TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!!!

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!

Mesaj stark » 14 Şub 2013, 22:25

Alıntıdır
Resim
Resim
Resim
Alıntıdır

Cinsini bilen tanıyan kimse var mı , kedigillerden birtek kaplan severdim bide simdi bunu :D
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj Ozgur » 15 Şub 2013, 07:46

cinsi scottish stark (en sondaki haric)
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj stark » 15 Şub 2013, 09:32

Teşekkürler özgür :thumbup:
Ben sondakini aynı kedinin küçüklük resmi sanmıştım :D
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj onuratamer » 15 Şub 2013, 14:58

Ilk 2 fotograftaki Scottish Fold Ozgur'un dedigi gibi. Son fotograftaki ise buyuk ihtimalle Scottish Straight (British Blue da olabilir, ayirt etmek ozellikle kucukken cok zor.) Scottish shorthair'ler fold (kulaklari bukuk) veya straight (normal kulakli) olabiliyor. Dunya tatlisi bu kediler yakin kuzenleri British shorthair ile birbirine cok benzerler. Zaten halihazirda bircok scottish'in annesi veya babasi British olabiliyor. Safkan British'lerin biraz daha iri olduklarini soyleyebilirim. Scottish cinsini unlu kilan fold olan bukuk kulakli cinsi. Bilincli bir genetik mutasyona ugratilan bu kedi turu yakin zamana kadar safkan kabul edilmemekte, bu nedenle cins kedilerin katildikleri yarismalara alinmamaktaydi. Sanirim su siralar bircok madalyali fold'a rastlamak mumkun. Genelde her ciftlesmeden (anne veya babadan biri fold ise) bukuk kulakli fold cikma sansi var. Yavrularin yarisi fold, yarisi straight de olabilir. Ancak genetik nedenlerden iki fold kedi asla ciftlestirilmez.

Scottish shorthairler iri kiyim, yumusak huylu, oyunu seven bir cinstir. Her kedi gibi farkli karaktere sahip olabilirler, ancak genelde avci ruhlu (zaten Iskocya da isci kedi olarak ciftliklerde calisiyorlarmis, emekci kedi yani :D ) kedilerdir ve kucakta fazla vakit gecirmeyi sevmezler.

Daha once konusulmus olabilir, ama buradan ben de birkez daha uyarmak istiyorum.

Sevgili arkadaslar, evcil hayvan bir cocuktan farksizdir. Almadan once defalarca dusunmek gerekir, cok agir bir sorumluluktur. Ancak bu da yeterli degil maalesef. Ben yillarca hayvan sevgisini icimde tutmaya calistim, ancak bir yerden sonra esim de artik hazir oldugunu soyleyince 2 sene evel kedimiz Markiz'i ailemize kattik. (Scottish straight'ir kendileri, fotograflarini eklerim). Ilk 3 ay inanilmaz guzel gecti, birbirimize alistik, Markiz'den onceki hayatim ne kadar anlamsizmis diye dusunur oldum. Ancak sonrasinda sebepsiz kasintilar, goz sulanmalari ve hapsiriklar basladi. 31 yildir hic boyle bir durumla karsilasmamistim. Esime alerjik olabilir dedim, ama o da sacmalama grip olmussundur dedi. Bu durum 1-2 ay daha surdu. Dayanamayip test yaptirdim. Sonuc kedi, kopek ve daha bir cok seye alerjim var. Bu yasima kadar sokakta bircok hayvan sevmis, esin dostun evinde kedi-kopekleriyle uyumuslugum var. Hicbirseye karsi da alerjik reaksiyon gostermemistim. Yemisim testi dedim, girdim internete, ne kadar kaynak varsa hatim ettim. (bu konuda yari uzman sayilirim, sorusu olan varsa bana ozelden yazabilir). Paraya pula kiymadan bir suru alerji etkisini azaltan ekipman aldim (HEPA filtreli hava filtreleri, en pahalisindan supurgeler vs...) Alerji hapi kullanmaya basladim. Evi surekli havalandirdik, Markiz'i yatak odasina almadik. Ama maalesef durum hep kotuye gitti. Hapsirik hic sorun degildi de sonraki aylarda kontrol edilemeyen bir oksuruk basladi. Astim'dan bir onceki asama olan nefes darligi da baslayinca artik durumun ciddiyetini kavradim. Doktor hikayeyi anlatir anlatmaz uzulerek tek tedaviyi de soyledi. Maalesef tek cozum kedimizden vazgecmekti. Bir yigin ilac da verdi.

Sukurler olsun esimin annesi tam bir kedi asigi. En basindan bu yana Markiz'i cok sevmis, her tatilimizde sagolsun bakicilik yapmisti. Istemeyerek de olsa Markizi kayinvalide'ye emanet ettik. Yaklasik 2 ay boyunca ilaclarimi duzenli kullandim, ve astimin kiyisindan dondum. O gun bugundur istinasiz her haftasonu ailecek ziyaret ediyoruz kendilerini, her seferinde ona hediyeler, mamalar getiriyorum. Bir guzel opusup koklasiyoruz. Sonrasinda ertesi gun salya sumuk hapsirikla geciyor, ama bu kadarina da katlaniyorum. Belki guzel sonla sonuclanmadi oykum ama Markiz onu seven kisilere emanet, ve her istedigimde yaninda olabiliyorum.

Demem o ki, sadece istemek, sorumluluga hazir olmak yetmez. Gidin bir test yaptirin yeni arkadasiniza kavusmadan once. Alerji neymis demeyin, sizde de olabilir. Sizde olmasa, ailenizde bu sinsi sikinti var olabilir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj onuratamer » 15 Şub 2013, 15:12

Markiz kucukken:

Resim

Cok guncel degil ama biraz buyumusken, simdi daha da iri:

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj stark » 15 Şub 2013, 16:18

:D
Bu hızla gidersem kedi alırım ( hiçte sevmezdim aslında bi kac defa saldırmıslıgı var :D )

alıntıdır
Resim
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj Bg17 » 21 Şub 2013, 22:24

Resim

Cakil, 3 yasinda labrador retriever kizim... Nerdeyse 3 yildir beraberiz... 33 kg.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj asymptote » 22 Şub 2013, 10:32

Cakil çok sersem bakıyor :) Motor Harley mi Bg17? :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners