gkhnbaggio yazdı:Ben de humidor dolaba takıldım

Digital humidifier stabil bir nem sağlamada başarılı mı? Yapay bir nem purolar için sıkıntı yaratıyor mu acaba diye düşünüyorum. Masa üstü büyük humidorlar için fazla mı kaçar sizce?
Kullanıcı yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim

Ben seyahat humidorları dışındaki bütün humidorlarda, masaüstü (desktop) ya da dolap (cabinet) farketmeksizin, elektronik/aktif nemlendirici kullanmaktan yanayım. Seyahat humidorlarında da Boveda kullanıyorum.
Aktif nemlendiriciler sadece saf su ile çalışıyorlar, pasif nemlendiriciler gibi propilen glikol ve benzeri kimyasal eklemeye gerek olmuyor.
Bu açıdan bakarsak daha doğal bir nem sağlanmış oluyor diyebiliriz, eğer yapay nemi yanlış anlamadıysam.
(Masraf etmek istemiyorsanız ve 50-60 puro kapasiteli humidorunuz varsa Boveda da kullanılabilir, ancak onların da içerisinde kimyasal var bildiğim kadarıyla). Bovedalar kuruduğunda atılmıyor, nemi tekrar kazanması için yöntem var, uzun süreli kullanılabilir ancak 50'lik bir humidora en az 4-5 tane atmak lazım. Onları geri nemlendirirken humidor boş durmasın diye bir o kadar da yedek olması lazım. Uzun iş
Onun dışında pasif nemlendirici kullanıyorsanız humidorun kapağını açtığınızda kaçan nemin geri gelmesi en az 24 saat sürer. Humidor boş ise bu süre daha da artar. Aktif nemlendirici siz kapağı kapattıktan sonra dolabın/kutunun içini 1-2 dakika içerisinde istediğiniz dereceye kadar nemlendirir ve durur.
Benim dolaptaki cihaz çift tanklı, PID kontrollü bir cihaz. Şu an fansız çalışıyor ancak 2-3 tane fan desteğiyle fotoğraftakinin 3 katı büyüklüğünde bir dolabı da nemlendirebilir. Bundan biraz daha büyük ve kapasitesinin sınırlarına kadar dolu bir dolabım vardı, eski nemlendirici yeterli gelmediği için bunu almıştım.
(hatta o dolap ve eski nemlendirici için TSF'te ilan da açmıştım satarken

)
Masa üstü humidorunuz varsa kapasitesine göre uygun bir Cigar Oasis modeli alınabilir.
Ben desktop için Cigar Oasis Plus, dolap içinse Cigar Oasis II XL kullanıyordum. Desktop için olanı hediye ettim, diğerinin yerine de şimdiki cihazı aldım dediğim gibi.
Bu cihazların ilki Cigar Oasis Excel, ikinci de Cigar Oasis Magna olarak yenilendi. Kapasiteye göre son versiyon neyse o alınabilir.
Cihaz ne olursa olsun kutuya mutlaka kalibrasyonu yapılmış dijital nemlendiriciler de atmak lazım.
Sormak isteyeceğiniz birşey olursa cevaplarım,
Saygılar