TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj fbolukbas » 12 Eyl 2013, 13:51

Emre, eline sal覺k. Sonu癟lar olduk癟a iyi g繹r羹n羹yor. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Geni a癟覺dan kaynaklanan distorsiyonu d羹zeltmek i癟in yaz覺l覺mlada m羹dahale etmeyi d羹羹n羹yorsan sonu癟lar覺 g繹rmek isterim.
PS de var san覺r覺m b繹yle bir 繹zellik, bir de dxo diye bir yaz覺l覺m olmas覺 laz覺m..
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Re: Ynt: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj hydrocon » 12 Eyl 2013, 14:12

Ferhat abi teekk羹r ederim.. distorsiyonu ilk balarda d羹zeltmeyi d羹羹n羹yordum sonra b繹yle kalmas覺 daha iyi geldi :)
Bu tarz lens kullananlar覺n tek program覺 var o da PTlens, deneme s羹r羹m羹n羹 indirip 10 tane fotoraf d羹zenleyebilirsiniz..
Miriel teekk羹r ederim..
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj Miriel » 12 Eyl 2013, 14:42

8 mm lens bal覺k g繹z羹 lens oluyor deil mi. ?

Emre abi senin Vatikan fotograflarindan sonra ben de memleketten fotograflarla konuya nostaljik bir hava katiyim..

50 mm f/1.8 lens hakk覺nda d羹羹nceleriniz neler..?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Re: Ynt: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj hydrocon » 12 Eyl 2013, 14:45

Evet fisheye diye ge癟er bu da yaratt覺覺 distorsiyondan 繹t羹r羹..
50 tam fp lensidir 1.8 de fotografik kalite biraz d羹er ama diyafram覺 k覺s覺nca kendini toparlar..

Ekleme yap tabiki kampus羹 tekrar hat覺rlad覺m sayende orada gelin damat fotoraf覺 癟ekmitim an覺lar覺m tazelendi :)
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj Miriel » 13 Eyl 2013, 14:40

fbolukbas yazd覺:...Miriel yukardaki mesaj覺mdaki link san覺r覺m senin de sorduuna cevap olur.
IG filters覺 duymad覺m, 繹zel bir yaz覺l覺m覺n kendi isimlendirdii renk filtreleri vb olabilir.

Ferhat abi biraz ge癟 g繹rd羹m teekk羹rler :champ:

Dostlar fotoraf癟覺l覺k konusunda kendimi gelitirmek i癟in u an neler yapabilirim..?

hydrocon yazd覺:Evet fisheye diye ge癟er bu da yaratt覺覺 distorsiyondan 繹t羹r羹..
50 tam fp lensidir 1.8 de fotografik kalite biraz d羹er ama diyafram覺 k覺s覺nca kendini toparlar..

Ekleme yap tabiki kampus羹 tekrar hat覺rlad覺m sayende orada gelin damat fotoraf覺 癟ekmitim an覺lar覺m tazelendi :)

Peki 50 mm lensi sadece makro, bokeh tarz覺 癟ekimlerde mi kullanabiliriz?

Abi sende mi BOUN'dan mezunsun??
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj fbolukbas » 13 Eyl 2013, 23:35

Miriel 50mm 1.8 makro i癟in uygun bir lens deil, manzara i癟in de 癟ok uygun say覺lmaz.
Belki kulland覺覺n makine de olduu gibi crop factorlu bir makinede 50mmx1.5 =75mm ile portre i癟in biraz daha uygun denebilir.
F1.8 a癟覺k diyaframdan dolay覺 d羹羹k 覺覺k koullar覺nda 癟ok avantajl覺d覺r. Fiyat olarak da 癟ok iyidir.
Ben de kullan覺yorum ama daha geni a癟覺 lensi tercih ederdim.
Bokehten kastettiinin flu arka plan olduunu tahmin ediyorum. Bokeh farkl覺 bir olay.
A癟覺k diyafram net alan derinliini azaltt覺覺 ve fon haline getirdii i癟in evet bu konuda iyidir.
Flu arka plan konusunda tele objektifler harikad覺r. rn:daha 繹nce g繹nderdiim ibibik fotoraf覺n覺n arkas覺ndaki yeil fon, asl覺nda tarla.
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj asymptote » 13 Eyl 2013, 23:59

Ferhat abi, cropsuz halini imdi g繹rd羹m, teekk羹rler. Bu ekilde 癟ekince kadraj覺 ayarlamak problem olmuyordur en az覺ndan..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 00:31

asymptote yazd覺:Ferhat abi, cropsuz halini imdi g繹rd羹m, teekk羹rler. Bu ekilde 癟ekince kadraj覺 ayarlamak problem olmuyordur en az覺ndan..

Aynen 繹yle asym, otur masa ba覺nda kadraj yap :) Tam kadraj olup da doru kadraj覺 fotoraf覺 癟ekerken yapmak ku fotoraf癟覺l覺覺nda
ayr覺ca bir zor. Genelde durduu yerde durmaz bu arkadalar. Hadi ibibik neyse de, bir 癟ok t羹r bir ka癟 saniye anca durur.
Hatta sen viz繹rden bakana kadar 癟oktan gitmi olur :( Tele de a癟覺 癟ok dar ve bir 繹nceki netleme mesafen o anki 癟ekecein objeden farkl覺 mesafede kalm覺sa objektifi k繹r ekilde tahmin dorultursun. O an viz繹rde bulan覺k bir g繹r羹nt羹 vard覺r. Deklan繹re basar netlemesini beklersin. Belki de objektifi yar覺m metre saa sola hedeflemisindir. Ku ya gitmitir, duruyorsa da 癟覺plak g繹zle kontrol edip objektifi ona g繹re kayd覺r覺r tekrar netlemeyi yapar ve viz繹rde kuu g繹rebilmek i癟in dua edersin. Hadi kabul oldu diyelim. Netleme noktan merkez netlik noktas覺ndad覺r b羹y羹k ihtimal.
Diyelim kadraja doru yerletircen kuu.. Bu sefer netlik noktas覺n覺 kuun durumuna g繹re yapman gerekir. Bu s羹re de bu kadar c繹mert davranan bir ku bulamazs覺n genellikle :) Diyelim ki b羹t羹n netleme noktalar覺n覺 se癟tin. O zaman da facia olur. 羹nk羹 arkaplan karma覺kt覺r ve makine karar verir hangi noktan覺n netleneceine. U癟an kularda bu y繹ntem 癟al覺覺r, 癟羹nk羹 arka plan g繹ky羹z羹d羹r ve tek renktir.
En az覺ndan ben b繹yle yap覺yorum bu ileri:)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 94 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners