Samimi paylaşım için teşekkürler Sosyalcan.

Ben de foruma ilk katıldığımda Swatch otomatik saatimin resmini çekip koyup koymamak konusunda
(özellikle resimleri konan diğer saatleri inceleyince) tereddüte düşmüştüm. Ben de bir orta halli vatandaş olarak duygularını paylaşıyorum. 6 yaşında sünnetimde uzak akrabalarımın yurt dışından hediye olarak getirdiği 3 farklı kol saati ile başladı benim de saat merakım, sonra aynı senin gibi Casio, Stempo gibi dijital saatlerle devam etti. Lise ve Üniversite yıllarında babamın klasik dikdörgen Citizen Quartz saatini kullandım. Sonra çalışmaya başladığımda ilk aldığım saat bir swatch kronograf oldu. Aslında o dönem çok daha iyi saatler alma imkanım vardı ama şimdiki bilinç ve bilgi seviyesi yoktu. Yine de şans eseri bir arkadaşımın Kore'den aldığı japon malı 6309 makineli 150 m wr seiko diver saatle benim swatch'ı değiştirdim ve uzun yıllar o Seiko'yu kullandım. Sonrasında güzel dizaynlar, özel seriler felan yapmaları ve fiyatlarının uygunluğundan swatch saatlere yöneldim. 10'un üzerinde swatch saatim var. Bir o kadar da elimden geçmiştir. Halbuki iki üç tane özel model alıp diğerlerinin parasıyla daha kaliteli güzel bir otomatik alabilirmişim. Bunu şimdi görüyorum. Geç olsun güç olmasın demişler, ama şimdi de o imkanları eskisi gibi bulmak kolay olmuyor.
Dediğin gibi Seiko'lar nostaljik saatler, uygun fiyata hiç te fena olmayan kalitede inhouse makinelerini kullanarak güzel saatler üretiyorlar. Kendilerini belli eden bir tarzları var, yani bir modele bakınca bu seiko'dur diyebiliyorsun.. Bende de Foruma katıldıktan sonra aldığım 2 Seiko otomatik var ve çok memnunum, neredeyse hep onları takıyorum.
Umarım sen de en kısa sürede istediğin Seiko 5'e ulaşırsın. Tabii Mlm'de olduğu gibi Vuslat Kış'a da olabilir
Bu arada alacağın saati belirleme aşamasında okuyup faydalanabileceğin, aşağıda verdiğim blog'da pek çok seiko sahibi bir elemanın seiko, citizen, orientlerle ilgili (özellikle seikolar) çok güzel inceleme yazıları var.
www.quartzimodo.comTekrar istediğin saatlere kavuşman dileğiyle...