TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Schaffhausen Nos Vintage 1962 Kutu Açılışı ve Bakım

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Schaffhausen Wie Nos

Mesaj bulenty » 31 Mar 2012, 17:24

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Bu foto yu görünce dayanamadım.Zaten yana yakıla temiz bir vintage arıyordum.Sanırım IWC ve Breitling serisi devam edecek.Maurice Lacroix şimdilik tamam.2012 serisine pek ısınamadım.Araya değişik bir marka sıkışabilir.Bu gün buldum ve hoşuma gitti.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj SeRxx » 31 Mar 2012, 17:28

İyi günlerde kullanın saatinizi.. Bir vitage saat, bir yeni saat şeklinde mi gideceksiniz ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 31 Mar 2012, 17:39

Beklediğim gibi harika bir saat :champ: Yalnız gözlerim beni yanıltmıyorsa mekanizma üzerinde belli yerlerde oksitlenme başlamış, bakım-revizyon gerekebilir.. Hayırlı olsun tekrar :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 31 Mar 2012, 17:39

Bülent bey,

çok güzel bir saat almışsınız, kutlarım iyi günlerde kullanın...Eğer sakıncası yoksa ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyiz ?
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj cenk » 31 Mar 2012, 17:44

gerçek bir nos,iyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj bulenty » 31 Mar 2012, 17:58

Teşekkürler,ısrarla aradığım,beğendiğim,el yazısı marka yazmasına takıldığım(bazılarına saçma gelebilir)ve vintage ını edinmek zorunda hissettiğim bir marka idi.Esas bir kaç portofino kaçırdım ve takipteydim ama onlar gerçek vintage olmadığı gibi pek NOS da değillerdi,şimdiler de bir japaon satıyor,bakalım.

asymptote yazdı:Beklediğim gibi harika bir saat :champ: Yalnız gözlerim beni yanıltmıyorsa mekanizma üzerinde belli yerlerde oksitlenme başlamış, bakım-revizyon gerekebilir.. Hayırlı olsun tekrar :thumbup:

O benim de dikkatimi çekti ve bilerek aldım.Satıcı ile bu yüzden iletişime bile geçmedim.İstese pekala onu gizler veya onarırdı,o görünümü gerçek NOS adına kasıtlı koyduğunu düşündüm.Çünkü satıcı birey değil,bu işin ticaretini yapan deneyimli biri.Ayrıca daha önceki bir kaç postumda web sitesi adresini verdiğim önemli bir watchmaker arkadaş/danışmanım var.Ona kötü durumda IWC revize ettirmeyi düşünüyordum.Arada yazışırız.Çok iyi ve dürüst bir insan,istese benden şimdiye kadar en az $1000 tırtıklardı.Yapması için bir çok saat önerdim ve fiat sormayacağımı bildirdim.İstese yaparım der,yapardı da (görünüşte)beni de pekala yolardı.Tabi bir süre sonra anlaşılırdı ama adam kazanacağını kazanırdı.Bence önemli bir şey de değil,gerçi arka kapağı açamadım.Bir kez denedim baktım çizecem bir yerleri vazgeçtim.En kısa sürede ustanın yolunu tutacağız.
Ebay da en dürüst satıcılar Almanya,Avusturya,İngiltere,Japonya ve İsviçreden çıkıyor.Amerika çok kapsamlı ama dikkat etmek belli bir deneyime kavuşmak lazım.
En son bulenty tarafından 31 Mar 2012, 22:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bulenty » 31 Mar 2012, 18:06

Drago yazdı:Bülent bey,

çok güzel bir saat almışsınız, kutlarım iyi günlerde kullanın...Eğer sakıncası yoksa ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyiz ?

Sakıncası yok tabi,bu vintage lar arasında en tuzlu olanı,"offer seçeneği olduğu için iki gün pazarlık sonucu 1400 euro ya aldım.İlk kez bir mal gümrüğe takıldı,fakat adama rica etmiştim,gümrük bildirim belgesine "for repair and service" yazması ve 400 euro bildirmesi için.320 TL de gümrük masrafları ödedim.Aksi taktirde 600-700 TL arası ödemek (%20) zorunda kalacaktım.

Mesela rolex te aynı şekilde geldi,hiç gümrük ödemedim.
Gümrük işi biraz şans...ben özellikle rica ediyorum basit ve güvenli ambalaj olması için,dikkat çekmemesi açısından.Mesela kutulu ürünlerin kutularını ayrı getirtiyorum vs vs
Kullanıcı avatarı
bulenty

Re: IWC Schaffhausen Nos Vintage 1962

Mesaj drk » 31 Mar 2012, 19:45

Çok şık :champ: İyi günlerde kullanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 275 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners