Teşekkürler,ısrarla aradığım,beğendiğim,el yazısı marka yazmasına takıldığım(bazılarına saçma gelebilir)ve vintage ını edinmek zorunda hissettiğim bir marka idi.Esas bir kaç portofino kaçırdım ve takipteydim ama onlar gerçek vintage olmadığı gibi pek NOS da değillerdi,şimdiler de bir japaon satıyor,bakalım.
asymptote yazdı:Beklediğim gibi harika bir saat

Yalnız gözlerim beni yanıltmıyorsa mekanizma üzerinde belli yerlerde oksitlenme başlamış, bakım-revizyon gerekebilir.. Hayırlı olsun tekrar

O benim de dikkatimi çekti ve bilerek aldım.Satıcı ile bu yüzden iletişime bile geçmedim.İstese pekala onu gizler veya onarırdı,o görünümü gerçek NOS adına kasıtlı koyduğunu düşündüm.Çünkü satıcı birey değil,bu işin ticaretini yapan deneyimli biri.Ayrıca daha önceki bir kaç postumda web sitesi adresini verdiğim önemli bir watchmaker arkadaş/danışmanım var.Ona kötü durumda IWC revize ettirmeyi düşünüyordum.Arada yazışırız.Çok iyi ve dürüst bir insan,istese benden şimdiye kadar en az $1000 tırtıklardı.Yapması için bir çok saat önerdim ve fiat sormayacağımı bildirdim.İstese yaparım der,yapardı da (görünüşte)beni de pekala yolardı.Tabi bir süre sonra anlaşılırdı ama adam kazanacağını kazanırdı.Bence önemli bir şey de değil,gerçi arka kapağı açamadım.Bir kez denedim baktım çizecem bir yerleri vazgeçtim.En kısa sürede ustanın yolunu tutacağız.
Ebay da en dürüst satıcılar Almanya,Avusturya,İngiltere,Japonya ve İsviçreden çıkıyor.Amerika çok kapsamlı ama dikkat etmek belli bir deneyime kavuşmak lazım.