Yettim gariiiii
Öncelikle lütfen dijital tartılara bir dünya para parçalanmayın !!! sinbo minbo ayarı bir tartı işinizi görecektir.
Öğütücü almanıza ilk etapta gerek yok.Kahvenizi mutlaka hario v60 a göre öğüttürün.
Gooseneckte olmasada olur.
V60 ta güzel kahve demlenin püf noktalarını söylüyorum.
Altın oran 200 ml su / 12 gram kahve olarak kullanıyorum.
-v60 seti kurun, kaynar su ile filitreyi en üst seviyeye kadar sıcak su ile dolduralım aşağıya süzülmesini bekleyelim.
-Tarttığımız kahveyi filtreye dökelim yanlarda ufak ufak vurarak kahve ile düz bir zemin yaratalım sakın kaşıkla vs bastırmayın.
-Suyumuz kaynasın kendi halinde 1-2 dakika bekletelim ve öyle demelemeye başlayalım. Demlenen kahve acı ise sıcak su ile yanmış demektir.
- Suyu yavaş yavaş daireler çizerek dökelim.v60 ı agzına kadar doldurmuyoruz yarı seviyeyeyi geçmemeye çalışalım. V60 ı azına kadar doldurursak demleme çok hızlı olur. Demlenen kahvenin rengi açık, tadı sıradan hafif, seyrek ise demlemeniz çok hızlı olmuş demektir.
-Demleme sureci 2.5-3 dakika arasında olmalıdır. Demlenen kahve çok ekşi oluyorsa ,demleme suresi çok fazla demektir
-Demleme işlemi bittikten sonra ıslak kahveler düz bir zemin olarak kaldıysa su döküm şeklimiz doğru demektir.