TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Öylesine Bir Diver Tasarımı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Vector » 13 Tem 2012, 22:05

İnternet bağlantım kısıtlı olduğu ve canım sıkıldığı için bir diver's tasarımı yapayım dedim. Kendim için bir saat tasarlasam nasıl yapardım? sorusunun cevabını aradım biraz da. Bu tasarıma giderken pek çok farklı ögeden yararlandım ama saat piyasasının genel gidişhatına pek bakmamaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz.

Teknik olarak şuanda çok detaya inmedim. Belki canım iyice sıkılırsa bir prototip bile üretebilirim. Makine ve kadran detaylarını sonraya sakladım biraz heyecan olsun diye :) kasanın genel hali şu şekilde:

43mm Çap
14mm Kalınlık
22mm Kordon
Uni-Directional Bezel
Screw-Down Crown
Safir Kubbe Cam
300m ( :) ) WR

Ve resimler;

Resim

Eğer beğeni olursa ileride tasarımın üzerine biraz daha gidebilirim. Belki mezun olunca biryerlerden destek alıp saat firması bile kurabilirim kim bilir?
Kullanıcı avatarı
Vector

Re: Öylesine Bir DIVER Tasarımı

Mesaj vmetin » 13 Tem 2012, 22:39

Eline saglık ben beğendim. Panerai nin 1950 kasasını andırmış. Zira onu da severim
Kullanıcı avatarı
vmetin

Re: Öylesine Bir Diver Tasarımı

Mesaj drk » 13 Tem 2012, 22:45

Öylesine tasarım böyle ise uğraşılmış tasarımı merakla bekliyorum :champ: Tebrikler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Öylesine Bir DIVER Tasarımı

Mesaj asymptote » 13 Tem 2012, 22:48

Enes emek vermişsin, zaman harcamışsın, üzerinde biraz daha çalışılırsa güzel bir kasa çıkar ortaya. İlk bakışta revizyon isteyen noktaları sana söyleyeyim: Kurma tepesi ve boynuzlar üzerinde biraz daha çalış. Kurma tepesi küçük kalmış, boynuzları da biraz uzatırsan daha iyi olur, radüsleri biraz erken vermişsin sanki.. Bir de buna cam koyup render aldın mı çok daha güzel görünür.. ;)
Solid de mi oluşturdun bu katı modeli?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 13 Tem 2012, 22:51

Asymptote'a katılıyorum. Bence de boynuzlar uzamalı hatta biraz da kalınlaşabilir. Tepe de aynı şekilde biraz daha büyümeli. Bezel ve kadran tasarımını da merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 13 Tem 2012, 22:55

Elinize saglık , şu an için bile guzel ama çalışılınca cok diye iyi olacaktır
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Vector » 13 Tem 2012, 23:29

Yorumlarınız ve beğenileriniz için teşekkür ederim.

Boynuzlar ve kurma tepesi konusunda haklı olabilirsiniz, fakat aslında bu tasarımda asıl ortaya çıkartmak istediğim şey saatin kadranı. Saate ön yüzünden baktığınızda yuvarlaklığı çok ağır basan bir yapı var. Bu yapıyı çok kalın veya uzun boynuzlarla veya kurma koluyla bozmak istemedim. Yandan bakıldığında ise olabildiğince yuvarlak bir kase hissi vermeye çalıştım. Bu hususta da boynuzun işin içine çok girmemesi için uğraştım. Böylece "time telling" olarak öne çıkan fakat incelendiğinde detayları var olan bir kasa ortaya çıktığını düşünüyorum. Ayrıca arka kapağı 6 adet küçük alyan başlı gömme vida ile tutturmayı planladım. Sanırım bu da pek görülen bir şey değil nasıl olur acaba?

asymptote; evet SolidWorks kullandım. :)
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj KKarakuş » 13 Tem 2012, 23:38

AutoCAD bilen birisi olarak SolıdWorks'ü daha bilemediğimden ötürü içim yanar durur :) Solıd de yapılan materyal yada tasarımın tak-çıkar , birleştir-boz gibi puzzle a benzer özellikleri benim hep hoşuma gitmiştir :) Bu tasarımı görünce en kısa sürede öğrenesim geldi :D

Tasarım için de ellerinize sağlık , böyle tasarımlar insanın bir objeye üç boyutlu bakmasındaki ufkunu genişlettiğine inanırım ve tebrik ederim.. Bu tasarımda değinilecek nokta var ise oda boynuzların biraz daha kalın ve uzun olması diyebiliriz. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners