TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj Turkmen » 29 Şub 2012, 23:38

Öncelikle söylemeliyim ki mavi harici hiçbirisine para vermedim. Mavi olan kaligrafi kalemidir, kaligrafi çalıştığım zamanlar almıştım. (İçlerinde Made In Chına olan sadece o dur.) Zaten maddi durumum böyle kalemler edinmeme el vermez. Sarı olanı benim değil, aile yadigarı (ben el koydum ama kimsenin haberi yok :lol: ) ... Krom olanlardan birisi hediye geldi, diğeri babamın. Bir tanesi de doğum günümde hediye gelmişti. Bir tanesini sandıkların içinde terkedilmiş halde bulmuş, tamir ettirmiştim. Kutusu yoktu, Sirkeci'den temin edebildim. :lol: Artık üretilmeyen bu Amerikalılara çocuk yaşta sahip olabilmek güzeldi. Resimi dün gece yayınlamam gerekiyordu, uyku muhalefetim nedeniyle yayınlayamadım. Telafisi için ilerde, arzu edileninin yakın çekim resimlerini yollarım.

Huzurlarınızda Schefer ailesi,

Resim
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj retrograde » 01 Mar 2012, 09:04

Turkmen Hocam süper kalemlerin. Tebrik ederim. :champ:

Bunların Amerikan veya Çin olduğunu nasıl anlayabiliriz bende de 3 dolmakalem 1 tükenmez kalem var Shefaer'ın. Fotoları bi önceki sayfada var.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj Turkmen » 01 Mar 2012, 17:04

Bunların hepsi Amerikalı,için rahat olsun ;) En başta ve iki sağında olanın klipsleri diğerlerinden daha kısadır. Eskiden Sheafferler bu şekilde üretiliyordu ve kapaklarının alt kısımlarına Made in USA - Sheaffer uazılıyordu. ayrıca kalemin iğne diye adlandırılan (kağıda değen kısım) kısımında da Sheaffer ibaresini göreceksin. Klips boylarının daha kısa olduğu bu modellerde ayrı bir Vintage havası vardır. Daha sonra Sheaffer firması üretimlerine uzun klipli modelleriyle devam etti. Ve klipslerinin sol kısımlarına USA sağ kısımlarına Sheaffer yazdı.
Çin'in ucuz ve kalitesiz iş gücünün yaygınlaşmasıyla ve halk arasında Pilot kalem olarak adlandırılan kullan-at modellerinin yaygınlaşmasıyla bir çok kalem üreticisi gibi Sheaffer'de küçülme kararı alarak, artık üretimlerini Çin'de yaptırıyor. Eskiden Kaymakam gibi kıdemli memurlara DMO tarafından tahsis edilen, ailenin üniversiteden mezun olan "tahsilli" çocuklarına mezuniyet hediyesi olan, iş yaşamında kariyer sahibi insanların vazgeçilmezi olan Sheaffer, kaligrafi modellerini saymazsak aksesuara dönüşmeye başladı. Çocukluğumdan hatırlıyorum doktora gittiğimde ya da bir kamu dairesinde müdürü gördüğümde, imza atacakları zaman Schefferin sahneye çıkmasını beklerdim. DMO'nun okul müdürleri gibi makamlara tahsis ettiği kalem markası ise yerli üretim olan Scrikkstir. Hatta amirinin Scrikksi tutukluk yaptığı zaman cepten Scheffer çıkartmak ayıp sayılırmış. Bu konuyla alakalı iki yaşanmış hikaye var bende. :thumbup:

retrograde yazdı:Kalemliğimden devam. foto kalitesi için özür dilerim 5mp ile bu kadar oluyor :roll:
Resim
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj vmetin » 01 Mar 2012, 17:10

Bende de full çelik bir Sheaffer dolma kalem ve Yarı plastik yarı çelik te bir Sheaffer tükenmez kalem var. Dediğiniz gibi artık sadece aksesuar.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj retrograde » 01 Mar 2012, 17:27

Turkmen yazdı:Bunların hepsi Amerikalı,için rahat olsun ;) En başta ve iki sağında olanın klipsleri diğerlerinden daha kısadır. Eskiden Sheafferler bu şekilde üretiliyordu ve kapaklarının alt kısımlarına Made in USA - Sheaffer uazılıyordu. ayrıca kalemin iğne diye adlandırılan (kağıda değen kısım) kısımında da Sheaffer ibaresini göreceksin. Klips boylarının daha kısa olduğu bu modellerde ayrı bir Vintage havası vardır. Daha sonra Sheaffer firması üretimlerine uzun klipli modelleriyle devam etti. Ve klipslerinin sol kısımlarına USA sağ kısımlarına Sheaffer yazdı.
Çin'in ucuz ve kalitesiz iş gücünün yaygınlaşmasıyla ve halk arasında Pilot kalem olarak adlandırılan kullan-at modellerinin yaygınlaşmasıyla bir çok kalem üreticisi gibi Sheaffer'de küçülme kararı alarak, artık üretimlerini Çin'de yaptırıyor. Eskiden Kaymakam gibi kıdemli memurlara DMO tarafından tahsis edilen, ailenin üniversiteden mezun olan "tahsilli" çocuklarına mezuniyet hediyesi olan, iş yaşamında kariyer sahibi insanların vazgeçilmezi olan Sheaffer, kaligrafi modellerini saymazsak aksesuara dönüşmeye başladı. Çocukluğumdan hatırlıyorum doktora gittiğimde ya da bir kamu dairesinde müdürü gördüğümde, imza atacakları zaman Schefferin sahneye çıkmasını beklerdim. DMO'nun okul müdürleri gibi makamlara tahsis ettiği kalem markası ise yerli üretim olan Scrikkstir. Hatta amirinin Scrikksi tutukluk yaptığı zaman cepten Scheffer çıkartmak ayıp sayılırmış. Bu konuyla alakalı iki yaşanmış hikaye var bende. :thumbup:

retrograde yazdı:Kalemliğimden devam. foto kalitesi için özür dilerim 5mp ile bu kadar oluyor :roll:
Resim

Hocam teşekkürler yorumun için içim rahatladı. Bende yeni birkaç kalem almak istiyordum Açıkçası Sheaffer düşünüyordum ama yazınızdan sonra vazgeçtim. Önceki yorumlarda da görmüştüm Lamy'ler hoşuma gidiyor. D%R'da sormuştum 90Liradan satılıyordu. Bunlardan alsam mı veya tavsiye edeceğiniz 100-150 Tl arası Koleksiyonluk Dolmakalem ne alabilirim.

Ayrıca artık Kalemlerin aksesuardan öteye gidememesi üzücü dediğiniz gibi. Hikayeleri dinlemekten memnun oluruz bu arada sakıncası yoksa.
Saygılar.

Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj Turkmen » 01 Mar 2012, 17:39

Kaligrafi modeli değilse ya da yazı yazmaktan zevk alınmıyorsa, evet, dolma kalemler bir aksesuara dönüşür. Yazısıyla kağıdı süsleyen ellere yakışır bu kalemler. Önce edinilir, sonra güzel yazı yazıp, iyi bakarak hakkı verilir. Giyim mağazalarında karşılaştığımız saatlerde böyle değil mi? Çok kimse saati zaman aracı olarak değil, aksesuar olarak kullanıyor. Gelecekte kitapların ve kalemlerinde kaderi böyle olacak malesef :( Kitaplar dijitalleşecek, banknotların yerini kredi kartları ve bankamatikler alacak. Zamanın yenemediği ne var ki? İnadına Nostalji! ;)
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj retrograde » 01 Mar 2012, 17:51

İnadına nostalji :thumbup:

Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj SeRxx » 01 Mar 2012, 18:11

Çok etkileyici :thumbup:

Turkmen yazdı:Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners