Archimed » 19 Ara 2011, 21:40
Benim naçizane düşüncelerim:
1. Saatin markası Bosphorus, Pera gibi Türkiye'nin dünya çağında bilinen bir değerine ait olabilir.
2. Sevan Nişanyan gibi başarılı bir tasarımcı eşsiz güzelliği olan yeni tasarımlara imza atabilir.
3. Az sayıda satılabilecek özel tasarımların yanı sıra; büyük montanlı satışlar için modacılarla ortak strateji geliştirilebilir. Mesela şük Armani, Burberry, Tommy Hilfiger, DKNY gibi modacılar bildiğim kadarıyla adı sanı bilinmeyen firmalara üretim yaptırıyorlar. Kanımca bunun nedeni, hem düşük maliyetlerle piyasaya çıkabilmek, hem de markalarının arka planda kalmamasını sağlamak. Oysa ki piyasada oturmuş belli yeri olan bir saat üreticisi ile beraber çalışan bir modacının saatleri her iki taraf için da kazançlı olabilir. Gerçek saat koleksiyoncuları üretim yeri bilinmeyen bir Armani saate sadece tasarımı açısından beğenebilirler. Oysa da bu saati örneğin Seiko veya Tissot gibi belli bir namı olan firma üretse, belki modacıların saatleri daha fazla ilgi görebilirler.
4 Bence projenin önündeki en önemli sorun; kalifiye saat ustalarının daimi istihdam edilebilmesidir. Eğer bu adım sağlanabilirse, diğer unsurları gerçekleştirmenin daha kolay olabileceğini düşünüyorum.