TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Highland Distillery / Malt Whiskey

Mesaj khef » 08 Oca 2019, 14:02

foottwo yazdı:Benim dolap baya güzel ve kullanışlı.

Buna benzer hazır satılan dolaplar var ama ben kendi ihtiyacıma göre detaylandırdım. Alttaki şaraplık 2. Fotoda görüldüğü gibi çıkabiliyor, dik ya da yatay şekilde başka yere koyulabiliyor.

Açık haldeki sağ ve sol kanatlar katlanıp dolap kapalı halde kullanılabiliyor.

:thumbup: Resim

Resim ;)

Foottwo çok güzel dolap. :thumbup:

Sanırım ben de boyut olarak benzer fakat altında kapalı kapak olanlardan tercih edeceğim.

Bu arada Laphroaig’ler gozden kaçmadı. :champ:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj gkhnbaggio » 08 Oca 2019, 14:32

Ben de humidor dolaba takıldım :)

Digital humidifier stabil bir nem sağlamada başarılı mı? Yapay bir nem purolar için sıkıntı yaratıyor mu acaba diye düşünüyorum. Masa üstü büyük humidorlar için fazla mı kaçar sizce?

Kullanıcı yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim :champ:
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj foottwo » 08 Oca 2019, 16:35

khef yazdı:
Foottwo çok güzel dolap. :thumbup:

Sanırım ben de boyut olarak benzer fakat altında kapalı kapak olanlardan tercih edeceğim.

Bu arada Laphroaig’ler gozden kaçmadı. :champ:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler, daha güzeli sizin olsun :)

Dolap açık durumdayken iç gözlere kapak yapmayı düşünmüştüm ben de ama kullanım alanı azalıyor diye vazgeçmiştim.

Laphroaig'un çok çeşidini denedim PX Cask gibisi yok :champ: Quarter Cask da güzel. QA Cask kötü. :lol:
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj foottwo » 08 Oca 2019, 17:05

gkhnbaggio yazdı:Ben de humidor dolaba takıldım :)

Digital humidifier stabil bir nem sağlamada başarılı mı? Yapay bir nem purolar için sıkıntı yaratıyor mu acaba diye düşünüyorum. Masa üstü büyük humidorlar için fazla mı kaçar sizce?

Ben seyahat humidorları dışındaki bütün humidorlarda, masaüstü (desktop) ya da dolap (cabinet) farketmeksizin, elektronik/aktif nemlendirici kullanmaktan yanayım. Seyahat humidorlarında da Boveda kullanıyorum.

Aktif nemlendiriciler sadece saf su ile çalışıyorlar, pasif nemlendiriciler gibi propilen glikol ve benzeri kimyasal eklemeye gerek olmuyor.
Bu açıdan bakarsak daha doğal bir nem sağlanmış oluyor diyebiliriz, eğer yapay nemi yanlış anlamadıysam.

(Masraf etmek istemiyorsanız ve 50-60 puro kapasiteli humidorunuz varsa Boveda da kullanılabilir, ancak onların da içerisinde kimyasal var bildiğim kadarıyla). Bovedalar kuruduğunda atılmıyor, nemi tekrar kazanması için yöntem var, uzun süreli kullanılabilir ancak 50'lik bir humidora en az 4-5 tane atmak lazım. Onları geri nemlendirirken humidor boş durmasın diye bir o kadar da yedek olması lazım. Uzun iş :)

Onun dışında pasif nemlendirici kullanıyorsanız humidorun kapağını açtığınızda kaçan nemin geri gelmesi en az 24 saat sürer. Humidor boş ise bu süre daha da artar. Aktif nemlendirici siz kapağı kapattıktan sonra dolabın/kutunun içini 1-2 dakika içerisinde istediğiniz dereceye kadar nemlendirir ve durur.

Benim dolaptaki cihaz çift tanklı, PID kontrollü bir cihaz. Şu an fansız çalışıyor ancak 2-3 tane fan desteğiyle fotoğraftakinin 3 katı büyüklüğünde bir dolabı da nemlendirebilir. Bundan biraz daha büyük ve kapasitesinin sınırlarına kadar dolu bir dolabım vardı, eski nemlendirici yeterli gelmediği için bunu almıştım.
(hatta o dolap ve eski nemlendirici için TSF'te ilan da açmıştım satarken :D)

Masa üstü humidorunuz varsa kapasitesine göre uygun bir Cigar Oasis modeli alınabilir.

Ben desktop için Cigar Oasis Plus, dolap içinse Cigar Oasis II XL kullanıyordum. Desktop için olanı hediye ettim, diğerinin yerine de şimdiki cihazı aldım dediğim gibi.

Bu cihazların ilki Cigar Oasis Excel, ikinci de Cigar Oasis Magna olarak yenilendi. Kapasiteye göre son versiyon neyse o alınabilir.

Cihaz ne olursa olsun kutuya mutlaka kalibrasyonu yapılmış dijital nemlendiriciler de atmak lazım.

Sormak isteyeceğiniz birşey olursa cevaplarım,

Saygılar
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj afl » 08 Oca 2019, 17:19

foottwo yazdı:

Ben seyahat humidorları dışındaki bütün humidorlarda, masaüstü (desktop) ya da dolap (cabinet) farketmeksizin, elektronik/aktif nemlendirici kullanmaktan yanayım. Seyahat humidorlarında da Boveda kullanıyorum.

Aktif nemlendiriciler sadece saf su ile çalışıyorlar, pasif nemlendiriciler gibi propilen glikol ve benzeri kimyasal eklemeye gerek olmuyor.
Bu açıdan bakarsak daha doğal bir nem sağlanmış oluyor diyebiliriz, eğer yapay nemi yanlış anlamadıysam.

(Masraf etmek istemiyorsanız ve 50-60 puro kapasiteli humidorunuz varsa Boveda da kullanılabilir, ancak onların da içerisinde kimyasal var bildiğim kadarıyla). Bovedalar kuruduğunda atılmıyor, nemi tekrar kazanması için yöntem var, uzun süreli kullanılabilir ancak 50'lik bir humidora en az 4-5 tane atmak lazım. Onları geri nemlendirirken humidor boş durmasın diye bir o kadar da yedek olması lazım. Uzun iş :)

Onun dışında pasif nemlendirici kullanıyorsanız humidorun kapağını açtığınızda kaçan nemin geri gelmesi en az 24 saat sürer. Humidor boş ise bu süre daha da artar. Aktif nemlendirici siz kapağı kapattıktan sonra dolabın/kutunun içini 1-2 dakika içerisinde istediğiniz dereceye kadar nemlendirir ve durur.

Benim dolaptaki cihaz çift tanklı, PID kontrollü bir cihaz. Şu an fansız çalışıyor ancak 2-3 tane fan desteğiyle fotoğraftakinin 3 katı büyüklüğünde bir dolabı da nemlendirebilir. Bundan biraz daha büyük ve kapasitesinin sınırlarına kadar dolu bir dolabım vardı, eski nemlendirici yeterli gelmediği için bunu almıştım.

Masa üstü humidorunuz varsa kapasitesine göre uygun bir Cigar Oasis modeli alınabilir.

Ben desktop için Cigar Oasis Plus, dolap içinse Cigar Oasis II XL kullanıyordum. Desktop için olanı hediye ettim, diğerinin yerine de şimdiki cihazı aldım dediğim gibi.

Bu cihazların ilki Cigar Oasis Excel, ikinci de Cigar Oasis Magna olarak yenilendi. Kapasiteye göre son versiyon neyse o alınabilir.

Cihaz ne olursa olsun kutuya mutlaka kalibrasyonu yapılmış dijital nemlendiriciler de atmak lazım.

Saygılar

foottwo, kullanıcı tecrübesi ve oradan süzülmüş bilgi kadar doğru ve değerlisi yok.
Büyük teşekkürler.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj foottwo » 08 Oca 2019, 17:26

afl yazdı:foottwo, kullanıcı tecrübesi ve oradan süzülmüş bilgi kadar doğru ve değerlisi yok.
Büyük teşekkürler.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rica ederim ne demek, bilgi paylaşınca değerleniyor..
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj gkhnbaggio » 08 Oca 2019, 17:51

foottwo yazdı:

Saygılar

Harika bilgiler ve tam soru işaretlerimi ortadan kaldıran, araştırdığım markalara kadar cevabını bulduğum bir paylaşım. Çok teşekkürler. Akşam eve gidince benim humidor fotoları ile destekli birkaç sorum olacak size... :champ:

Selamlar
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj foottwo » 09 Oca 2019, 20:40

gkhnbaggio yazdı:
Harika bilgiler ve tam soru işaretlerimi ortadan kaldıran, araştırdığım markalara kadar cevabını bulduğum bir paylaşım. Çok teşekkürler. Akşam eve gidince benim humidor fotoları ile destekli birkaç sorum olacak size... :champ:

Selamlar

Puro konusunda yenebilecek hemen hemen bütün kazıkları yemiş, birçok kazıktan da son anda kurtulmuş biri olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Kullanıcı avatarı
foottwo

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners