TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj SeiKinetic » 08 Ara 2016, 01:43

Forumda açılan her konuda illa bir "konu kilit" iletisi olmak zorunda mı :lol:
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj kiwi21 » 08 Ara 2016, 08:32

Öncelikle bu güzel başlık için teşekkürler.

eraslani abi ile daha önce farklı bir başlıkta da konuşmuştuk ancak ben o günden bu yana hâlâ bir sonuca varamadım. bir espresso sever olarak eve espresso makinesi almak istiyorum ancak bu konuda bilgili kişilerin yönlendirmelerine ihtiyacım var. evde türk kahvesi için telve, filtre kahve için de electrolux marka filtre kahve makinem var. bunların yanına espresso makinesi ekleyeceğim ancak araştırırken kriterler ne olmalı?

anlayabildiğim kadarıyla kapsüllüler önerilmiyor o yüzden kapsüllü modelleri eledim. yine filtre kahve içerken çıkardığım ders şu oldu, "kahve taze çekilmiş olmalı". o yüzden ya öğütücü almam gerekiyor ya da alacağım espresso makinesinde bu özellik de olmalı. -gerçi bu özellikte ve istediğim fiyatlarda makine var mı onu da bilmiyorum-

süt köpürtme özelliği gerekli bir özellik mi? eşim de damak tadı olarak tatlı kahvelerden hoşlanıyor. almışken onun da damak tadına uygun latte şeklinde kahveler de yapmak istiyorum. kısaca istekler bitmiyor ancak ayırdığım bütçe 1000 lira civarında.

http://www.hepsiburada.com/electrolux-e ... TELEEEA111

http://www.hepsiburada.com/delonghi-ecp ... DELECP3531

http://www.hepsiburada.com/delonghi-eco ... LECOV310BG

http://www.hepsiburada.com/delonghi-esa ... ELESAM2600 (fiyat=kalite mantığı güdebilir miyiz bilmiyorum ancak en kalitelisi bu mudur?

şimdiden yol gösterecek herkese teşekkürler. kafa çok karışık :roll:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj foottwo » 08 Ara 2016, 08:54

Benim ofiste Esam3000 var, eskiden evde kullaniyordum.. gayet pratik, cekirdegi kendi cekiyor.. ne kadar kahve cekeceginizi, cekilen kahveye ne kadar espresso alacaginizi ayarlayabiliyosunuz.

Sut kopurtme de yapabiliyorsunuz, goreceli olarak yavas olsa da latte icin mikrokopuk ya da cappuccino icin normal kopurtmenin tuyolari var, makineyi alirsaniz anlatirim :)

Isi esanjorlu ya da cift kazanli bir cihaz olmadigi icin demleme ve buhar isisi arasinda gecisler yavas, 3-4 kisiye sutlu birseyler yapacak olursaniz zorlanirsiniz.

Aklima gelenler bunlar, diger yolladiginiz kasikli cihazlardan cok verim alinamadigini duyuyorum ama verim de goreceli tabi :)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj asymptote » 08 Ara 2016, 09:51

Eraslani güzel başlık.. :champ:

Bir çay tiryakisi olarak bu başlıkta çay severlere önerilerimi sunmak ve onların önerilerini de duymak isterim:

- Öncelikle çay, ÇAYKUR'dan alınır. Yani ÇAYKUR marka olanından.. Diğer yerli markaları zamanında epeyce denemiştim, hiçbiri ÇAYKUR'un yanına dahi yaklaşamaz. Karaali organik hariç..

- Çay için porselen demlikli çaydanlık olmazsa olmazlardan. Kaliteli çayı çelik demlikte demlemek Adana kebabı gazete kağıdına sarıp dürüm niyetine yemek gibi bir şey. Porselen demlik için tavsiyem Esse ve benzeri mağazalarda indirimle 40-50 liraya bulabileceğiniz altı çinko üstü porselen çaydanlıklar. Ahanda böyle bir şey:
Resim
Bu çaydanlık 4 kişilik servis için idealmiş ama benim gibi tek bir tiryakiye maalesef yetmiyor.. :) Dışarıdan alacağınız porselen demlikler genellikle bu çaydanlığın alt haznesine uyuyor. Ben BİM'den 3 TL'ye (1 dolar bile değil) daha büyükçe bir porselen demlik aldım, bir süredir onu kullanıyordum ta ki kapağını düşürüp kırana kadar. Şimdilik geçici bir çözüm ürettim ama ara ara BİM'i de kontrol ediyorum..

- Demlik dışında çayın lezzetini belirleyen bir diğer unsur da demleme şekli ve süresidir. Dolabınızdaki çay paketlerinin üzerinde genellikle demleme süresi olarak 10-12 dakikalık bir süreden bahsedilir. Bu porselen demlik için yetersiz bir demleme süresidir. Tavsiyem en az 15 dakika beklemeniz hatta çok aceleniz yoksa bu süreyi 20 dakikaya çıkarmanızdır. Demleme şekline gelecek olursak: Bazı arkadaşlarda görüyorum, önce demi döküp üzerine kaynar suyu boca ediyorlar. Bu çok yanlış.. :) Kaynar suyu demliğe döküp 10-20 sn bekledikten sonra çayı dökmek gerekir, doğru demleme şekli budur..

- Belirtmem belki gereksiz ama yine de hatırlatmakta fayda görüyorum: Çay şekersiz içilir. Aksi halde çay değil sıcak şerbet içilmiş olur ve çayı bu şekilde tüketmek sağlık açısından da sakıncalıdır.

- İşin bu kısmı biraz zevk meselesi ancak ben bunun evrensel bir hakikat olduğuna inanıyorum. :D Fincanda ya da kupada kahve içilir, çay değil. Çay, ince belli cam bardakta içilir. Çay tabağı da aynı resimdeki gibi olmalıdır.. ;)
Resim

- Çaya aroma katılmasına kesinlikle karşıyım. Çaya katılan aromalar genellikle çok kuvvetli aromalardır, parmağınızın ucuyla koysanız bile çayın tadını değiştirirler. Yemeğe bir kaşık karabiber kattığınızı düşünün. O yemeği yerken karabiberin tadını mı alırsınız yoksa yemeğin tadını mı? Şayet aromasız içemiyorsanız para verip de kaliteli çay almanıza gerek yoktur. ÇAYKUR sarı paket fazlasıyla işinizi görür..

- Gelelim işin en önemli kısmına: ÇAYKUR alacağız, anladık, ama hangisini? Önceki sayfada darksider'ın belirtmiş olduğu ÇAYKUR Altınbaş muhteşem bir çaydır. Toz oranı çok düşüktür, çayların uç yapraklarından hasat edilmiştir. Altınbaş'tan daha iyisini isterseniz 42 Nolu Tirebolu derim. Ancak iki çay arasındaki farkı çoğu kimse ayırt edemez. Ayrıca bazı tiryakiler Altınbaş'ı daha çok severler. Ben hava durumuna göre hangi çayı demleyeceğime karar veriyorum. Yağmurlu havalarda Altınbaş daha iyi gidiyor.. :D
Resim
Çayın damakta bıraktığı buruk tadı sevenler ayrıca ÇAYKUR'un Tiryaki çayını da beğeneceklerdir..

Şimdi ÇAYKUR dışında önerilecek hiç mi çay yok? Elbette var. Yerli markalardan Karaali Organik pahalıdır ama şahane bir çaydır mesela. Çok geç demlenir ve demlendikten sonra bayatlaması çok uzun sürer. İçimi çok yumuşaktır. Hep bu çay olsun, bunu içeyim istersiniz.. :)

Howdah Brand Sri Lanka çayı da yumuşak içimli geniş yapraklı hoş bir çaydır. Ancak keyif çayı olarak tavsiye edilmez. Kahvaltı için çok idealdir.

Assolistler sahneye en son çıkarmış, biz de kapanışı çayın kralı ile yapalım: Ahmad Tea :super: Bu çayı tarif etmek istemiyorum, henüz tatmamış olanlar lütfen kendileri deneyimlesinler..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ahmetrefik » 08 Ara 2016, 11:09

asymptote yazdı:Eraslani güzel başlık.. :champ:

Bir çay tiryakisi olarak bu başlıkta çay severlere önerilerimi sunmak ve onların önerilerini de duymak isterim:

- Öncelikle çay, ÇAYKUR'dan alınır. Yani ÇAYKUR marka olanından.. Diğer yerli markaları zamanında epeyce denemiştim, hiçbiri ÇAYKUR'un yanına dahi yaklaşamaz. Karaali organik hariç..

- Çay için porselen demlikli çaydanlık olmazsa olmazlardan. Kaliteli çayı çelik demlikte demlemek Adana kebabı gazete kağıdına sarıp dürüm niyetine yemek gibi bir şey. Porselen demlik için tavsiyem Esse ve benzeri mağazalarda indirimle 40-50 liraya bulabileceğiniz altı çinko üstü porselen çaydanlıklar. Ahanda böyle bir şey:
Resim
Bu çaydanlık 4 kişilik servis için idealmiş ama benim gibi tek bir tiryakiye maalesef yetmiyor.. :) Dışarıdan alacağınız porselen demlikler genellikle bu çaydanlığın alt haznesine uyuyor. Ben BİM'den 3 TL'ye (1 dolar bile değil) daha büyükçe bir porselen demlik aldım, bir süredir onu kullanıyordum ta ki kapağını düşürüp kırana kadar. Şimdilik geçici bir çözüm ürettim ama ara ara BİM'i de kontrol ediyorum..

- Demlik dışında çayın lezzetini belirleyen bir diğer unsur da demleme şekli ve süresidir. Dolabınızdaki çay paketlerinin üzerinde genellikle demleme süresi olarak 10-12 dakikalık bir süreden bahsedilir. Bu porselen demlik için yetersiz bir demleme süresidir. Tavsiyem en az 15 dakika beklemeniz hatta çok aceleniz yoksa bu süreyi 20 dakikaya çıkarmanızdır. Demleme şekline gelecek olursak: Bazı arkadaşlarda görüyorum, önce demi döküp üzerine kaynar suyu boca ediyorlar. Bu çok yanlış.. :) Kaynar suyu demliğe döküp 10-20 sn bekledikten sonra çayı dökmek gerekir, doğru demleme şekli budur..

- Belirtmem belki gereksiz ama yine de hatırlatmakta fayda görüyorum: Çay şekersiz içilir. Aksi halde çay değil sıcak şerbet içilmiş olur ve çayı bu şekilde tüketmek sağlık açısından da sakıncalıdır.

- İşin bu kısmı biraz zevk meselesi ancak ben bunun evrensel bir hakikat olduğuna inanıyorum. :D Fincanda ya da kupada kahve içilir, çay değil. Çay, ince belli cam bardakta içilir. Çay tabağı da aynı resimdeki gibi olmalıdır.. ;)
Resim

- Çaya aroma katılmasına kesinlikle karşıyım. Çaya katılan aromalar genellikle çok kuvvetli aromalardır, parmağınızın ucuyla koysanız bile çayın tadını değiştirirler. Yemeğe bir kaşık karabiber kattığınızı düşünün. O yemeği yerken karabiberin tadını mı alırsınız yoksa yemeğin tadını mı? Şayet aromasız içemiyorsanız para verip de kaliteli çay almanıza gerek yoktur. ÇAYKUR sarı paket fazlasıyla işinizi görür..

- Gelelim işin en önemli kısmına: ÇAYKUR alacağız, anladık, ama hangisini? Önceki sayfada darksider'ın belirtmiş olduğu ÇAYKUR Altınbaş muhteşem bir çaydır. Toz oranı çok düşüktür, çayların uç yapraklarından hasat edilmiştir. Altınbaş'tan daha iyisini isterseniz 42 Nolu Tirebolu derim. Ancak iki çay arasındaki farkı çoğu kimse ayırt edemez. Ayrıca bazı tiryakiler Altınbaş'ı daha çok severler. Ben hava durumuna göre hangi çayı demleyeceğime karar veriyorum. Yağmurlu havalarda Altınbaş daha iyi gidiyor.. :D
Resim
Çayın damakta bıraktığı buruk tadı sevenler ayrıca ÇAYKUR'un Tiryaki çayını da beğeneceklerdir..

Şimdi ÇAYKUR dışında önerilecek hiç mi çay yok? Elbette var. Yerli markalardan Karaali Organik pahalıdır ama şahane bir çaydır mesela. Çok geç demlenir ve demlendikten sonra bayatlaması çok uzun sürer. İçimi çok yumuşaktır. Hep bu çay olsun, bunu içeyim istersiniz.. :)

Howdah Brand Sri Lanka çayı da yumuşak içimli geniş yapraklı hoş bir çaydır. Ancak keyif çayı olarak tavsiye edilmez. Kahvaltı için çok idealdir.

Assolistler sahneye en son çıkarmış, biz de kapanışı çayın kralı ile yapalım: Ahmad Tea :super: Bu çayı tarif etmek istemiyorum, henüz tatmamış olanlar lütfen kendileri deneyimlesinler..
Resim

Asy :thumbup: eline sağlık çok güzel özetlemişsin
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj cagatay1903 » 08 Ara 2016, 11:24

Çok güzel artık kendime özel bir zaman ayırarak asymptote usulü çay demlemem lazım :champ:
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj masterakif » 08 Ara 2016, 11:46

asymptote yazdı:Eraslani güzel başlık.. :champ:

Resim

Resim

Resim

Resim

Üstad müthiş bir yazı

Söylediğin demleme usulüne ben de uyuyorum ancak porselen demliği denemedim

Ayrıca Ahmad Tea yı acayip merak ettim en kısa zamanda deneyeceğim

Şekersiz çay konusunda ise %1000 haklısın
Kullanıcı avatarı
masterakif

Mesaj raven » 08 Ara 2016, 11:49

Kahve köşesi iyi oldu :D :thumbup:
Resim
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners