TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 13:43

fbolukbas yazd覺:
asymptote yazd覺:襤kinci haftasonu benim i癟in uygun.

Ok Asym. Bu ekilde de belirlemi olal覺m.
Ekipmanlar覺n覺 temin edebilirsen daha iyi olur. 300mm gibi lensin de varsa s羹per olur.
Zfr ister sabah turuna, ister olas覺 sonraki saatlerdeki bulumaya memnuniyetle kat覺l覺m覺n覺 isterim.

Miriel, daha 繹nce sorduun bir soruya cevap vereyim. ncelikle ben fotoraf 羹stad覺 ya da profesyoneli deilim.
Sadece bir hobi. ok baar覺l覺 amat繹rler var (para i癟in yapmayan anlam覺nda), ben de onlar gibi olabildiince ilerletmeye
癟al覺an ama son zamanlarda aksatm覺 biriyim.
Yorumum sadece kendi tecr羹belerime g繹redir.
Sen de g繹rd羹羹m 繹zetle u : ilk okulu bitirmeden 羹niversiteye seviyesinde olmak istiyor gibisin.
襤in teoriini 繹renmeden, pratii 繹ne 癟覺kartmaman laz覺m. Tabiki pratik, hem de bol bol art.
Bu ii ben biraz enstruman 癟almay覺 繹renmeye 癟al覺覺yorum. En pahal覺 aleti de alsan 癟alamazs覺n.
Bu bir iki ekipmanla,yazl覺mla, ya da bir iki ipucu ile olmuyor maalesef.

Sorular覺na kendi bildiimce yazay覺m. Lensin mm se癟imi tarz覺nla alakal覺 bir ey. Ne t羹r 癟ekiyorsan ona uygun objektif alman gerekir.
Elinde 18-55 varsa 50 1.8 u an i癟in alma. Sana 70-300mm tamron ya da sigma iyi olabilir. Ucuzluu, tele olmas覺 ve fena olmayan makro 繹zellikleri dolay覺s覺 ile.

Objektiflerde fiyat覺 belirleyen belkide en 繹nemli etken diyafram a癟覺kl覺覺. Genelde ne kadar a癟覺ksa o kadar pahal覺 olur.
Bu da d羹羹k 覺覺kta daha az bulan覺k resimler, daha d羹羹k iso kullanma avantaj覺 salar.
200 tl gibi fiyatlara 1.8 bir lens tabiki herkesi cezbeder. Ama herkesin en 癟ok kulland覺覺 lens deildir. 襤htiya癟 durumunda 癟ok ie yarar.
Birde fullframe makinelere uygundur ve ger癟ek 50mm olarak 癟al覺覺r. Sendeki ve bendeki makinelerde 75mm olur. Bu da geni a癟覺dan kaybetmene sebep olur ve kullan覺m alan覺n azal覺r.

Fotoraf konusunda bir saat forumunda yeterli destei bulamayabilirsin. O y羹zden konusu fotoraf olan sitelere 羹ye olman覺, forumlar覺 okuman覺 ve bol bol fotoraf izlemeni iddetle 繹neririm.

imdi yazl覺mla fotorafa m羹dahale etmek ger癟ekten 癟ok ey kat覺yor. Ama fotoraf覺n teknik y繹n羹 zay覺fsa yaz覺l覺mla m羹dahale de bir yere kadar.

Her zaman s繹yl羹yorum fotoraf覺n kalitesini belirleyen en b羹y羹k etken bence 覺覺k. K繹t羹 覺覺k, iyi objektif olaca覺na iyi 覺覺k k繹t羹 objektif olsun.. Fotoraf emek istiyor. Biz niye yukarda sabah alt覺da diye konutuk? saat dokuzdan, ondan sonra 覺覺k sert ve dik gelmeye bal覺yor
ve zaman ilerledik癟e 癟ekim yapmaya demeyecek hale geliyor.
G繹zle bile net olmayan bir manzara (覺覺k ve atmosfer artlar覺ndan dolay覺) 癟eksen de iyi sonu癟 alamazs覺n. I覺k i癟in ygun saatlerde ve nem, hava kirlilii olmayan bir durumda 癟ekmen dramatik ekilde 癟ok ey farkettirir. Tabi kamera arkas覺nda da yap覺alcaklar var. Doru diyafram, iyi stabilite (tripod) gibi.

Bilmiyorum her soruna cevap oldumu..

Ferhat abi teekk羹rler.

Benim hakk覺mda ki tespitiniz doru :) biraz aceleci davran覺yorum san覺r覺m. Soruyu 繹yle deitirirsek u an teknik a癟覺dan neler yapabilirim ya da u an bulunduum seviyede neler yapmam laz覺m?

70-300 lensler hakk覺nda internette yorumlar olumsuz IS olmad覺覺 i癟in 癟ok eletiriliyor..
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 14:03

Benim durumum u ekilde: Makineyi ilk elime ald覺覺mda ve bu konuya ilk yazmaya balad覺覺mda s覺f覺rd覺m. Zaman ge癟tik癟e ISO/Diyafram/Enstantane gibi temel ayarlar覺 繹rendim ya da 繹rendiimi zannediyorum. :) 襤lkokul seviyesine geldim fakat u an ilerleyemiyorum ve kendimi tekrara d羹羹yorum. B繹yle olunca da can覺m s覺k覺l覺yor.. :x :x Yeni aray覺lar i癟erisine giriyorum internette benim makinem ve lensimle 癟ekilmi harika fotoraflar覺 g繹r羹nce bu sefer o seviyeye ulamak istiyorum fakat bu giriimler u an i癟in sonu癟suz kal覺yor. Ve yine ayn覺 soru kar覺ma 癟覺k覺yor benim bu seviyede kendimi gelitirmek i癟in neler yapmam laz覺m??
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj hydrocon » 14 Eyl 2013, 16:50

Miriel Ferhat abinin s繹ylediklerini not al o derece g羹zel izah etmi :thumbup: :thumbup:

Vatikan ile devam ediyoruz..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 21:27

Hydrocon harika 癟ekimler.. :champ:

Miriel, adam peygamber sabr覺yla ne g羹zel yazm覺, izah etmi, halen ne yapay覺m diye soruyorsun.. :D 襤lk emri uygula, oku! Ancak ondan sonra yapaca覺n pratikler fayda ve sonu癟 verecektir.. ;) :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 21:34

asymptote yazd覺:Hydrocon harika 癟ekimler.. :champ:

Miriel, adam peygamber sabr覺yla ne g羹zel yazm覺, izah etmi, halen ne yapay覺m diye soruyorsun.. :D 襤lk emri uygula, oku! Ancak ondan sonra yapaca覺n pratikler fayda ve sonu癟 verecektir.. ;) :thumbup:

Cengiz abi emri uygulamaya balad覺m. Kompozisyon ve farkl覺 癟ekim teknikleri hakk覺nda eitim videolar覺 olan bir site ve Youtube'da bir kanal buldum. Oradan videolar覺 izleyeceim. Sonra da kendim bir ekilde denemelerini yapaca覺m. :)

Asl覺nda k繹yde 癟ektiim fotoraflar var fakat bir t羹rl羹 f覺rsat bulamad覺m. Hem buray覺 hem de unutulan Nostalji K繹esini enlendirmi olurum. :)

Belki ek olarak 18-55'in yan覺na 55-250 ve 50 mm lens alaca覺m Hat覺rlad覺覺m kadar覺yla bu iki lens ailende vard覺. Performanslar覺 nas覺l? u an i癟in al覺nabilecek en iyi f/p lensleri galiba..

Ferhat abi tekrardan teekk羹rler. Biraz fazla zorluyorum sizleri ama kusura bakmay覺n :) :oops:

Hydrocon harika 癟ekimler :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 22:42

50 mm ile 癟ok g羹zel portreler 癟ekebilirsin, var m覺 b繹yle bir mera覺n?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 22:54

asymptote yazd覺:50 mm ile 癟ok g羹zel portreler 癟ekebilirsin, var m覺 b繹yle bir mera覺n?

Portre cekiminden ziyade bokeh tarz覺 癟ekimler i癟in d羹羹n羹yordum..

55-250 nas覺ld覺r? Bu iki lens hakk覺nda okuduum yorumlar cok iyi ve balang覺癟 i癟in 18-55 le birlikte ideal olduu d羹羹n羹l羹yor..

Ferhat abi 70-300 u tavsiye etti fakat IS olmad覺覺 i癟in 癟ok eletiriliyor.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 23:08

Ayr覺ca youtube da Gavin Hoey in kanal覺n覺 ve Bascek sitesindeki eitim videolar覺n覺 izleyeceim.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: onur226 ve 99 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners