TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Nerede Oturuyor Ya Da Oturmak İster? Evler Apartmanlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Nerede Oturuyor Ya Da Oturmak İster? Evler Apartman

Mesaj Bg17 » 15 Tem 2013, 21:32

Serdar in denkleminde eksik bir taraf var... Bir de vakit gerekiyor... Cunku surekli yapacak yapilacak, yapilmasi gereken, yada yapilmasi emredilmis konular cikiyor... Bir gun su borusu patlar evi su basar, matkapla su borusu yanlislikla delinir, cime mantar duser, bahcivan isi birakir, temizlige gelen kadinin cocugu hastalanir, yan komsunun veledi inatla aglar, komsunun kedisi kendisine uyumak icin en ustrplu yer olarak benim kopegin minderini secer, vs vs...

Sehire 30 km uzak,olmasi da ayri...

Ha pisman miyim... Valla degilim...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj cavro » 15 Tem 2013, 21:49

mümkün olduğunca yüksek katlı bir apartmanda daire isterim ben arkadaş
böcek fobisi denen illet müstakil ev aşkını öldürüyor düşündükçe (allah düşmanımın başına vermesin böyle dert)
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj SeRxx » 17 Tem 2013, 15:04

3,5 dönümlük bahçeye sahip evde oturan biri olarak şunları söyleyeyim; börtü böcek, çeşitli hayvanlarla yaşamaya alışıyorsun, aşırı bakım gerektiriyor ki yapamıyoruz, sürekli temizlik gerektiriyor. Tabi rahatlığı da ayrı oluyor, komşu derdi yok, biraz daha özgür hissediyorsun kendini :D
Öğrencilik yıllarımda apartmanda yaşamak zor geliyordu, apartman boğuyordu beni, hayalimde küçük bahçesi olan bir evde yaşamak var her zaman.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj razz » 17 Tem 2013, 15:31

Şaşkınbakkal Marks & Spencer ile Caddebostan Mado arasında kalan bölgede, Bağdat Caddesi ile Sahil Yolu arasında yer alan adada, Baran kardeşimin tabiriyle "gırtlak dolu" sosyal donanım içeren Highest-End bir site içerisinde, çatı dubleksinde oturmak isterdim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj tarkani » 17 Tem 2013, 15:42

Müstakil ev her zaman zahmetli ve masraflı. Ancak bunu gerçekten çok isteyenlerin evin zahmetini görmediklerini, evleri hobileri olduğu için de masrafları azaltmanın bir yolunu bulduklarını görüyorum. Sorulması gereken soru şu: müstakil eve param yeter mi? Yetmez ise bunu ne kadar çok istiyorum?

Aslında bu pek çok hobi için geçerli. Beğendiğimiz saat için bütçemizi katladığımız olmuyor mu? :D

Benim hayalimde Levent'te İş Kulelerin arkasındaki villarda oturmak var. Ufak bahçe, müstakil ev, şehrin göbeğinde. İzmir'de ise Mavişehir sahildeki villarda oturmayı istiyordum. Her kuvvetli yağışta evleri su bastığı için neyseki eşim artık beğenmiyor. :P
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj asymptote » 17 Tem 2013, 15:50

cavro gibi böceklerden korkuyorum (daha doğrusu tiksiniyorum..) ama müstakil bir evin cazibesi de en azından hayalimde böyle bir evi düşünmemi sağlıyor. Bahçede küçük bir alanda domates, biber, soğan yetiştireceksin. Salıncak kuracaksın, köpeğinle çocuğunla oynayacaksın. Bir de şehirden uzak olacak ki bahçeye teleskobunu kurup nebula galaksi gözlemleyebilesin.. 8-)

tarkani bu arada avatarın çok güzel.. :thumbup: Forumda da bu kuleyle ilgili bir başlık açmıştım zamanında, okumuşsundur belki:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=17&t=9212#axzz2ZJ5ddSIg
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 17 Tem 2013, 16:16

asymptote yazdı:, köpeğinle çocuğunla oynayacaksın.

maalesef herşeyin başladığı nokta :)

köpek bakımı o kadar zor ve masraflı ki anlatamam
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj mrbars » 17 Tem 2013, 16:26

İngiltere'den misafir ile restoranın önünde sigara içerken laflıyoruz. İşin doğrusu ben sigara içiyorum, İngiliz ise pipo. 55-60 yaşlarında, üzerinde koyu lacivert paltosu, ütüsü muazzam gri pantalonu, lacivert ince kravatı, hafif beyazlamış pos bıyıkları ve yaklaşık 1.80 cm boyuyla karşımda duruyor. Yaşına göre oldukça fit bir adam. Saçları şakaklarından aşağıya sarkıyor, hafif kabarık. Bu saç şekli ve piposundan dumanı içine yavaşça çekişi ve sakin konuşma tonu ile ununu elemiş asmış tipik bir İngiliz görüntüsü sunuyor.

Evlerden konu açıldı. Ben İstanbul'da arsa fiyatlarının yukarı gidişinden, Türkiye ekonomisinin gayrimenkul değerlerinin sürekli artmasına muhtaç olduğundan dem vurup, apartmanda oturduğumu, ancak aslında bahçeli bir evde oturmak istediğimi anlatıyorum. Şehre yakın bölgelerde bahçeli bir evde oturmanın ekonomik olarak çok zor olduğunu yarı somurtkan yüz ifademle hızlıca ekliyorum. Sakince dinliyor pos bıyıklı İngiliz.

"Siz İngiltere'de nerede oturuyorsunuz, Londra'da mı?"
"Hayır mrbars. Dışında. Şehre uzağım."
"Bahçeli bir evde mi yoksa flat mi?"
"Bahçem var."
"Ah ne güzel. Ben de isterdim. Bahçe nasıl, büyük mü?"
Pos bıyıklı İngiliz bir nefes aldı piposundan.
"Hektar ne biliyor musun mrbars?"

Lafın nereye geleceğinden huzursuzlukla hafif esprili cevapladım:
"... heee. Bizim buralarda orman yangını birimi. Niye sordunuz?"
"2,5 hektarlık bir bahçem var. Çocuklar ayrılınca küçük bir eve geçtik."

"İngilizcede çocuk doğurtan kadınlara ne deniyordu, bir söylesene neydi" diyip restorana geri kaçtım.
En son mrbars tarafından 17 Tem 2013, 16:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrbars

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 92 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners