna geldiğim şu zamanlarda, her yudumda, hava aldıkça ortaya çıkan çeşitli koku ve tatlar beni çok etkiledi.
Bir tadımda burunda portakal ve is gelirken, diğerinde keskin alkol ve deniz kokusunu aynı anda aldığım oldu. Damakta bal ve meyveler sırayla gidip geliyor. İstisnasız her denemede tekrarlanan iki şey var; meşe tadı ve damakta başlayıp bitene kadar devam eden kuruluk. (Malty dryness deniyormuş.) Bitiş ise muhteşem uzunlukta. :thumbup:

Resim

Sanırım Oban 14 zengin ve gövdeli single malt tanımına cuk oturuyor. Ayrıca f/p olarak çok çok iyi. Her zaman stoğumda bulunsun isteyeceğim bir West Highland.

Slainte :champ:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj automagic » 02 Haz 2019, 15:26

sn @khef'in Oban 14 hakkındaki iyi yorumlarına katılıyorum.

Afiyetle.

Resim

khef yazdı:Ocak 2019’da Oban 14 için bal, tatlı aromalar ve uzun bitiş demişim. Az olmuş, devam edeyim. :arrow:

Resim

Şişenin sonuna geldiğim şu zamanlarda, her yudumda, hava aldıkça ortaya çıkan çeşitli koku ve tatlar beni çok etkiledi.
Bir tadımda burunda portakal ve is gelirken, diğerinde keskin alkol ve deniz kokusunu aynı anda aldığım oldu. Damakta bal ve meyveler sırayla gidip geliyor. İstisnasız her denemede tekrarlanan iki şey var; meşe tadı ve damakta başlayıp bitene kadar devam eden kuruluk. (Malty dryness deniyormuş.) Bitiş ise muhteşem uzunlukta. :thumbup:

Resim

Sanırım Oban 14 zengin ve gövdeli single malt tanımına cuk oturuyor. Ayrıca f/p olarak çok çok iyi. Her zaman stoğumda bulunsun isteyeceğim bir West Highland.

Kullanıcı avatarı
automagic

Mesaj khef » 03 Haz 2019, 21:30

Dün akşamı iki güzel speyside ile geçirdik.

Resim

Glenlivet Master Distiller’s Reserve markanın kendi bünyesinde çalışan Alan Winchester adına çıkardıgı “traveller edition”.

Baştan belirteyim, G12’den daha çok beğendim. G12’nin keskin alkol hissiyatı yok; olması gerektiği gibi yumuşacık, dengeli bir spey. “Smooth Flowing One” tanımına net uymuş. Zaten şeri ve Amerikan meşe fıçılarda olgunlaşan viskilere karşı zaafım var. Bitişi ortadan biraz daha uzun olsa harika olurdu ama kesinlikle tekrar içmek isteyeceğim.

Resim

Singleton 12’yi ikinci denemem. Birincisi Barış Mercan ile yaptığımız tadımdaydı. Yine çok hoşuma gitti. Burunda ilk aldığım garip şekilde mum kokusu oldu, daha sonra beklenen meyve ve şeker geldi. Damakta ve bitişte çok güzel ilerleyen, hiç yormayan, biraz aroma karmaşası yaşatan fakat giriş seviye maltlar içinde en çok beğendiklerimden.

Resim

Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj kiwi21 » 03 Haz 2019, 22:43

Abi, hastasiyim senin fotograflarin. Aile de harika bi hal aldi. Masallah :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj ismailKaya27 » 04 Haz 2019, 14:24

tatilde kıbrısda olacagım için free shop da stok yapma sansım olacak. var mı farklı içimi aşırı sert olmayan viski önerisi. aslında lagavulin almak istiyorumda yanına iyi bir şişe daha eklmek güzel olur. ah eski kurlar olaydı ne ucuza geliyor du bu viskiler.
Kullanıcı avatarı
ismailKaya27

Mesaj gkhnbaggio » 08 Haz 2019, 16:40

Emrah yavaş yavaş eksikleri tamamlıyorum [emoji4] :champ:

Resim

** instagram: cigarlig
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj khef » 08 Haz 2019, 20:16

gkhnbaggio yazdı:Emrah yavaş yavaş eksikleri tamamlıyorum [emoji4] :champ:

Resim

** instagram: cigarlig

Of of, neler gelmiş. :super:

Dostum, yorumlarını merakla bekliyoruz. :thumbup:

Kullanıcı avatarı
khef

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners