SEmre yazd覺:MertYe yazd覺:SEmre yazd覺:
Saat cand覺r elbette. Sizin fikriniz sayg覺 duyuyorum. Hesab覺n覺z覺n reel de pek tutar覺 yok s繹ylediim ey ile deeri d羹m羹yor hi癟bir zamanda d羹medi.
Ben pek matematik bilmiyorum rica etsem bana reelde tutar覺 olan bir hesap yapar m覺s覺n覺z?
2011 y覺l覺 ubat ay覺nda Audi A7 3.0 TDI sat覺n ald覺k hala da kullan覺yoruz. Arac覺 al覺 fiyat覺m覺z 111500 euro kur 2.18 o zamanlar. Kabaca 245 bin lira gibi bir fiyata sat覺n alm覺t覺k arac覺. Bug羹n satmaya kalksak 3 aa覺 5 yukari ald覺覺m覺z fiyata satabiliyoruz. Buraya kadar sizin tabirinizle zarar etmedik. Arabam覺z覺 yenilemek istedik ve ayn覺 donan覺mlarda yine 3000cc dizel motor bir A7 almak istediimizde 1.200.000 TL gibi bir etiket kar覺m覺za 癟覺k覺yor.
L羹tfen bana reelde nas覺l zarar etmediimizi anlat覺n ki yar覺n gidip babam覺n arabas覺n覺 羹ste hi癟 para vermeden yenileyeyim.
SM-G955F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
ncelikle bana olan kininizi anlamad覺m. C羹mlelerinizin her birinde bunu 癟覺karmak m羹mk羹n.
Benim demek istediim var olan araban覺zdan zarar etmeden veya minimum zararla elden 癟覺karabiliyorsunuz. S覺f覺r覺 250 bine al覺nan ara癟 uan 300 bin lira ediyor. Sizin dediiniz eyin ak覺l izan覺 varsa buyrun tart覺al覺m..
hocam ekonomide hesaplar bu sekilde yapilmaz. Bunun hesaplari dunya capinda altin bazinda yapilir, hatta bunu soyle aciklarla, 1700lerde londrada X gram altinla (miktari hatirlamiyorum) 1 pantolon 1 gomlek ve 1 ceket alinirdi, su anda ayni miktar altinla, yine 1 pantolon 1 gomlek ve 1 ceket alinabiliyor. Olcutumuz her daim bu olmali yani. O zaman soyle hsaplayacaksiniz,
Arabayi aldiginizdaki altin fiyatiyla bakin, kac gram, sonra bugun icin bakin. Sonuc onunuzde olacaktir. Ancak araba fiyati asla artmaz, sayet 1965 db5 gibi bir klasik arabaniz yoksa. Hatta bu bir cok seyde gecerli, ev almak da oyle, kredi cekip ev almak hele efsanevi fena.. O konulara hic girmeyecegim, ancak oturulan muhit deger kazanmadigi surece ev almak da araba gibi zarardir.
Ancak saatler oyle degil, ornek olarak, su an ADden alacaginiz daytona, 0 olarak alabileceginiz en ucuz. Gri markette bile daha pahaliya geliyor cunku elde yok. Bir cok patek saat icin de gecerli bu, ya da batman gmt icin.. Ve hatta bunlar da guzel modellerse ve uretimleri durursa, inanilmaz artiyor fiyatlari.
Ufak bir ornek vereyim, 1960larda Amerikada bir rolex (o zaman luks marka olarak gecmiyor) 2 haftalik maasa bedelmis (maaslar 2 haftada 1dir amerikada). Su an ise, o saat, 300bin-1milyon tl arasinda degisiyor (rolex 6538i ornek alabiliriz). Emin olun 2 haftalik maas 300bin-1milyon tl arasi degil hic bir yerde.
Bunlari neden anlattim? oyle deger kaybiymis enflasyonmus bilmem ne kafaniz karismis onu gorebiliyorum, bu sebeple altina endeksleyin, kolayca hesap ciksin ortaya.