TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bıçaklar / Knives

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Bıçak Kolleksiyonum

Mesaj manil » 22 Şub 2015, 12:32

Resim

Leatherman skeleton cx... Hergün benimle beraber...
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Thevenin » 22 Şub 2015, 17:38

^whiskey,

Benim tercihim Griptilian olurdu. 551 degil ama 556 "mini-Griptilian" en cok kullandiklarimdan birisi idi.

Fiyat farkindan da kismen anlasilabilecegi gibi Tenacious ve Griptilian kalite olarak farkli seviyelerde.

Tenacious sanirim en populer Spyderco, Amazon add-on item olasi yakinda :D Ama 8Cr13MoV celiginin kalitesi maalesef 154CM, VG-10 gibi diger yaygin celiklere gore dusuk.

Griptilian da Benchmade flagship tavsani. Bu ikisi arasinda rock-solid hissiyati veren Griptilian. Tenacious da 551 Griptilian da hemen hemen ayni boyut ve agirliktalar, ve fakat ikisi de bence her gun tasimak icin kalin ve agir. Bir sure sonra masanin uzerinde unutulmasi mumkun :D 556 da ayni isi gorecegi gibi parametreleri cok daha tasinasi.

Ek olarak bence gercekten EDC olasi ve kullanilasi bicaklar, hem bicaklari hem de kabzalari olabildigince ince olup, kesici kisimlarinda da standart 2.5-3" uzunlugu koruyanlar.

Benim iki senedir literally "every day carry" halinde kabzasini eskittigim tek bicak Spyderco Centofante :D

Resim

Resim

Seki City - Japonya tavsani. Bicak (blade) kalinligi 2mm. FRN kabza kalinligi da 1cm.

Bir de Spyderco Chaparral var. Bicak kalinligi 1.9mm. Full-flat profili dolayisiyla da en ince peynir dilimini kesme potansiyeli Centofante'den de daha yuksek :D

Resim

Ozetle bence sehir hayatinda lazim olan bir "slicer". Mizrak ucu potansiyeline sahip diger bicaklar cadir, kamp veya vitrinde guzel :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Bg17 » 22 Şub 2015, 18:06

Ofisimde duran hic kullanmadigim mektup acacagi ve yeni kaybettigim su alti bicagim disinda hic delici kesici aletim olmadi.

En tepeden basliyip bir katana bir de wakizashi aliyim diyorum her gun kolaylik olur

Resim

Resim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj manil » 22 Şub 2015, 20:17

Başar, güzel bir katana'yı bulmak gerçekten çok zor ve el işi alacaksan bir kaç on bin doları gözden çıkarman gerekiyor. :D şaka yollu dedin belki ama az biraz katana - ken - bokken tarzı uzakdoğu savaş sanatları enstrümanları ile ilgilendiğimden fırsatını bulmuşken söyleyeyim dedim.

ABD'de 2.Dünya savaşında japonlardan alınan (ganimet olarak) seri üretim ordu kılıçları var. onlardan denk getirebilirsen güzel olur.

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Gofal » 22 Şub 2015, 22:21

Whiskey, iki model arasında benim de tercihim Benchmade olurdu. Saat'te tercihin belirleyici unsuru hernasıl ki mekanizma oluyorsa bıçaklarda da çelik kalitesi belirleyici oluyor öncelikli olarak.

154cm sertlik ve korozyon direnci açısında daha nitelikli olmasının yanında ağız keskinliğini de daha uzun süre koruyacaktır. Ancak, 8Cr13MoV'a göre daha güç bileylenecektir.

Bu iki bıçak haricinde tavsiye isterseniz. VG-10 çelik ile Spyderco Delicia yada Spyderco Endura evladiyelik kullanabileceğiniz türdendir.

Bu arada, benim de kullanmaya kıyamadığım bir Speyderco Centofantem var. Bir bıçak bu kadar mı güzel olur. :)
The difference between men and boys, is the price of their toys.
Kullanıcı avatarı
Gofal

Mesaj Bg17 » 22 Şub 2015, 22:46

Manil :champ:

Aslinda dipsiz kuyu, eglenceli, arastirmalik ama mevcut vakit durumumda cok ilgilecegimi sanmiyorum. Maddi olarak da bir tane daha pahali oyuncak alabilecek butcem yok.

En fazla bir tane ufak swiss army knife alir cekmeceye atarim, en son hediye edileni yanlislikla cantada unutunca havaalaninda birakmak zorunda kalmistim.

Sizin koleksiyonlari gorunce ufaktan takiliyim demistim...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj manil » 23 Şub 2015, 00:36

:) Estağfurullah Başar Hocam.

bizim ülkede EDC kültürü yavaş yavaş gelişiyor ama çok amaçlı tool'um bu açıdan ayrılmaz parçam. Rambo First Blood'daki bıçakla başladı bizim hayaller. :)

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj whiskey » 23 Şub 2015, 15:19

Thevenin ve Gofal bilgiler için teşekkürler. :champ:

İkisini karşılaştırmıyorum çünkü ikisini de almayı planlıyorum. Spydercoda model olarak eminken Benchmade'de 551 ve 554 arasında kalmıştım. Centofante'ı ilk defa duydum ve çok beğendim. Tenacious g10 yerine sanırım onu tercih edeceğim. Zaten Spyderco hastalık gibi bir şey bütün kullanıcılarında birden fazla var. :D 554 ve Centofante benim için mükemmel bir ikili olacaktır sanırım. 551'in boyutlarından pek emin değilim. Taşırken fazla şişman duruyorsa sorun olacaktır.

Thevenin, iki ürünüde Amerika'da iyi fiyattan bulabileceğim bir link verebilmen mümkün mü?
Kullanıcı avatarı
whiskey

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners