Huzurlarınızda Schefer ailesi,

retrograde yazdı:Kalemliğimden devam. foto kalitesi için özür dilerim 5mp ile bu kadar oluyor![]()
Turkmen yazdı:Bunların hepsi Amerikalı,için rahat olsunEn başta ve iki sağında olanın klipsleri diğerlerinden daha kısadır. Eskiden Sheafferler bu şekilde üretiliyordu ve kapaklarının alt kısımlarına Made in USA - Sheaffer uazılıyordu. ayrıca kalemin iğne diye adlandırılan (kağıda değen kısım) kısımında da Sheaffer ibaresini göreceksin. Klips boylarının daha kısa olduğu bu modellerde ayrı bir Vintage havası vardır. Daha sonra Sheaffer firması üretimlerine uzun klipli modelleriyle devam etti. Ve klipslerinin sol kısımlarına USA sağ kısımlarına Sheaffer yazdı.
Çin'in ucuz ve kalitesiz iş gücünün yaygınlaşmasıyla ve halk arasında Pilot kalem olarak adlandırılan kullan-at modellerinin yaygınlaşmasıyla bir çok kalem üreticisi gibi Sheaffer'de küçülme kararı alarak, artık üretimlerini Çin'de yaptırıyor. Eskiden Kaymakam gibi kıdemli memurlara DMO tarafından tahsis edilen, ailenin üniversiteden mezun olan "tahsilli" çocuklarına mezuniyet hediyesi olan, iş yaşamında kariyer sahibi insanların vazgeçilmezi olan Sheaffer, kaligrafi modellerini saymazsak aksesuara dönüşmeye başladı. Çocukluğumdan hatırlıyorum doktora gittiğimde ya da bir kamu dairesinde müdürü gördüğümde, imza atacakları zaman Schefferin sahneye çıkmasını beklerdim. DMO'nun okul müdürleri gibi makamlara tahsis ettiği kalem markası ise yerli üretim olan Scrikkstir. Hatta amirinin Scrikksi tutukluk yaptığı zaman cepten Scheffer çıkartmak ayıp sayılırmış. Bu konuyla alakalı iki yaşanmış hikaye var bende.
retrograde yazdı:Kalemliğimden devam. foto kalitesi için özür dilerim 5mp ile bu kadar oluyor![]()
Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir
|