TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj MehmetKaratürk » 02 May 2020, 02:02

Makinası olmadan Kahve demlemenin hem zevkli biraz da zahmetli olması sebebiyle Sizlerden öğrendiğim kadarı ile bu işi kendimce pratik hale getirmeye çalıştım.
Fena da olmadı üstelik kahve olarak Tchibo Gold tercih ettim sürahi fincan kupa işi uğraşmak istemediğimden 400 ml orta halli bir mug edindim
Ve yine sizlerin sayesinde 400 ml su 24 gr kahve ile güzel bir sonuç elde ettim sanırım bir eksik porselen v60 bulmaya kaldı
Herkese afiyet olsun Hayırlı ramazanlar

Resim
Resim
Resim
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj anywhere » 02 May 2020, 13:47

Ycg yazdı:
anywhere yazdı:
Ycg yazdı:Merhaba TSF ailesi. Kusura bakmayın damdan düşer gibi giriyorum konuya ama kahve değirmeni veya öğütücü için de tavsiyeniz var mıdır? Elektronik mi tavsiye edersiniz yoksa mekanik cihaz mı?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bir hevesle manuel bir öğütücü aldım. Kendi görüşüm, bu kadar uğraşmaya değmez [emoji38] Çekirdek kahve kullanacaksanız, bence elektrikli bir cihaz alın.
Temizliği kolay olur diye mekanik düşünmüştüm ama elektrikli için tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mı?

https://m.n11.com/sinbo-scm-2934-kahve- ... l-EALw_wcB

Böyle bir cihaz buldum ama iş görür mü?

https://www.akakce.com/diger/en-ucuz-we ... 28014.html

Mekanik olarak da bunu gördüm.

Ben şunu kullanıyorum, https://urun.n11.com/tuzluk-ve-biberlik/bambum-tasev-grinde-kahve-ogutucu-siyah-t0848-P394186243. Bir problemi yok, ama dediğim gibi manuel kullanmak bence eziyet :lol:
Elektrikli öğütücüler konusunda maalesef pek bilgim yok. Sanırım marka olarak Delonghi'ye bakılabilir.
Kullanıcı avatarı
anywhere

Mesaj syndrome23 » 02 May 2020, 21:03

Migros el değirmeni satıyor touch me marka. Hario skerton un cakmasi fiyatına göre oldukça uygun bir üründür.

Yalniz el değirmeni hem öğütme aşamasına hem de kalınlık ayarlarken ciddi emek ister. Standart kagit filtreli uygulamalarda her türlü başarı sağlarsınız ama french press ya da çeşitli espresso tekniklerinde başarılı olmak zorlaşıyor maalesef. Yani cok kalın ya da cok ince öğütürken.

Su virüs olaylarına kadar 3 senedir neredeyse her gün ofiste elle kahve öğütüp demliyordum ama deneyenler genelde zor buluyor. Ben alışkanlıktan hızlı öğütmeme rağmen 10 dakika sürüyor bazen öğütme süreci.

Elektrikli öğütücülere gelirsek, metal bıçaklı bütün öğütücüler birbirinin aynısıdır en ucuzunu almak lazim. Bende onu yapan bir sinbo cihaz da var. Eger mümkünse ben tavsiye etmem keza kahvenin doğranarak degil dövülerek öğütülmesi gerekli. Ayrıca metal bıçaklı öğütücüler, elle öğüten seramik değirmenlerden cok cok daha başarısız cihazlardır ve sadece kağıt filtre ile kullanmanızı öneririm.

Isin en civcivli elemanı burr grinder denen, seramik, ogutuculerin elektrikli olanları. Bunları da iyi araştırıp almak lazim yine ama en kötüleri bile oldukça pahali oluyor ulkede de bulmak zor.

Ben su an evde kendi burr grinder i bulunan otomatik bi siemens kahve makinesi kullanıyorum. V60 vs. icin de arada elle öğütüyorum. Yarı otomatik cihazlar cok pahali, öğütücüler de oyle. Tam otomatik olanlar elbette yarı otomatikler kadar başarılı ve çok çeşitli kahve yapamıyor olsa da genelde düzgün otomatik seramik öğütücülerden ucuza geliyor
Kullanıcı avatarı
syndrome23

Mesaj Ycg » 02 May 2020, 23:12

@anywhere sanırım lafınıza gelecem sanırım. Hem yoğun çalışma koşullarından hem de tembel mizacımdan dolayı elektrikli daha makul geldi [emoji1]

@syndrome23 bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Öncelikle elektrikli öğütücü alıp duruma göre ilerleyen zamanlarda bir değirmenle bol vakitlerde işe keyif katmak daha güzel olacak sanırım [emoji1] migrostaki ürün bitmiş malesef, linkini verdiğim sinbo'yu alsam da iş görür diye umuyorum.

''Farkındalık hastalıktır.''
Kullanıcı avatarı
Ycg

Mesaj Mandos » 03 May 2020, 00:35

Herkese selamlar. Geriye doğru bir tarama yapacağım ama güncel olarak da bilgi almak için yine de sormak istedim. Tchibo’nun hem kapsüllü hem filtre kahve yapan makinelerinden kullanan? Bir de max 1000₺ olmak şartıyla böyle ikisi bir arada makine önerisi olan var mı? Teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj fhr » 03 May 2020, 03:47

@Mandos, daha önce evde “Tchibo Cafissimo Latte” kullanmış (Artık Krups EA8108 var) ve işyerinde “Delonghi BCO264” kullanan bir olarak çok net şunu söyleyebilirim; herhangi bir markanın kapsül makinasını almak yerine “Philips filtre kahve makinesi + Delonghi ECP 3121” benzeri bir kombinasyon daha faydalı ve uzun ömürlü olacaktır; marka ve kapsüle bağımlı kalmamak, fabrikasyon bir lezzet içmemek için.
Kullanıcı avatarı
fhr

Mesaj Mandos » 03 May 2020, 11:12

fhr yazdı:@Mandos, daha önce evde “Tchibo Cafissimo Latte” kullanmış (Artık Krups EA8108 var) ve işyerinde “Delonghi BCO264” kullanan bir olarak çok net şunu söyleyebilirim; herhangi bir markanın kapsül makinasını almak yerine “Philips filtre kahve makinesi + Delonghi ECP 3121” benzeri bir kombinasyon daha faydalı ve uzun ömürlü olacaktır; marka ve kapsüle bağımlı kalmamak, fabrikasyon bir lezzet içmemek için.
Bu iki makine için kahvenin farklı öğütülmesi lazım, ayarlara sahip öğütücü almam gerekir değil mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj eraslani » 03 May 2020, 12:07

Tchibo kapsül makinaları, farklı modelleriyle 10 yıldan fazladır bir şekilde elimin altında oluyor.Klasik makinasını ev için alıp birkaç yıl kullandıktan sonra,gerek standarda bağımlı kalma,gerçekse de içilen kahvenin maliyeti yüzünden değirmenli bir espresso makinası aldım.Cafissimo işyerime geçti, 1-2 yıl daha çalıştıktan sonra ömrünü doldurdu.Evde espresso makinasıyla istediğim sekilde filtre kahve içemediğimi düşünüp, uzun araştırmalar sonucu breville bdc600 model makinayı alınca,evdeki otomatik makina işyerine geçti.Sonra evde espresso türevi bir şeyler de içmek isteyince kullanılır diye tchibo'nun en küçük makinasını alıp çok ender kullandım.Bu arada ilk aldığım otomatik espresso makinası işyerinde yoğun kullanım sonucu bozuldu (13 bin adet kahve yapmis).Ben de bu sefer eve krups marka otomatik makina alıp, tchibo beyi işyerine götürdüm.
Bu uzun hikayeden sonra ,çok uzun dönemli tüketici test sonucum şudur:
Kahve içme tercihiniz tek cins demlemeye dayalı değilse,farklı farklı makinalara fazla para harcamak yerine kapsül maliyetiyle işi halledeyim,çeşitlilik ve kalite bana yeterli diyecekseniz tavsiye ederim.Bir değirmen ve filtre makinasıyla espresso ya da türevlerini yapamazsınız sonuçta.Cok ucuz bir espresso makinasıyla, kapsül kalitesine de ulaşamazsınız hatta.
Bence başlangıç için çözümdür tchibo kapsül makinaları.Klasik makinayı tavsiye ederim bu arada,ömür olarak en sağlıklısı o.Nespresso'nun daha iyi sonuçlar verdiğini kullananlardan sıkça duyduğum gibi,karşılaştığım yerlerde bizzat şahit oldum.Tchibo bana hep daha sevimli geldi nedense.
Resim

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners