TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj Emre » 14 Nis 2013, 02:30

Clk yazdı:SeRxx, Emre arkadaslar ben bir seyleri yanlis mi yaziyorum yoksa siz bana yapistirilan Rolex fanatikligi ile olaya ön yargili mi yaklasiyorsunuz? Hali hazirda yazdim zaten Omega Rolex ile karsilastirilamaz diye . Rolex elma ise Omega Keci b*kudur diye bu baslik altinda yazdim. Bu bile burada bir karsilastirma yapmadigimi göstermeye yeterli.

Ben Co-axial'i foruma detayli tasiyan kisi olarak (ki bu baslik halen aktif) ne Omega mekanizmalarina laf attim ne de Co-axial kötüdür dedim. Tam tersi Co-Axial iyidir. Ne kadar iyi oldugunu da zaman gösterecektir. 50 sene sonra bu prensibin belki de saatlere en uygun bulus oldugunu bile yazabiliriz. Ama bunlarin tamaminin genel kalite kavrami ile ne alaksi var?

Anlatmaya calistigim halen Rolex karsilastirmasi olarak algilaniyorsa sorun sizlerde arkadaslar :lol: Son birkez daha bunun bir karsilastirma olamayacagini su söz ile vurgulayim "Omega olsa olsa Rolex'in kapisinda bekci, AP'de cayci, kendi gurubundan olan Blancpain'de ofis boy, Parmigiani'de de vitrine yapismis müsteri olur" :D Hepinize iyi aksamlar :lol:

Clk başkan yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Yazdığım bütün mesajlar için söylüyorum, hiç birinde Rolex'in saatlerini 'kötülediğimi' göremezsin çünkü Rolex'leri beğenen birisiyim :) Ürettikleri milyonlarca saatte belli bir kalite standartını sabit tutmak muazzam bir mesele. Benim problemim

- Markanın yürüttüğü pazarlama stratejisi ile. Bu yüzden şu anda satılan Rolex'lerin tamamının fiyatlarının şişirilmiş olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bir gün Rolex alırsam bu mutlaka bir vintage olur diyorum, efsaneleşmiş bir Rolex olur diyorum. Bunun sebebi de, şu anda piyasada olan saatlerin hiç birisi efsane olamayacak çünkü aynısından milyonlarca üretilen şeyin efsanesi olmaz.

- Rolex kullanıcılarının, (başta sen olmak üzere :lol: ) Omega'yı küçümsemesi. Tamam, markanın hamleleri sonuna kadar eleştirilebilir ama şunu da kabul etmek gerekir ki, Planet Ocean serisi piyasadaki en ciddi diver'lardan birisidir. Bunun sebebi hem ödediğim fiyattan çok daha fazlasını veren bir saat olması, hem de rakipleriyle arasında öyle uçurum falan olmamasıdır. Buna Submariner'ı da dahil ediyorum. Spesifik olarak model bazlı konuşursak Sub daha iyi bir saat evet ama Planet Ocean ile arasında uçurum var demek fanatiklikten başka bir şey değildir.

Bu tür küçümsemelerinin haksız olduğunu düşündüğümden senin yüzünden Omega savunucusu haline geldim halbuki öyle bir şey de yok :D Marka bazlı değil saat bazlı konuşuyorum zaten hep.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj onatozer » 14 Nis 2013, 03:37

Dış kapının mandali olarak konuya dahil olacağım ama arkadaslarin da bahsettigi gibi, benim planet ocean tercihimde de en önemli etken fiyat etiketiydi. Hele ki ikinci el piyasasında neredeyse bir sub fiyatına iki 2500cal planet ocean alınabiliyor. Cehaletime verilmesini isteyerek dostlara sormak isterim, bu fiyat aralığında kaliteli, ciddi bir ağırlığı olan diver söyleyebilir misiniz?
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Clk » 14 Nis 2013, 08:30

@ Emre, kalite beklentimin olmasi markayi kücümsemem anlamina gelmez. Beklenilen kaliteyi vermedigini belirtmek kücümsemek ise o zaman Omega bir hictir diyeyim bari; tam olsun :D Bu arada sende bana muhalefet olsun diye Omega önüne ne koyarsa sorgusuz sualsiz alirsin :lol: Simdiden tebrikler :champ:

@mcco, eger fiyat olayi üzerinden gidersek Tag Heuer Aquaracer daha da ucuz ve kalite olarak Planet Ocean'in üzerinde. Breitling Superocean Heritage yine Omega'dan cok daha kaliteli. Bell & Ross BR 02 yine Omega markasinin kiskanarak bakacagi kaliteye sahip bir saat. ETERNA her ne kadar forumda pek ilgi gören bir marka olmasa da yüksek kaliteli isciligi ile her zaman puan toplamis bir markadir. Bu markadan Kontiki Diver power reserve 1000 meter yine alternatifler arasinda görülebilir. Hatta yine Swatch markasi olan Longines Heritage Legend Diver bile 1/3 fiyata Omega'nin 3 kat fazlasi kalite teklif etmektedir. Örnekleri arttirmak mümkün :thumbup:

Tekrar ve son bir defa. Omega kötü demiyorum :D sunmus oldugu kalite faciadir diyorum :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj onatozer » 14 Nis 2013, 14:22

Sevgili Clk, Aquaracer ile başlayan diver maceramda, en son so heritage ile planet ocean arasında kalmıştım. Kalite konusundaki deneyimim sadece gözümle baktığım kadar oldu hep ancak, superocean heritage'a baktığımda sizin dusuncenizin aksine planet ocean daha kaliteli gözüktü. Tag konusuna gelirsek, nonchrono bir diver istediğimden aquaracer'larin boyutu bana küçük geldiginden hızlı eledim. Kalitesi hakkında yorum yapacak kadar inceleyemedim.

Ancak sahsi fikrimi de soylemeden edemeyecegim, özellikle yeni serilerde likitmetal, titanium, seramik derken ciddi kaliteli malzemeler kullanıldığını düşünüyorum. Özellikle mavi kadran-bezel liquid metal planet ocean i detayli incelerseniz anlatmak istediğim ciddi kalite farkını sizde farkedeceksiniz. Diğer omega serileri hakkında olumlu olumsuz yorum yapamıyorum ancak planet ocean özellikle son serileri ile parasını hakeden bir saat. Hem haketmese james bond takar miydi. :D
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj SeRxx » 14 Nis 2013, 16:35

Aquaracer fiyatına göre sunduğu kalite mükemmeldir diyemeyeceğim, gerek malzeme kalitesi gerekse mekanizma konusunda bırakın Planet Ocean'a yanaşmak, karşılaştırmak bile yanlış olacaktır, hele ki bu durum yorumları okuyanları bile yanlış yönlendirmek olur diye düşünüyorum. Aquaracer'ları çok detaylı incelemişliğim var ki forumda kullanıcısı da mevcut ve kullanılan bilezik/end link konusunda bir çok olumsuz yorumları var, Aquaracer 500m'in bezel kalitesine hiç girmiyorum bile. Yani Aquaracer'den gol çıkmaz Clk ;) Şöyle fotoğraflar destekleyeyim:

Resim

Resim

Breitling Superocean'lar fena değil kesinlikle, onlar da Planet Ocean gibi fiyatlarına göre iyi kalite sunmakta, haklarını yememek lazım ama asla bir Seamaster olamayacaklar. :thumbup:

Longines Legend Diver çok klas, tarihi olan bir diver ama Planet Ocean'la kıyaslamak iki saate haksızlık olur, farklı dünyalarda onlar :thumbup:

Bell Ross ve Eterna hakkında yorum yapamayacağım ama piyasaya baktığımız zaman her şey ortada ;)

Mcco sorunuza cevap vereyim; gerek Calibre 2500 gerekse Calibre 8500 mekanizmalı Planet Ocean'lar kendi fiyat aralığında tartışmasız çok iyi performans sunan modeller. Tabi bu performans beklentisi kişiden kişiye değişmekte olup hiçbir şey bilmesek bile ikinci el piyasası ve google görsellere baktığımız zaman doğru bir seçim yaptığınızı göreceksiniz :thumbup: Omega gümbür gümbür geliyor merak etmeyin :D
mcco yazdı:Dış kapının mandali olarak konuya dahil olacağım ama arkadaslarin da bahsettigi gibi, benim planet ocean tercihimde de en önemli etken fiyat etiketiydi. Hele ki ikinci el piyasasında neredeyse bir sub fiyatına iki 2500cal planet ocean alınabiliyor. Cehaletime verilmesini isteyerek dostlara sormak isterim, bu fiyat aralığında kaliteli, ciddi bir ağırlığı olan diver söyleyebilir misiniz?

Özet olarak Rolex'i çok severim ileride mutlaka alacağım, bu başlıkta ne işi var anlamamış olsam da :D kemikleşmiş fanlarının aşağıdaki iki modelin(Seamaster&Speedmaster) 50 yıla yakın bir süredir üretildiğini ve hala satış rakamlarında kendi segmentlerinde neden lider olduklarını bir türlü anlamadılar ;) :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Emre » 14 Nis 2013, 16:38

Clk yazdı:@ Emre, kalite beklentimin olmasi markayi kücümsemem anlamina gelmez. Beklenilen kaliteyi vermedigini belirtmek kücümsemek ise o zaman Omega bir hictir diyeyim bari; tam olsun :D Bu arada sende bana muhalefet olsun diye Omega önüne ne koyarsa sorgusuz sualsiz alirsin :lol: Simdiden tebrikler :champ:

Sen fanatikliğin dibine vurmuşsun iyice tebrikler :D
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj SeRxx » 16 Nis 2013, 11:17

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj SeRxx » 16 Nis 2013, 11:21

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners