mertk yazdı:Arkadaşlar merhaba,bendede baya bir koleksiyon var yakında paylaşacağım ama bir kaç sorum olucak.
Ben genelde roller kullanıyorum , o yüzden dolma kaleme biraz yabancıyım.
Zamanında almıştım , ilk aldığım parker Im modeli idi , uc resmen kağıdı yırtıyor, bunun için ne yapabilirim ?
İkinci kalemim Kaweco Classic , kullanmıştım güzel kalemdi, yalnız şimdi kartuşu bitti buna kartuş mu alayım yoksa pompa takılabliyor mu bu kaleme ve uzun süredir kullanmadığım için temizlemesi nasıl yapmalıyım?
Son olarak 3. dolma kalemim Twisbi Eco,
Bu mürekkep içinde kalmış ve kurumuş nasıl temizleyeceğim , bir kaç video baktım ama uzun süredir içinde mürekkeple durması kaleme zarar vermiş midir ?
Son dolma kalememde scrikss ama pek sevdiğim bir kalem değil bu şimdilik dursun öyle:)
Yakında roller koleksiyonumu ve diğer kalemlerimi paylaşırım.
Şimdiden teşekkürler yardımlar için.
Tıkanmış kalemleri ılık su ile eski haline getirebilirsiniz. Youtube da videoları da var. Kalemin ucunu ılık su dolu bir bardakta bir süre bekletmek yeter, sonra sudan geçirip kurulayın.
Kartuşlu kalemlere pompa da uyar lakin kartuş pratiktir. Pompa kullanacaksanız doldurmak için bir şırınga kullanmanız pratik olur.
Parker kaleminiz ucunda çapak olabilir ya da çok bastırıp ucu bozmuş olabilirsiniz. Eğer çapak varsa su zımparası ile düzelir ama bunu tecrübeli biri yapmalı. Uç bozuksa değiştirmek gerekir.