mecako52 yazdı:Kordon dışında tudor'un hiçbir üstünlüğünü görmüyorum. Kadran tasarımı omeganın çok önde. Hatta bana sorarsanız submariner'ın da önünde. Bezel hissi harika. Zaman ölçümü deseniz yine rolex'in önünde.
Arka kapağın cam olması da bence çok büyük artı katıyor. Co-axial esarpmanı görmek benim hoşuma gidiyor. Kutusu dahi daha güzel

Tudor'un "marka" olarak da algısı Omega markasına göre geridedir.
Fiyatlar da göz önüne alındığında kesinlikle omega diyorum.
Tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz. İkisi arasında kaldığınız için böyle diyorum. Yoksa tudor'u tasarım olarak daha çok beğenenler da vardır illa ki.
SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonunda tabi yine zevkler ve renklere geliyor katiliyorum. Bence siniflarinda benim icin zirvedeki 3-5 saat arasindalar (omega aqua terra, zenith defy skyline vs ile). Ikisini de dusunmeden seve seve takarim.
Benim takildigim diger konulari da kisaca belirteyim.
-Pelagos’un alt kadran 5 satirlik yazisi simdiden gozume batiyor. Uzun vadede kabullenir miyim, daha da katlanilmaz mi olur acaba
-SMP nin helium valfi icin de taktikca rahatsizlik - hem kola hem goze- verir mi diyorum.
-SMP kadranin o dalgali, hareketli hali hosuma gidiyor. Zamanla insan buna baka baka sıkılır mı, ilk gunku heyecanla bakabiliyor mu buna emin olamiyorum.
-Forumda SMP satisi epey var ama Pelagos 42 satisi pek gormedim. Sahipleri cok mu memnun acab[emoji4]
-Gunluk kullanim konusunda SMP daha ciddi/resmi, Tudor daha her gune/ortama uygun bir saat midir diyorum.
Mekanizma ve teknik konularda haklisiniz. Omega burada kendi in-house u ile otede. Bu seviyedeki saatlere bakarken, bunun kullanici acisindan onemli bir getirisi var mi, varsa nedir? Ben sonucta gun boyunca mavi kadran tarafina bakiyor olacagim

Sent from my iPhone using Tapatalk