TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tavsiye Edeceğiniz Kitaplar / Filmler

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tavsiye Edeceğiniz Kitaplar / Filmler

Mesaj ufukyildiz » 02 Haz 2012, 03:25

Film olarak "V For Vendetta"yı, kitap olarak İsmail Cem "Türkiyede geri Kalmışlığın Tarihi"ni önerebilirim, lakin gündeme ilişkin gaza getirici etki yapabilir uyarısı ile birlikte :thumbup:

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Mesaj whiskey » 02 Haz 2012, 08:01

Biraz ağır gelebilir ama film olarak, "The Book of Eli(Tanrının Kitabı)" adlı filmi izlemeni tavsiye ederim.
Resim
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj Miriel » 02 Haz 2012, 18:21

whiskey yazdı:Biraz ağır gelebilir ama film olarak, "The Book of Eli(Tanrının Kitabı)" adlı filmi izlemeni tavsiye ederim.
Resim

Bu film çok sıradan olduğu için eleştiriliyordu sanırım
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj whiskey » 03 Haz 2012, 07:51

Miriel yazdı:
whiskey yazdı:Biraz ağır gelebilir ama film olarak, "The Book of Eli(Tanrının Kitabı)" adlı filmi izlemeni tavsiye ederim.
Resim

Bu film çok sıradan olduğu için eleştiriliyordu sanırım

Hiç sanmıyorum. Zira çok sıradışı bir film.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj necati » 09 Haz 2012, 23:14

Dostoyevski hayranı olarak okumanı öneririm ama 16 yaşta ne kadarı kavranır o da ayrı mesele. Sözgelimi Suç ve Cezayı okuyan bir öğretmen arkadaşım, 'ha şu bir adamın yaşlı kadını öldürdüğü kitap' mı demişti :!: . Aslında konu ve içeriği olarak derin bir roman ancak bazıları sadece görünen eylemlere takılıyor, geri plandaki anlamdan haberdar olamıyor. Dostoyevskinin rakipsiz en beğendiğim romanı Karamazov Kardeşler dir, bana göre tam bir felsefe şöleni, bir şaheser. İki kardeşin, din, tanrı, adalet üzerine 100 sayfayı aşkın bir sohbeti var bir bölümde, sadece bu kısım bile Dostoyevskiye hayran olmaya yeter. Bu adam bir filozof ama fikirlerini romanlarla aktarmış. Bakınız, Yeraltından Notlar ve Karamazov Kardeşler :!:
Neyse bu kadar reklamdan sonra şunu söyleyim. Yukarıda arkadaşlar, bazılarını benim de okuduğum sağlam yazarlar önermiş, hepsi iyidir, güzeldir ama Dostoyveskisiz olmaz :champ:
Biraz da filmlere bakalım. Çocukken Kemal Sunal filmlerini komik bulup gülerdim. Çok sonra, bu filmlerin komik bir sunumla hazırlanmış çok güzel toplumsal eleştiri filmleri olduğunu anladım. Bu örnekle görüntüsünün altında daha fazla anlam taşıyan (en azından ben öyle düşünüyorum) filmler önereyim. Seven, The Dark Knight, Memento, Fight Clup, Mulholland Drive (bu filmi, yardım almadan anlamak çok çok zor), Adaptation, Leaving Las Vegas, Devil's Advocate... Daha yazılacak çok film vardır ama ayak üstü aklıma gelenler bunlar.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj famicom » 03 Eki 2012, 20:24

Ben çok kitap okumadım ama beni etkileyen tolstoy'un insan ne ile yaşar kitabı var .Bu kitapta ayrı ayrı kısa öyküler var.Kazaklar güzel. Film olarak kız kardeşim momo merhaba dünyalı gibi biraz acıklı filmler tercihimdir.
Kullanıcı avatarı
famicom

Mesaj Cihan » 06 Eki 2012, 19:48

Filmler-
Shawshank Redemption-Esaretin Bedeli
Forrest Gump
Kitaplar-
Başka arkadaşlarında d ediği gibi Martı ;) ;)
Baba-Mario Puzo -Filmi de var ama kitabını okumanı tercih ederim 10000 kat daha güzel.
Kalem&Saat!
Kullanıcı avatarı
Cihan

Mesaj Miriel » 06 Eki 2012, 20:46

Cihan yazdı:Filmler-
Shawshank Redemption-Esaretin Bedeli
Forrest Gump
Kitaplar-
Başka arkadaşlarında d ediği gibi Martı ;) ;)
Baba-Mario Puzo -Filmi de var ama kitabını okumanı tercih ederim 10000 kat daha güzel.

Cihan teşekkürler :champ:

Arkadaşlar ders aralarında zihnimi dinlendirmek için tavsiye edeceğiniz kitap var mı?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 88 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners