TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

Mesaj moy » 30 Mar 2020, 11:31

Yettim gariiiii
Öncelikle lütfen dijital tartılara bir dünya para parçalanmayın !!! sinbo minbo ayarı bir tartı işinizi görecektir.
Öğütücü almanıza ilk etapta gerek yok.Kahvenizi mutlaka hario v60 a göre öğüttürün.
Gooseneckte olmasada olur.

V60 ta güzel kahve demlenin püf noktalarını söylüyorum.
Altın oran 200 ml su / 12 gram kahve olarak kullanıyorum.
-v60 seti kurun, kaynar su ile filitreyi en üst seviyeye kadar sıcak su ile dolduralım aşağıya süzülmesini bekleyelim.
-Tarttığımız kahveyi filtreye dökelim yanlarda ufak ufak vurarak kahve ile düz bir zemin yaratalım sakın kaşıkla vs bastırmayın.
-Suyumuz kaynasın kendi halinde 1-2 dakika bekletelim ve öyle demelemeye başlayalım. Demlenen kahve acı ise sıcak su ile yanmış demektir.
- Suyu yavaş yavaş daireler çizerek dökelim.v60 ı agzına kadar doldurmuyoruz yarı seviyeyeyi geçmemeye çalışalım. V60 ı azına kadar doldurursak demleme çok hızlı olur. Demlenen kahvenin rengi açık, tadı sıradan hafif, seyrek ise demlemeniz çok hızlı olmuş demektir.
-Demleme sureci 2.5-3 dakika arasında olmalıdır. Demlenen kahve çok ekşi oluyorsa ,demleme suresi çok fazla demektir
-Demleme işlemi bittikten sonra ıslak kahveler düz bir zemin olarak kaldıysa su döküm şeklimiz doğru demektir.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj cagatay1903 » 30 Mar 2020, 21:10

Bu akşam hızlı oldu demleme. Bir 40 an yavaşlamam lazım tarife göre

Tartı yı bugün teslim ettiler tam canavar
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj Ground » 30 Mar 2020, 22:56

moy yazdı:Yettim gariiiii
Öncelikle lütfen dijital tartılara bir dünya para parçalanmayın !!! sinbo minbo ayarı bir tartı işinizi görecektir.
Öğütücü almanıza ilk etapta gerek yok.Kahvenizi mutlaka hario v60 a göre öğüttürün.
Gooseneckte olmasada olur.

V60 ta güzel kahve demlenin püf noktalarını söylüyorum.
Altın oran 200 ml su / 12 gram kahve olarak kullanıyorum.
-v60 seti kurun, kaynar su ile filitreyi en üst seviyeye kadar sıcak su ile dolduralım aşağıya süzülmesini bekleyelim.
-Tarttığımız kahveyi filtreye dökelim yanlarda ufak ufak vurarak kahve ile düz bir zemin yaratalım sakın kaşıkla vs bastırmayın.
-Suyumuz kaynasın kendi halinde 1-2 dakika bekletelim ve öyle demelemeye başlayalım. Demlenen kahve acı ise sıcak su ile yanmış demektir.
- Suyu yavaş yavaş daireler çizerek dökelim.v60 ı agzına kadar doldurmuyoruz yarı seviyeyeyi geçmemeye çalışalım. V60 ı azına kadar doldurursak demleme çok hızlı olur. Demlenen kahvenin rengi açık, tadı sıradan hafif, seyrek ise demlemeniz çok hızlı olmuş demektir.
-Demleme sureci 2.5-3 dakika arasında olmalıdır. Demlenen kahve çok ekşi oluyorsa ,demleme suresi çok fazla demektir
-Demleme işlemi bittikten sonra ıslak kahveler düz bir zemin olarak kaldıysa su döküm şeklimiz doğru demektir.
Sizden bir kahve içesim geldi öyle anlattınız ki sanki burnuma müthiş kahve kokusu geldi..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj moy » 31 Mar 2020, 00:27

Setimizi kurduk

Resim

Filtreyi v60 ve serverı ıslattık setimiz artık sıcak ve filitre kimsayallardan arınmış durumda.

Resim

V60 a göre çekilmiş kahvemizi tarttık v60 a koyduk düz bir zemin olması için yanlardan tokatladık. Yanakları değil yanlardan kafalar karışmasın.
Resim

Demlemeye başlıyoruz bu kremayı görmemiz lazım.

Resim

Krema yoksa ya kahveniz bayattır yada su ısınız çok düşüktür.

Resim

Demeleme sonunda bu zemini elde ettiysek su döküm yüksekliğimiz ve hızımız doğru demektir. Afiyet olsun.

Corona sen neler yaptırıyorsun insana:)!

Resim
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj moy » 31 Mar 2020, 00:52

Ground yazdı:Sizden bir kahve içesim geldi öyle anlattınız ki sanki burnuma müthiş kahve kokusu geldi..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkürler.
1.5-2 senedir uğraşıyorum.Beni oyalıyor, kafamı meşgul ediyor, mutlu oluyorum.Her gece yarım litre içiyorum.
Yorgunluğumu aldığını hissediyorum :thumbup:
Bugun sumatra içiyorum, asiditesi hafif, gayet sert bir kahve arka planda cem karaca ömrüm çalıyor çocuklar yukarda uyuyor üşenmesem datejustı çıkartıp kurarak keyfime keyif katacağım. Çoktur ilgilenemedim kendisi ile :lol:
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Althor » 31 Mar 2020, 01:02

moy yazdı:Setimizi kurduk

Resim

Filtreyi v60 ve serverı ıslattık setimiz artık sıcak ve filitre kimsayallardan arınmış durumda.

Resim

V60 a göre çekilmiş kahvemizi tarttık v60 a koyduk düz bir zemin olması için yanlardan tokatladık. Yanakları değil yanlardan kafalar karışmasın.
Resim

Resim

Resim

Demeleme sonunda bu zemini elde ettiysek su döküm yüksekliğimiz ve hızımız doğru demektir. Afiyet olsun.

Resim
Çok keyifli bir içerik olmuş. Lisedeyken baya bir ilgiliydim kahve ile fakat son zamanlarda kapsül ve düz filtre kahve makinesine dönmüştüm ne yazık ki...
Içimdeki kahve canavarını uyandırdınız [emoji28]
Keyifli içimler

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Althor

Mesaj Ahmetrefik » 31 Mar 2020, 13:19

moy yazdı:Setimizi kurduk

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

:champ: :champ: Paylaşım için teşekkürler, tabi birçok kişiye garip gelebilir uğraşılır mı bununla diye fakat bu bir ritüel , işin keyfi burda zaten. :thumbup:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj bladey » 07 Nis 2020, 02:28

Slm
V60 ve chemex için kahve demleme (kahve sektöründe çalışan biri olarak :) )
kahve miktarı x 20 kat su olmalı yani 10ml kahve koyuyorsanız 200ml su koymalısınız.
Filtreyi taktıktan sonra hafifçe kaynar su ile ıslatın ki kağıt tadı ve kimyalalları gitsin.
Tabiki zevke göre değişmekle birlikte kahve miktarı 16-18 gr. arası idealdir.
Yukarıda bahsedilen tokatlama işlemini yapın :)))
İşte şimdi işin püf noktasına geldik. (Kuğu boynu kettle varsa daha iyi olacaktır.) Kahveyi hafifçe ıslanmalı ama asla su miktarı kahveyi geçmemeli ve 30 sn bekleyin.Bu işleme çiçeklenme denir.Kahvenin içinde bulunan gazlar vs. bu işlemle dışarı çıkacaktır. Zaten filtrenin kenarlarının sarılaştığını göreceksiniz.(gaz vs çıkışından dolayı)
30 sn sonra suyu dökmeye başlayın.Suyu asla filtreye değdirmeyin.Suyu yavaş yavaş dairesel hareketlerle dökün.Suyu dökerken aynı tempoda dökmeye çalışın.
Kahveniz hazır. :)
Kullanıcı avatarı
bladey

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners