- Evvela şebeke suyu değişken olabilir ama en kötüsü bile hazır içme sularından daha iyidir, çünkü daha serttir..

- Suyu fazla kaynatmak çayı daha lezzetli kılmıyor, bence çayın lezzetini azaltıyor. Su kaynar kaynamaz boş bir göze alıp bir süre bekledikten sonra demlemek en iyisi. Daha sonra ocağı mümkün olduğunca kısmak gerekiyor.
- Demlemeden önce çayı yıkamak ya da ıslatmak bana göre yanlış. Nedenini bilmiyorum ama birçok kere tecrübe ettim, bu şekilde çayın lezzeti kayboluyor..
- Demliğin dibine kuru çay koyup demlenmeden önce kavrulmasına neden olursanız o çay acı olur. Acı olmasının nedeni çayın normal demlemede salıvermeyeceği bir takım maddeleri salmasıdır. Ayrıntısını bilmiyorum ancak bu maddelerin insan sağlığına zararlı olduğunu söylüyorlar. Çayı kuru değil ıslak koyarsanız bu sefer de buharın etkisiyle haşlanacaktır ve yine ağzınıza acı bir tat verecektir.
Herkesin damak tadı farklı olduğu için farklı demleme usulleri benimsenebilir, bu gayet doğaldır. Kimi musluk suyunu tercih eder, kimi hazır suyu. Ancak son maddeye dikkat edilmesi gerekiyor ve sağlığımızı ilgilendirdiği için bu bir tercih olmamalıdır bence.. (İçimizdeki sağlıkçılar, eczacılar bu konuda bizi aydınlatırsalar iyi olur..)
Çayın yanında sizler ne tüketirsiniz? Ben genelde çayı sek içerim