TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj MertYe » 10 Tem 2017, 00:36

kuyur yazdı:
Bond yazdı:Alttaki Claude Bernard serisi için Moser Cie'de kullandıkları kadran renkleri nasıl olur acaba? :roll:

Resim[/center]

Bir önceki mesajımda belirttiğim gri renk, işte buna çok yakın. Renk tonlamaları ve geçişler bence çok başarılı. Özellikle gri,mavi ve yeşil tonlarına bayıldım.

Benimde aklımdan geçen model ve kadran rengi tam olarak bu oldu Bond'un Moser paylaşımlarına bakarken.

Yalnız affınıza sığınarak sormak istesiğim bişey var. Buradaki altın rengi kaplama olarak yapılacak tahminimce. Zaten 18 ayar altın böyle bir saati yapmayı geçtim kasada kullanılacak olan altın zaten belirlenen fiyatın çok üzerinde olacaktır. Daha önce forumda da okuduğum birkaç konuda kaplama olan altın kasalarda zamanla kaplamanın renginin açılması, atması gibi problemler meydana gelebiliyordu.

Ben buradaki gri kadran altın kasa kombinadyonunu cidden inanılmaz beğenmiş olmama rağmen kaplama yerine çelik tercih edilmesi daha uzun ömürlü olması adına daha doğru mu olur diye merak ettim.

Tekrardan söylüyorum daha önce herhangi bir altın (kaplama veya 18 ayar) saat kullanmadığım için danışmış olmak istedim.

Başta Burak abi ve Tempus saatçilik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler :champ:

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasarım

Mesaj Ankthas » 10 Tem 2017, 02:06

Selamlar herkese. Öncelikle projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkürler, harika bir fikir ve daha şimdiden güzel sonuçlar, kazanımlar alınmış. Markanın ve distribütörün böylesine yapıcı olması çok büyük avantaj TSF ailesi için. Ben de bu güzel projeye katılmak, çorbada da bir tuzumun olmasını isterim.

Benim şahsen beğendiğim bütün dress watchlar romen rakamlı oluyor. Çok elit bir hava katıyor açıkcası. Zaten takım elbisenin de italyan olanı makbul :) Çap olarak 39mm hadi bilemedin 39,5mm maksimum olmalı diye düşünüyorum ama 38mm'nin de altına inilmemeli gibi sanki. Mümkünse tarih ve gün olmasın. Kadranın genel havasını bozduğunu düşünüyorum.

Kadran konusunda ise alternatifler içerisinde beyaz kadran mutlaka olmalı diyorum, her giysiyle uyumlu ve şık. Fakat düz beyazdansa beyazın tonları, yumurta kabuğu, açık gri gibi renkler daha şık duruyor sanki. Bir de kadranın gene dümdüz olmasındansa gravürlü, kabartmalı, desenli olması sanki daha hoş duruyor gibi. Yukardaki CB romen rakamlı modelin kadranı oldukça şık mesela. Bunun dışında birkaç örnek vermek gerekirse:

Resim

Resim

Resim

Resim

Claude Bernard özelinde ise open heart modelin iskelet kısmını pek sevemedim, sanırım simetrik olmadığı için. Şu örnekteki modelin open heartını daha kibar ve orantılı buldum:

Resim

Moonphase hepimizin çok beğendiği bir komplikasyon ancak fiyatı düşük tutma stratejimize mani olabilir. Fakat alternatif model için güzel bir seçenek bence de.

Small second hojdur, hiçbir komplikasyon olmamasındansa o olsun :)

Forumda pek çok kayış yapan arkadaş var. Belki CB ve bu arkadaşlar birleşip TSF bandrollü bu saatlere özel kayışlar üretebilirler. Hem bir orjinallik daha katılmış olur, hem de saat biraz daha bizden olmuş olur.

Benim söyleyeceklerim bu kadar, umarım herkesin içine sinecek, bakmaya doyulamayacak bir ürün ortaya çıkar.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj ozanxos » 10 Tem 2017, 10:59

Bu markayı tam bilmiyorum ama müsait bir zamanda detaylı bir bir göz gezdirme yapacağım . Yukarılarda bir moonphase muhabbeti olmuş. Maliyeti aşırı derecede arttırmayacaksa moonphase bir dress için çok şık olur (tabiki de beyaz kadran ile )

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ozanxos

Mesaj mosef » 10 Tem 2017, 16:10

Daha önce değinilmiş olan iki nokta var benim de dikkatimi çeken:
Bunlardan birincisi CB markasının kadrandaki yazım şekli. Her markanın bir logosu var tabi ama CB bu proje ile birlikte bir değişiklik yapar daha vintage bir yazı tipi ile kadranda markasına yer verebilirse belki ilerisi için bir kapı da açılmış olur. Çünkü şuan mevcut font çok casual görünüyor göze.
İkincisi de kasa rengi. Ben de MertYe gibi kaplama saat hiç kullanmadım ama sanki çelik kasa kullanılsa daha uzun ömürlü olmaz mı? Kaplama fikri beni her zaman biraz korkutuyor :D
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj kethuda57 » 10 Tem 2017, 16:28

mosef yazdı:Daha önce değinilmiş olan iki nokta var benim de dikkatimi çeken:
Bunlardan birincisi CB markasının kadrandaki yazım şekli. Her markanın bir logosu var tabi ama CB bu proje ile birlikte bir değişiklik yapar daha vintage bir yazı tipi ile kadranda markasına yer verebilirse belki ilerisi için bir kapı da açılmış olur. Çünkü şuan mevcut font çok casual görünüyor göze.
İkincisi de kasa rengi. Ben de MertYe gibi kaplama saat hiç kullanmadım ama sanki çelik kasa kullanılsa daha uzun ömürlü olmaz mı? Kaplama fikri beni her zaman biraz korkutuyor :D

+1
kaplama olayına ben de çekimserim.
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj raven » 10 Tem 2017, 19:28

Kaplama saatin uzun ömürlü olmasi cok zor. Celik kasa iyidir :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj kethuda57 » 11 Tem 2017, 17:39

Paintle bu kadar yapabildim ama böyle bişey olabilir mesela :D

Resim

Aşağıdaki iki jaeger lecoultre modelinin kırması bir model :)

Resim
En son kethuda57 tarafından 11 Tem 2017, 20:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj kiwi21 » 11 Tem 2017, 19:09

kethuda57 yazdı:Paintle bu kadar yapabildim ama böyle bişey olabilir mesela :D

Resim

abi senin paintin de fena değilmiş :D

kiwi21 yazdı:
Ground yazdı:
mlm yazdı:Hepimize hayırlı olsun, hakkaten dampinglerle dolu bir proje olmuş, İsviçre seyahatleri, hediye bayan saatleri falan ne oluyoruz dedim :D

İlk aşamada benim gözüme çarpan model şu oldu,

Resim

Kadran beyaz ve çap 39 ya da max 40 olursa süper olur. Ve tabi otomatik.

Tarihsiz ve günsüz olayına kesinlikle katılıyorum.

Resim

Kadran tasarımı konusunda çalışabilirim. corel ve photoshop bilirim.

Ben de kadran tasarımı konusunda çalışabilirim. Ama ne corel ve ne de photoshop bilirim. Paint terk :lol: :lol: :lol:

Photoshop tanrıları affetsin :roll:

Resim

Not: Telif hakkı tamamiyle Omega'ya aittir. :P
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bluebird64 ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners