TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj asymptote » 08 Ara 2016, 16:57

Bu çayı denemedim, market raflarında pek karşıma çıkmıyor.. Ama en yakın zamanda deneyeceğim.. :champ:

Denediğim organik çaylar içinde ÇAYKUR Hemşin organik çayı çok kötü çıktı. Onu kimseye önermiyorum. Karali organik çayı ise kesinlikle öneririm:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj Ground » 08 Ara 2016, 23:25

asymptote yazdı:Bu çayı denemedim, market raflarında pek karşıma çıkmıyor.. Ama en yakın zamanda deneyeceğim.. :champ:

Denediğim organik çaylar içinde ÇAYKUR Hemşin organik çayı çok kötü çıktı. Onu kimseye önermiyorum. Karali organik çayı ise kesinlikle öneririm:
Resim

Üstad tavsiyene uydum. :champ:

3. Bardaktan sonra enfes gelmeye başladı sanırım demleme süresini pek beklemedik..

Misafirlerimiz de çok beğendi. Saolun.

Resim

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj asymptote » 09 Ara 2016, 08:16

Bu çayı asgari 20-25 dk. beklemek lazım.. :) Afiyet olsun :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 09 Ara 2016, 09:41

Resim

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj coolfire » 09 Ara 2016, 09:49

Bu konuyu dün gördüm ama kesin 5 yıllık konudur ama gözümden kaçmıştır dedim. Meğer daha yeniymis. Eraslani güzel yakalamış. Tebrikler.

Gelenekselci arkadaslarin hosuna gitmez ama ben genelde pratikligi sebebiyle demlik poşeti kullanıyorum. Günde 10-15 bardak çay içen biri olarak iyi bir tiryaki sayılırım (evet eğitim sektörü :) ) Migros marka çayı kullanıyorum genelde (doğadan uretimi iyi bir f/p ürünü). Ben bergamot aromasini da severim. 3 normale bir bergamot aromalı demlik poşeti kullanıyorum ve çayımızı içen çok sever. Bir denemenizi tavsiye ederim :) Değişik tatlar arayan bir kaç karanfil veya tarçın (toz olmayan) ilave ederek denemeler yapabilir.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj Miriel » 09 Ara 2016, 12:23

asymptote yazdı:
Miriel yazdı:Gün aşırı bir bardaktan fazlası neden önerilmiyor Cengiz abi ?

Bu konu aslında teknik bir konu ve muhtelif görüşler mevcut. Yeşil çayda antioksidan etki gösteren etken madde çok fazla var. Çok fazla antioksidan madde alımının bağışıklık sistemini tembelleştirdiğini savunanlar var. Gün aşırı bir büyük fincan tüketmek en sağlıklısı. Tabi içimizde doktorlar varken bu konularda konuşmak bize düşmez. Konuya sedir hocamı davet ediyorum..

Tirebolu'nun bazı paketleri çok iyi çıkıyor, bazıları da vasat oluyor Miriel. Sanırım hasat yeri, zamanı ve konumu kaliteyi önemli ölçüde değiştiriyor.. Ben 200 gramlık paketlerden alıyorum, iyi çıkarsa gidip aynı marketin rafından birkaç tane daha alıyorum.. ;)

Antioksidan üzerine birkaç şey okumuştum, tartışmalı bir konu dediğin gibi abi.. Ancak bir de farklı açıdan bakarsak insan vücudu belki de hiç olmadığı kadar toksik(pro-oksidan) etkiye maruz kalıyor. Bu durumda ne az ne çok dengeyi tutturmak bize kalan tek yol sanırım.

Tirebolu'ya bir şans daha vereyim o zaman.

Teşekkürler.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Skysercan » 09 Ara 2016, 14:06

Bu aralar Cafe Nero'da satılan Yeşil Çay'ın hastası oldum. İçimi aroması inanılmaz hoşuma gitti.

Sadece servis ediliyor ayrı olarak satmıyorlar.

"Mighty Leaf" marka Yeşil Çay, Türkiye'de satışı yok malesef.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skysercan

Mesaj sedir » 09 Ara 2016, 14:38

asymptote yazdı:...
Bu konu aslında teknik bir konu ve muhtelif görüşler mevcut. Yeşil çayda antioksidan etki gösteren etken madde çok fazla var. Çok fazla antioksidan madde alımının bağışıklık sistemini tembelleştirdiğini savunanlar var. Gün aşırı bir büyük fincan tüketmek en sağlıklısı. Tabi içimizde doktorlar varken bu konularda konuşmak bize düşmez. Konuya sedir hocamı davet ediyorum...

Konudayım, konudayım, davete gerek yok da söylenecek fazla birşey yok.
Yeşil, kırmızı, siyah ve saire çay, ya da diğer içecekler ve gıdaların tüketimi konusunda hekim olmak hemen çok şey söyleyebilmeyi sağlamıyor. Vücudunuza dışarıdan aldığınız "her" madde, vücudunuz tarafından reddedilebilir. Kısaca allerji denilen durum. Bu da çok hızlı veya zaman içinde birikerek gelişebilir. Bunu bir kenara koyalım. Bir maddenin fayda ve zararları ancak deneyle yapılabilir. Deneyler, özellikle insan üstünde olduğunda çok katı kurallara tabi ve öyle de olması gerekli. Çünkü insanların hekim dışı önerilere karşı tanımlaması zor ayrı bir muhabbeti var. Bu durum özellikle kanser gibi tedavisi zor durumlarda zirve (bu arada zırva) yapıyor. Kontrolsüz şekilde tükettiğiniz bir gıda öncelikle karaciğerinize ve böbreğinize dokunabilir. Bazan bana sorarlar, "ne içersiniz, çay, kahve, bitki çayı?" diye. Biraz gıcık olur ama cevabın "çay çayı, niye 'çay'a bitki çayından farklı bakıyorsunuz, çay bitki değil mi?" şeklinde olur. Siyah çayın güvenilirliği çok iyi ispatlanmış. Ortalama bir hesapla Türkiye 78 milyon diyelim, bunun 50 milyonu, günde 4 bardak çay içiyor olsa, -ki olur- günde 200 milyon, haftada 1,4 milyar, yılda 73 milyar bardak deney yapılıyor demektir. Bu kadar test edilen bir üründe, sorun varsa mutlaka ortaya çıkar. Diğer içecekleri de zaman gösterecek. Bu arada aşırıya kaçanların durumu da ılımlı gidenlere örnek olacak.
Bunlar genel olarak söyleyebileceklerim. Bir gün bakar, varsa araştırmalar, sonuçlarını da aktarmaya çalışırım.
Çay, iyidir.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners