Tchibo kapsül makinaları, farklı modelleriyle 10 yıldan fazladır bir şekilde elimin altında oluyor.Klasik makinasını ev için alıp birkaç yıl kullandıktan sonra,gerek standarda bağımlı kalma,gerçekse de içilen kahvenin maliyeti yüzünden değirmenli bir espresso makinası aldım.Cafissimo işyerime geçti, 1-2 yıl daha çalıştıktan sonra ömrünü doldurdu.Evde espresso makinasıyla istediğim sekilde filtre kahve içemediğimi düşünüp, uzun araştırmalar sonucu breville bdc600 model makinayı alınca,evdeki otomatik makina işyerine geçti.Sonra evde espresso türevi bir şeyler de içmek isteyince kullanılır diye tchibo'nun en küçük makinasını alıp çok ender kullandım.Bu arada ilk aldığım otomatik espresso makinası işyerinde yoğun kullanım sonucu bozuldu (13 bin adet kahve yapmis).Ben de bu sefer eve krups marka otomatik makina alıp, tchibo beyi işyerine götürdüm.
Bu uzun hikayeden sonra ,çok uzun dönemli tüketici test sonucum şudur:
Kahve içme tercihiniz tek cins demlemeye dayalı değilse,farklı farklı makinalara fazla para harcamak yerine kapsül maliyetiyle işi halledeyim,çeşitlilik ve kalite bana yeterli diyecekseniz tavsiye ederim.Bir değirmen ve filtre makinasıyla espresso ya da türevlerini yapamazsınız sonuçta.Cok ucuz bir espresso makinasıyla, kapsül kalitesine de ulaşamazsınız hatta.
Bence başlangıç için çözümdür tchibo kapsül makinaları.Klasik makinayı tavsiye ederim bu arada,ömür olarak en sağlıklısı o.Nespresso'nun daha iyi sonuçlar verdiğini kullananlardan sıkça duyduğum gibi,karşılaştığım yerlerde bizzat şahit oldum.Tchibo bana hep daha sevimli geldi nedense.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi