TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj mlm » 04 Eyl 2012, 08:10

Barancim haklisin, lakin kendini koruma iç güdüsünden daha doğal bir şey yok, bir köpek ayağının dibinde sevimli dislerini cikarmis seni isirmak uzere havlarken ona ve hemcinslerine karsı duyduğun derin sevgiyi o an hatirlayamayabiliyor olmak cok anormal degil diye düşünüyorum :D
Yoksa hayvan sevgisi özellikle GRR konusunda hemfikiriz zaten, sen benim kusuruma bakma ;)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 04 Eyl 2012, 08:45

Baran kuduz olmadıkça bir köpeğin kolay kolay saldırmayacağını ben de biliyorum, ancak savunma refleksi (kaçmak da böyle bir reflekstir) insana verilmiş doğal bir tepki. Çakı muhabbeti işin esprisi olmakla beraber gerektiğinde insana karşı bile haklı bir savunma aracına dönüşebileceğini teslim etmek gerek, bu tür durumlara kimsenin düşmemesini temenni ediyorum tabi.

Bir de bisikletçilerin genel olarak savunduğu bir görüş var: Bisikletten inip bisikleti köpekle kendi arana aldığın vakit hayvan kulakları indirip öylece bekleyecektir, bu en güzel savunma şeklidir diyenler var. Bu görüşü savunanlar Dazer köpek kovuculara da şiddetle karşılar. Ancak insan kendini bu şekilde ne kadar emniyete alabilir kuşkuluyum, 3-4 tane köpeğin bir anda saldırdığını düşünsene.. :)

Son olarak doğayı ve doğanın bir parçası olan hayvanları seviyoruz Barancım. Yukarıda bir mesajımda insanlardan daha çok korktuğumu yazmışım, insanlar kötü niyetli olabilirken hayvanlar tamamen doğal güdüleriyle hareket ediyorlar çünkü. Köpeğin bölgesinden geçtiğimiz için bizi bir tehdit olarak algılıyor olabilir, ya da senin söylediğin gibi tamamen hobisel amaçlıdır, lastiklere karşı bir zaafiyeti vardır falan :) Ben bir köpeğin ısırarak öldürdüğü bisikletçi duymadım ama sorumsuzca kullandığı aracıyla çarparak bisikletçilerin canına mal olan çok sayıda "insan" olduğunu biliyorum.. En son kendi türümüze böyle bir eleştiri getirerek sonlandırmış olalım.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nickynick » 04 Eyl 2012, 09:19

mlm yazdı:Gulme işini köpekleri atlattıktan sonraya bırakman isabet olmuş :D
Mrbars olaydı çakıyı çıkarmıştı :D
Gecmis olsun dostum..

MLM :D :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj davinci » 04 Eyl 2012, 11:03

asymptote yazdı:Yalnız bunun kadro, maşa ve saddle bar komple karbonmuş, benim karbona karşı bir çekincem var, yol bisikletlerinde kadro üzerinde ekstrem bir zorlanma olmuyordur muhtemelen ama ben yine de ön yargılıyım karbona karşı. Trek yol bisikletlerini beğeniyorum genel olarak. İleride bir yol bisikleti alırsam (ki kuvvetle muhtemel alacağım) ya Trek yada Scott olur.

Şehirler arası tur yapmayacaksan karbona hiçbirşey olmaz, karbona heybe koyamıyorlar çok zorda olsa ön birleşme yerlerinden kırılabiliyor ama hafiflik ve yol titreşimlerini daha az hissetmen bakımından süper

Trek Domane, Scott Cr1, Specialized Roubaix şuan bisiklet alsam bakıcam 3 marka ve model olur, Roubaix Paris'deki bozuk yollarda yapılan Roubaix yarışlarında 5 inde 4 birinciliği var, Domane Trek'in bu sene Roubaix'e karşı çıkardığı model, CR1 lerde hafif

Birde alacağın yol bisikleti mümkünse Ultegra'lı olacak değilse 105, Benim Madone 3.1 başlangıç seviyesi karbon 105, Sram (crankset) karıştırmışlar, Ultegra'ya upgrade etmek mümkün tabi ama daha pahalıya geliyor birde başlangıç seviyesi karbonlar daha ağır

Geçen Aktif pedalda 60 yaşlarında bir abiyle tanışım, adamın bisikleti benimkini 3 kere alır ;) Jant setlerini Mavic upgrade etmiş, değerli bir insan, beraber 50 km. kullandık ertesi gün komaya girdim :D, Bisiklet fed. düzenlediği 'Kuruluşdan kurtuluşa' diye bir yarış var Söğüt'den Çanakkale'ye 480 km. etap etap 5 gün sürüyor, zorla benide yazdırdı, onda birde aluminyum tur bisikleti var o onla katılacak, Muğlada falan yarışlara katılmış, 200 civarı bisikletli oluyormuş karı koca katılanlar yanlız katılanlar yolda 2,5 km lik bir gurup oluyormuş polis korumasında gittiğin yerde vali yada kaymakam karşılıyormuş, akşam otellerde kalıyorsun, ben katılmıyacağım daha okadar hazır değilim ama çok keyifli olacağı kesin
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 04 Eyl 2012, 11:11

davinci yazdı: 'Kuruluşdan kurtuluşa' diye bir yarış var Söğüt'den Çanakkale'ye 480 km.

Çok anlamlı bir tur, isim de çok yerinde.. Keşke zamanımız ve kondisyonumuz olsa da böyle turlara katılabilsek.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 05 Eyl 2012, 20:12

Ramazandan sonra ilk orta mesafeli turumu yaptım. Şaşırtıcı şekilde kondisyonumda bir azalma olmamış, aksine Ramazan öncesine göre daha iyi bir performans sergiledim diyebilirim :) Petrol İstasyonunda verilen 10 dakikalık su ve ihtiyaç molası dışında 30 km lik turu 1.5 saatte tamamladık. Şu an çayımı demledim, yorgunluk çayından sonra bir duş, sonra deliksiz bir uyku.. :D
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 05 Eyl 2012, 20:38

Oh valla, bekarım, sultanım diyorsun :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj 2fast4u » 05 Eyl 2012, 21:46

Bu kopekler motorlarada saldiriyor korumali cizmenin burnuyla birgun cakacam birtanesine... Davinci hakkinda az bildigin bir konu varmidir:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners