TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kitap ve Sinema Grubu

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Kitap ve Sinema Grubu

Mesaj Miriel » 04 Ağu 2012, 15:46

Arkadaşlar katılım yapmaya biraz daha özen gösterirseniz sevinirim. :(

Serxx koyduğun resim gözükmüyor.
En son Miriel tarafından 04 Ağu 2012, 17:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 04 Ağu 2012, 16:49

Resim

Arkadaşlar katılım yapmaya biraz daha özen gösterirseniz sevinirim. :(
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj bulenty » 05 Ağu 2012, 12:41

bulenty yazdı:Kolay okunan yazlık bir tatil kitabı,okumayanlar için;"Kadından Kentler/Murathan Mungan

İstanbullular/Buket Uzuner

Ölü Bir Deniz/Erhan Bener-Filmi çok kötü idi,kitap çok iyi yazılmış

Bu arada aklıma gelmişken Oscar Wilde ın sevdiğim bir sözünü yazmak isterim "Ahlaka aykırı veya uygun kitap yoktur,iyi yazılmış veya kötü yazılmış kitap vardır.

Ben Cumhuriyet devrimleri kadar,Fransız devriminin de iyi bilinmesi taraftarı olan bir insanım.Mutlaka benle aynı fikirde olan bir çok arkadaşım vardır.

Onun için Server Tanilli nin tüm kitapları diyorum.

2. Dünya savaşı stratejisini anlatan tüm filmler.USA imparatorluğunun doğuşu hakkında ciddi temel oluşturur;Örnekse eğer Tora-Tora-Tora;General Patton;A Bridge too Far;Thin Red Line,Normandiya deniz ve kara çıkarmasını anlatan ve savaşın kaderini değiştiren"Saving Private Ryan"

Western ve Sergio Leone filmi sevenler için "Once upon a Time in The West ve meşhur Triology si,The Good Bad and the Ugly,For a Few Dollars More,Fistfull of Dollars...Bir çok günümüz yönetmenine önderlik etmiştir;örnekse eğer,Tarantino bunu açıkca ifade eder.

Coppola nın "Baba" serisi

Ve yine Coppola nın "Apocalyps Now"

Macera severler için Indiana Jones Triology si

Bir Luc Besson klasiği "Leon"

Biraz da günümüzden yazayım,

Barcelona and Barcelona,It's Complicated,A Good Year

Ridley Scott un "Black Hawk Down" Amerikanın Vietnam dan sonra sefilleri oynadığı film.Hans Zimmer ın eşsiz müzikleri ile,Yine aynı yönetmen ve Music Composer dan,şüphesiz "Gladyator"

Amerika Vietnam ve Somali rezaletinden sonra işgal edeceği ülkenin halkını bir birine düşürmeden bir halt yapamayacağını anlamış ve strateji değişikliğine gitmiştir.

Ezilenllerin yanında olan Sam Peckinpah tan "Cross of Iron" ve "The Wild Bunch".

Brian De Palma nın "Scarface "inden söz etmeden geçeceğimi mi sandınız?

Simgesel anlatım ve insan tiplemeleri ile bir çok yönetmenin ilham aldığı Fellini filmleri

Yoruldum,aklıma geldikçe yazarım,izleyen arkadaşlarımla pek tabiidir ki fikir teatisinde bulunuruz.

Hans Zimmer ismi yanlışlıkla Zinneman olarak yazılmıştır.Düzeltir,özür dilerim.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bulenty » 05 Ağu 2012, 13:04

Lütfen sözlerimi ve haddimi mazur görün.Sinemayı çocukluğumdan beri sevmekle birlikte, Yılmaz Güney 1974 de Arkadaş filmini çektiğinden bu yana bilinçli olarak izleyici-araştırıcı biri olarak bir bildirimde bulunmak istiyorum.Genelde sinema ciddi bir ekip işi olsada,ekibin yöneticisi,yönetmendir.

Filmleri yönetmenleri ve eğer edebi alandan örnek alınmış ise,eserin yazarı ve senaristi ile birlikte yazmakta fayda vardır.Bir film yapılırken senaristinden,oyuncu seçimine,kostüm tasarımcısından,müzik yapımcısına kadar her herkesi yönetmen seçer.Yönetmenin belirlediği senarist,müzik yapımcısı kendi yetenekleri ile bazen çok ön plana çıkarlar, o ayrı;tabi bu seçimler de yapımcıların rolü yadsınamasada,kişilikli ve kendini kanıtlamış yönetmenler,yapımcıları pek işlerine karıştırmazlar.

Buna örnek vermek gerekirse müzik yapımcısı Hans Zimmer cuk oturur.Bir filmin yönetmeni kim olursa olsun,müziğini Hans Zimmer yaptı ise mutlaka izlemeye çalışırım.

Biraz Alan.J.Pakula dan bahsetmek isterim.Bana göre öncelikli izlenesi filmleri,"All the President's Men" Watergate skandalı ile ilgilidir.
"Sophie's Choice"Nazi Almanyasında geçen dramatik bir öyküdür."The Pelican Brief" çevre kirliliği konusunda büyük şirketlerin politikacı ve siyaset adamları ile çirkin işbirliğini sergileyen yani dünyanın bir nevi katillerini anlatan ibretlik bir sinema örneğidir.

Bir de nacizane bir önerim olacak,izlediğiniz veya izleyeceğiniz bir filmin müziği sizi vuruyorsa,müzik yapımcısına bir bakın,mutlaka biryerlerde Hans Zimmer ile karşılaşırsınız.

Sinemanın sanat ve gereğinde halka iletilecek bir mesajın kaynağı olması konusunda beni bilgilendiren,bilinçli sinema izleyicisi olmamı sağlayan Yılmaz Güney den başka bir paragrafta bahsedeceğim.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Miriel » 05 Ağu 2012, 15:27

Bulenty paylaşımların için teşekkürler. :champ:

Hans Zimmer The Dark Night Rise filminde de müzik yapımcısı bunun yanında diğer Batman filmleri Sherlock Holmes ve Inception gibi bir çok başarılı filmin de müzik yapımcısı

Bu arada bu ayın kitap ve filmini de unutmayalım :!:

Arkadaşlar katılıma biraz daha özen gösterirseniz sevinirim sadece birkaç arkadaş yerine herkesin paylaşım yaptığı aktif ve yararlı bir konu olsun istiyorum. ;)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj vmetin » 11 Ağu 2012, 02:00

Bir Batman hayranı olarak film beni hayal kırıklığına uğrattı. Benim için gercek Batman, smokinle tam bir salon adamı, Batman kostumuyle ise kara şövalye olan Michael Keaton. Hele Batman maskesi sanki Keaton taksın diye yapılmış. Ayrıca Tim Burton'un yarattığı zamandan bagimsiz gotik ve karanlık gotham atmosferi ne yazık ki Nolan filmlerinde yerini ışıl ışıl günümüz Chicago'suna bırakıyor.

Joel Schumacher in filmleri ise tamamen kepazelik. Bahsetmeye bile gerek duymuyorum.

Gelelim Nolan' a bence Inception'a gösterdiği özeni sanki bu filme göstermemiş. Inception da yaratılan atmosfer ve renk kullanımı daha başarılıydi, filmin renkleri ve atmosferi sanki film bir rüyaymis gibiydi. Dark Knight Rises ise neredeyse sıradan bir aksiyon filmi gibi renklendirilmiş.

Dark Knight Rises, senaryo olarak ta dökülüyor. Tarkan'ın mağarada iylestigi gibi iyileşen Batman. Bomba patlamaya 1 dakika kala opusmek ve amerikanizm gibi kliselere doluydu.

Karakterler acısından da durum pek iç açıcı değil yeterince korkunç ve kötü olamayan aglamakli suratli aşık Bane ve misyonu olmayan catwoman...

Casting konusu da aynen diğer konular gibi sıkıntılı. Terminator dan sonra bu film de de isteksiz sadece para için oynuyormuş gibi oynayan Christian Bale, ümit veren bir oyuncu olmasına rağmen sempatik olan ve kötü adam olamayan Tom Hardy, nerde Michelle Pfieffer dedirten Anna Hathaway. Filmi seyrederken bir yerlerden Leonardo DiCaprio çıkacak diye beklemedim değil. :D

Müzik konusunda ise Ödev olarak Batman returns filmini veriyorum .

Notum 5,5/10
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Miriel » 14 Ağu 2012, 17:35

Vmetin teşekkürler, film hakkında okuduğum ilk olumsuz eleştiri senden dershane ödev vs derken bende güzelim filme gidemedim. :x

Arkadaşlar yeni kitap ve film için önerileri almaya başlayalım
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Analyzer » 14 Ağu 2012, 19:48

Anketteki 3 filmi de izlediğim için aralarında biraz daha önce çıkan The King's Speech'i işaretledim.

"Incendies" ve "The Diving Bell and Butterfly" bu iki filmi indirmiştim henüz izlemeye fırsatım olmadı
Kullanıcı avatarı
Analyzer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 103 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners