TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex GMT IIc'nin Parlak Orta Kısımlarını Matlaştırsam mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex GMT IIc'nin Parlak Orta Kısımlarını Matlaştırsam mı?

Mesaj Double0Se7en » 12 Haz 2010, 09:01

Arkadaşlar yeni saatimin bileziğindeki parlatılmış kısımlarında daha 3 günde kılcal çizikler oldu..sizce servise verip o orta PCL ''polished center links'' dene kısmı matlaştırsam mı? Mat yapılmış bir örnek aşağıda ;lakin parlağını biliyorsunuz zaten:) Yoksa bu çizikler beni deli edecek....
Resim
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Re: GMTIIc'nin parlak orta kısımlarını matlaştırsam mı?

Mesaj Clk » 12 Haz 2010, 09:05

deli olacak birşey yok. Yeni modellerin hepsinde var o. Çok derin olmadığı sürece (normal çiziklerden bahsediyorum) çok çabuk gideriliyor. Bence sen orijinalliğini bozmadan kullan.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Double0Se7en » 12 Haz 2010, 10:10

CLK capecod mendilleri ile sanırım dikkatlice silinebiliyor..ama metali aşındırma özelliği var mı acaba? Sen nasıl temizliyorsun bu kılcalları? Bu mendiller:
http://www.capecodpolish.ca/index.ihtml
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Bond » 12 Haz 2010, 10:21

Ben aylar önce bu saati beğenip konu açtığımda ilk söylediğim bu olmuştu. Elbette bu benim tarz olarak kişisel optik beğeni fikrim sadece. Yeni Submarinerde PCL ile çıkarsa diye genel Rolex kullanıcılarında baya bir çekince vardı :) Bence zevk meselesi alıp matlaştıran çok kişi var yabancı forumlarda da okumuştum. Bence mat bilezik seviyorsan ve çizikler seni rahatsız ediyorsa yaptırılır sonuçta bu bir ürün ama bu tarz bilezik seviyorsan ufak çizikleri görmezden gelebilirsin. 3 günde çizilmesi ise ilginç, Clk'nın saatini incelediğimde pek çizik görememiştim ama kullanım alışkanlıklarınızın farklılığından kaynaklanıyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 12 Haz 2010, 10:35

Ben olsam çok küçük çizikler için kafayı çok fazla yormazdım. Ben temizlemiyorum çizikleri. Sonuçta servise gidip geldiğinde o çiziklerin gittiğini görünce insan yeni bir saate sahip olmuş gibi seviniyor. Tabii ki bu sevinç için yaklaşık 3-4 sene beklemelisin :)

Ben olsam orijinalliğini bozmazdım. Eğer üzerinde oynanacak saat aranıyorsa IWC yada Omega alınabilir. Nasıl olsa ne ikinci el değerleri var ne de bozacağın bir özelliği :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Double0Se7en » 12 Haz 2010, 10:38

Bond yazdı:Ben aylar önce bu saati beğenip konu açtığımda ilk söylediğim bu olmuştu. Elbette bu benim tarz olarak kişisel optik beğeni fikrim sadece. Yeni Submarinerde PCL ile çıkarsa diye genel Rolex kullanıcılarında baya bir çekince vardı :) Bence zevk meselesi alıp matlaştıran çok kişi var yabancı forumlarda da okumuştum. Bence mat bilezik seviyorsan ve çizikler seni rahatsız ediyorsa yaptırılır sonuçta bu bir ürün ama bu tarz bilezik seviyorsan ufak çizikleri görmezden gelebilirsin. 3 günde çizilmesi ise ilginç, Clk'nın saatini incelediğimde pek çizik görememiştim ama kullanım alışkanlıklarınızın farklılığından kaynaklanıyor olabilir.

Benim sadece bileziğin kilit kısmında ince uzun bir çizik oldu o da elimi çantama attım çıkarırken fermuar çizmiş..olmayacak hacı deve ve çöl hikayesi gibi...yoksa gözümde bile daha fazla çizik vardır:)
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Double0Se7en » 12 Haz 2010, 10:39

clk yazdı:Ben olsam çok küçük çizikler için kafayı çok fazla yormazdım. Ben temizlemiyorum çizikleri. Sonuçta servise gidip geldiğinde o çiziklerin gittiğini görünce insan yeni bir saate sahip olmuş gibi seviniyor. Tabii ki bu sevinç için yaklaşık 3-4 sene beklemelisin :)

Ben olsam orijinalliğini bozmazdım. Eğer üzerinde oynanacak saat aranıyorsa IWC yada Omega alınabilir. Nasıl olsa ne ikinci el değerleri var ne de bozacağın bir özelliği :)

Tamam ellemiyorum o zaman:) eğer abarırsa o capecodlardan alıp parlatırım..ama mat kısma sürmemek gerekiyormuş..
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Double0Se7en » 12 Haz 2010, 10:41

Kurban mı kessem dedim acaba saate:) Gerçekten 2 gündür çok mutluyum..48 saatlik accuracy değeri şu anda -1 sn..
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners