TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj Bg17 » 06 Şub 2015, 15:55

Turkiyede kesinlikle borsaya yatirim yapmam. Nedenleri, sirketlerin halka aciklik oranlarinin dusuk olmasi (patron mantigi devam exiyor)borsanin derinliginin olmamasi (toplam borsanin market cap i, cogu amerikan firmasindan ufak), uluslarasi fonlarin kisa vadeli oyun alani olmasi, seffaflik diye bir konunun sirketlerin umrumda bile olmamasi, kucuk yatirimcinin haklarinin hicsekilde korunmadigi (keriz silkeleme hala gecerli bir yatirim stratejisi) bir durum mevcut. Bunlarin ustune mevcut hukuk sistemi de dusunulunce monte carlo da rulet masasi daha guven veriyor.

Turkiyede yapilabilecek uzun vadeli yatirimin arsa arazi ve gayrimenkul(yer cok onemli) oldugunu dusunuyorum.

Euro usd gibi yabanci para tutmanin yatirim degil, az kaybi kabul etme stratejisi oldugunu dusunurum.

Faizlerin hala yuksek oldugunu dusunuyorum (malum zatla benzer dusundugum istisnai bir iki konudan biri)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj platinum » 18 Tem 2015, 15:29

Borsa yatırımı yapmak isteyenler için yurtdışı hisse senetlerini (özellikle A.B.D.) takip etmek daha mantıklı olsa da, vergi dezavantajı yüzünden (%35'e varan vergiler mevcut) Bist bana daha mantıklı geliyor. Ya da doğrudan yurtdışında bir hesap açıp, yurtdışında ki paranızı buraya getirmeyeceksiniz.

Ben şahsen hayat boyu full likit (nakit ve benzeri) kalmayı düşünüyorum, oturmak için dahi gayrimenkul almayı planlamıyorum. Tüm birikimimle kademeli olarak (zamana yayarak) Bist'e yatırım yapacağım. Sadece Koç Holding, Sabancı Holding ve İş Bankası iştiraki olan ve düzenli temettü veren şirketlerden bir portföy oluşturuyorum. Borsa her ne kadar çok riskli bir yatırım enstrümanı olsa da, gerçekten temettü yatırımcılığını özümsemiş, kurumsal holdinglerin iştirakleri haricinde başka şirketlere yönelmeyen ve en önemlisi evliya sabrına sahip insanlar için uzun vade de akla zarar kazançlar sağlanmasına olanak verebilir. Türkiye'de de bunu başarabilen birkaç örnek mevcut.

Tabi bizim halkımızın gözünde borsa bir yatırım aracı değilde, kısa vade de çok para kazanma hayali olarak görüldüğünden yerli borsa yatırımcısının %99.9'u geçmişte kaybetmiştir, günümüzde kaybetmeye devam ediyor ve gelecekte de kaybetmeye devam edecek.
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj Terasus » 23 Tem 2015, 15:59

Borsa'da kaybetmek demişken, bknz:terasus :)

2 gündür borsadayım, dün kazandığımın fazlasını bugün kaybediyorum :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Ahmetrefik » 23 Tem 2015, 16:56

Hayatta en değerli şey zaman o nedenle paraları saate yatırıyorum :thumbup:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj Yase » 23 Tem 2015, 17:06

Ahmetrefik yazdı:Hayatta en değerli şey zaman o nedenle paraları saate yatırıyorum :thumbup:

:super: :)
Yase

Mesaj asymptote » 23 Tem 2015, 19:06

Hayat yatırım yapmak için çok kısa..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 23 Tem 2015, 19:24

asymptote yazdı:Hayat yatırım yapmak için çok kısa..

Kefenin cebi yok arkadas!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 23 Tem 2015, 20:50

Kefenin cebi olmasa da eglenceli bir simulasyon sonucta, tadini cikarmaya bakmak lazim :D

" Yatirim yapmak icin kisa olan hayat " tespiti de analiz gerektiriyor, sonucta yatirim kulubundeyiz :D

30 yasindaki bir insanin 10 yil icinde herhangi bir sebepten olme olasiligi yaklasik olarak %1.6 imis.

2011 ABD kaynakli veri :arrow: http://www.ssa.gov/oact/STATS/table4c6.html

Game over'a cok daha teget kosullarda yasanan memleketimizde pi'yi 3 aldigimiz gibi bunu da " hadi cok cok %3 olsun, yok artik ali sami " diyerekten %3 alabiliriz :D

%3'luk risk icin de bugununuzu yarin icin yatirdiginiza uzulmeye gerek yok bence, hala en az 10 sene vadeli dusunmek makul olur.

40, 50 ve 60 yas icin de ayni sey soylenebiliyor.

Hatta ustadin dedigi gibi 70'inde agac dikmek de sart.

Agacin ilk meyvesiyle beraber de artik bugune agirlik verebilirsiniz :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners