TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Talep Edilen 8 Saat Markası (Chronos - 06/2011)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Talep Edilen 8 Saat Markası (Chronos - 06/2011)

Mesaj Thevenin » 06 Kas 2011, 23:09

Omega'yla IWC'ye caps koymamissin baskan :D Tesekkurler. En cok satilan marka listesinden daha faydali bir siralama; ama tarihsel gerceklerin yaninda en cok 'talep edilen' markalari olculebilir olan hangi veriler ile siralamis Chronos reyiz? 100 kisiye sorduk mu yapmis, nedir? :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 06 Kas 2011, 23:21

Serxx, benim Omega markasina olan sahsi garezim kimseyi yaniltmasin. Ben de bir Omega kullanicisiyim. Sonucta burada yazilan her elestiri saat markalarini daha ileri götürebilmek adina. Yoksa her saat markasini pohpohlayalim (benim Rolex'e yaptigim gibi) elimize ne gececek?

Chronos'ta yazilanlara bakiyorum da Rolex, Patek, Lange ve JLC disinda hicbir firmanin ciddi anlamda teknik yatirimi yada gelistirme calismasi bulunmuyor. IWC halen 50 senelik mekanizmasini kullaniyor, Omega disaridan transfer yapiyor, Breitling ETA problemi olmasa halen uyumaya devam edecekti.

Bazen burada yasadigimiz bir anlam kargasasi var. Komplike bir saat yapmak problem degil. Her saat markasi cesitli komplikasyonlara sahip saatleri yapar satar. Bak mesela IWC son olarak bir saat yapti Portugieser Siderale Scafusia !!! Saatin degeri 750.000 Euro... Vay be adam yapmis degil mi? :D Bunlar sacma sapan isler. Bunlar sadece show. Önemli olan Zenith gibi düsük bütceli tourbilon yapmak, önemli olan JLC gibi günlük kullanima uygun komplikasyonlara imza atmak, önemli olan Rolex gibi ölümsüz saatler üretmek v.s dolayisi ile olaya bu acidan baktigimizda Omega güzel ve uzun bir kis uykusunda diyebiliriz...

Thevenin, chronos sana sormustur diye düsünmüstüm ben :D Yoksa Watchtime.net, WatchTime USA, Chronos Germany, Polen, China, Japan ve Korea dergilerini hazirlayanlar böyle bir arastirmanin nasil yapilacagini nereden bilsin ;)

Edit: ekleme (son cümle "nasil")
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 06 Kas 2011, 23:32

Once bana sordulardi da mesguliyetten unutmusum, dedim Watch Time da var ona yonlendirdim, evet. :D Bir de AP vardi beyler ne oldu ona?
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj SeRxx » 06 Kas 2011, 23:45

Clk yazdı:Serxx, benim Omega markasina olan sahsi garezim kimseyi yaniltmasin. Ben de bir Omega kullanicisiyim. Sonucta burada yazilan her elestiri saat markalarini daha ileri götürebilmek adina. Yoksa her saat markasini pohpohlayalim (benim Rolex'e yaptigim gibi) elimize ne gececek?

Zaten benim bu düşüncem kendi kişisel araştırmalarım sonucunda verdiğim bir karar.Sonuçta siz de araştırma yaparak bazı sonuçlara varıyorsunuz. İleride kesinlikle almak istediğim bir marka olan Omega hakkında ben de olumsuz eleştiride bulundum, zaten bu eleştirim de o markayı düşündüğümdendir ciddiye aldığımdandır.. Omega'nın tasarım konusu da dahil olmak üzere(bana göre) gerçekten büyük bir kış uykusunda olduğunu düşünüyorum umarım önümüzde ki günlerde iyi bir atılım yaparak sevenlerini güldürür..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj 2fast4u » 07 Kas 2011, 00:22

Ucan dalgic falan ama 3.lugu kaptirmamis yuru be yavrum kim tutar seni :)))oris yokmu oris 6.lik yakisir kocuma helal ganyani bulduk:)))))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj nickynick » 07 Kas 2011, 00:24

2fast4u yazdı:Ucan dalgic falan ama 3.lugu kaptirmamis yuru be yavrum kim tutar seni :)))oris yokmu oris 6.lik yakisir kocuma helal ganyani bulduk:)))))

:D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Offside » 07 Kas 2011, 00:36

uzun bir yazı olmasına rağmen keyifle okudum teşekkürler. vacheron pek talep görmüyor heralde neden acaba :D
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj sefa » 07 Kas 2011, 00:44

güzel yazı olmuş teşekkürler
Kullanıcı avatarı
sefa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], Tower ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners