Bir süredir aklımda olan konuyu sizlere danışmak istedim. Bu ay kısmetse 10. yılımı bitireceğim TSF ailesinde. Zamanında çok saat sattım çok da satın aldım. Neredeyse her gün saat alacaktım eskiden, çok abartmıştım. Son senelerde kontrol altındayım daha sakin ilerliyorum

Eski zamanlarda forumda öyle ilanlar görürdük ki gün bitmeden saat satılırdı. Ben bir saat sattığımda aynı gün mesajlar gelmeye devam ederdi. "Satış gerçekleşmezse ben talibim" diye..
İlanlarımızda para kazanalım, kar edelim gibi bir düşünce hiç olmazdı. Resmen zarar ederdik hobimiz uğrunda. Düşeş dediğimiz ilanları devamlı görürdük. İlan açılıp 1 saat içerisinde satılan saatleri çok bilirim. Uygun fiyata saat almak çok kolaydı aramızda. "El değiştirdi" derdik.
Son senelerde bakıyorum ikinci el saatin neredeyse sıfıra fiyatına satıldığını görüyorum. Veya 15 kere güncellenmiş ama 2 kuruş doğru düzgün indirim yapılmamış ilan görüyorum. Bir senede ilanda fiyat değişmemiş ilan görüyorum. Okuyorum ilanı atıyorum 8 sene önce aldım kullandım fiyatı şudur. Biliyorum gitsem Sirkeci ye sıkı pazarlıklar ile zaten o fiyata yakın alabilirim o saati.
Benim düşüncem bu yönde. Ama tamamen yanlış gözlemlemiş, yanılıyor olabilirim. O yüzden sizin fikrinizi sormak istedim.
Çok önemli hatırlatma: İstisnalar kaideyi bozmaz. Genelleme asla yapmadım, ilanların çoğunluğu olarak yazdım.
Selamlar, saygılar