TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj SelAc » 29 Eki 2023, 14:19

prx yazdı:Jinhao ile waterman mi pelikan 4001 mi Selahattin hocam?galiba akışkan iyi oluyor jinhao'larla.bardagın içine içme suyu koydum öyle temizledim pistonu.ucunu.hep yapmaya gerek yok yani dediğinize göre hocam?bir de mürekkep ne kadar süre zarfında kurur?kullanmazsak.

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Waterman ıslak bir mürekkeptir. İnce uçlu kalemlerde iyi olur. 4001 M ve B uçlarda daha iyi. Kuruma süresi kalemden kaleme, mürekkepten mürekkebe değişir. Bir yıl kullanmadığım platinum preppy mürekkebi yeni doldurulmuş gibi yazarken on kat fazla para verdiğim lamy safari iki ay sonra uçtan kurumuştu.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj prx » 31 Eki 2023, 13:32

Birde kağıdın da en az 80gr/m2 en fazla da 130gr/m2 olması gerekliymis kağıttan çıkan partiküllerin ucu tıkamaması için.ama ben nette 80gr/m2 Olan a6 bulamadım.70gr/m2 var digerlerinde hiçbir ibare yazmiyor ne yazikki[emoji17]

Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj prx » 02 Kas 2023, 14:55

Resim

Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj raven » 11 Kas 2023, 15:57

Resim
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj mertk » 11 Kas 2023, 20:19

Arkadaşlar merhaba,bendede baya bir koleksiyon var yakında paylaşacağım ama bir kaç sorum olucak.

Ben genelde roller kullanıyorum , o yüzden dolma kaleme biraz yabancıyım.

Zamanında almıştım , ilk aldığım parker Im modeli idi , uc resmen kağıdı yırtıyor, bunun için ne yapabilirim ?

İkinci kalemim Kaweco Classic , kullanmıştım güzel kalemdi, yalnız şimdi kartuşu bitti buna kartuş mu alayım yoksa pompa takılabliyor mu bu kaleme ve uzun süredir kullanmadığım için temizlemesi nasıl yapmalıyım?

Son olarak 3. dolma kalemim Twisbi Eco,

Bu mürekkep içinde kalmış ve kurumuş nasıl temizleyeceğim , bir kaç video baktım ama uzun süredir içinde mürekkeple durması kaleme zarar vermiş midir ?

Son dolma kalememde scrikss ama pek sevdiğim bir kalem değil bu şimdilik dursun öyle:)

Yakında roller koleksiyonumu ve diğer kalemlerimi paylaşırım.

Şimdiden teşekkürler yardımlar için.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj raven » 11 Kas 2023, 20:59

mertk yazdı:Arkadaşlar merhaba,bendede baya bir koleksiyon var yakında paylaşacağım ama bir kaç sorum olucak.

Ben genelde roller kullanıyorum , o yüzden dolma kaleme biraz yabancıyım.

Zamanında almıştım , ilk aldığım parker Im modeli idi , uc resmen kağıdı yırtıyor, bunun için ne yapabilirim ?

İkinci kalemim Kaweco Classic , kullanmıştım güzel kalemdi, yalnız şimdi kartuşu bitti buna kartuş mu alayım yoksa pompa takılabliyor mu bu kaleme ve uzun süredir kullanmadığım için temizlemesi nasıl yapmalıyım?

Son olarak 3. dolma kalemim Twisbi Eco,

Bu mürekkep içinde kalmış ve kurumuş nasıl temizleyeceğim , bir kaç video baktım ama uzun süredir içinde mürekkeple durması kaleme zarar vermiş midir ?

Son dolma kalememde scrikss ama pek sevdiğim bir kalem değil bu şimdilik dursun öyle:)

Yakında roller koleksiyonumu ve diğer kalemlerimi paylaşırım.

Şimdiden teşekkürler yardımlar için.

Tıkanmış kalemleri ılık su ile eski haline getirebilirsiniz. Youtube da videoları da var. Kalemin ucunu ılık su dolu bir bardakta bir süre bekletmek yeter, sonra sudan geçirip kurulayın.
Kartuşlu kalemlere pompa da uyar lakin kartuş pratiktir. Pompa kullanacaksanız doldurmak için bir şırınga kullanmanız pratik olur.
Parker kaleminiz ucunda çapak olabilir ya da çok bastırıp ucu bozmuş olabilirsiniz. Eğer çapak varsa su zımparası ile düzelir ama bunu tecrübeli biri yapmalı. Uç bozuksa değiştirmek gerekir.
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj mertk » 12 Kas 2023, 11:47

Teşekkür ediyorum Raven,

Parkerda kesin bir sorun var , onu tamir edebilecek bir servis biliyor musunuz ?Nereye teslim etmeliyim?

Kaweco’yu temizledim güzel yazıyor lakin kısa notlar alırken ara verdiğim için 1-2 dk da bile yazmama başlıyor,sallamak gerekiyor.

Evde bulduğum eskiden kalmiş pelikan kartuşu taktım, açılmamiştı yalniz.

Acaba bu eski kartuş oldugu için mi sorun çıkıyor böyle, yeni kartuş alsam kaweco’nun kendi kartuşunu ,düzelir mi yoksa bir converter a mı geçmem gerekiyor kurumaması için.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj raven » 12 Kas 2023, 13:50

mertk yazdı:Teşekkür ediyorum Raven,

Parkerda kesin bir sorun var , onu tamir edebilecek bir servis biliyor musunuz ?Nereye teslim etmeliyim?

Kaweco’yu temizledim güzel yazıyor lakin kısa notlar alırken ara verdiğim için 1-2 dk da bile yazmama başlıyor,sallamak gerekiyor.

Evde bulduğum eskiden kalmiş pelikan kartuşu taktım, açılmamiştı yalniz.

Acaba bu eski kartuş oldugu için mi sorun çıkıyor böyle, yeni kartuş alsam kaweco’nun kendi kartuşunu ,düzelir mi yoksa bir converter a mı geçmem gerekiyor kurumaması için.

Bir ara kahve buluşması yaparsak Parker'i belki ben halledebilirim. Tecrübem var. Pelikan mürekkep hep bu soruna sebep oluyor.
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners