Serxx, benim Omega markasina olan sahsi garezim kimseyi yaniltmasin. Ben de bir Omega kullanicisiyim. Sonucta burada yazilan her elestiri saat markalarini daha ileri götürebilmek adina. Yoksa her saat markasini pohpohlayalim (benim Rolex'e yaptigim gibi) elimize ne gececek?
Chronos'ta yazilanlara bakiyorum da Rolex, Patek, Lange ve JLC disinda hicbir firmanin ciddi anlamda teknik yatirimi yada gelistirme calismasi bulunmuyor. IWC halen 50 senelik mekanizmasini kullaniyor, Omega disaridan transfer yapiyor, Breitling ETA problemi olmasa halen uyumaya devam edecekti.
Bazen burada yasadigimiz bir anlam kargasasi var. Komplike bir saat yapmak problem degil. Her saat markasi cesitli komplikasyonlara sahip saatleri yapar satar. Bak mesela IWC son olarak bir saat yapti Portugieser Siderale Scafusia !!! Saatin degeri 750.000 Euro... Vay be adam yapmis degil mi?

Bunlar sacma sapan isler. Bunlar sadece show. Önemli olan Zenith gibi düsük bütceli tourbilon yapmak, önemli olan JLC gibi günlük kullanima uygun komplikasyonlara imza atmak, önemli olan Rolex gibi ölümsüz saatler üretmek v.s dolayisi ile olaya bu acidan baktigimizda Omega güzel ve uzun bir kis uykusunda diyebiliriz...
Thevenin, chronos sana sormustur diye düsünmüstüm ben

Yoksa Watchtime.net, WatchTime USA, Chronos Germany, Polen, China, Japan ve Korea dergilerini hazirlayanlar böyle bir arastirmanin nasil yapilacagini nereden bilsin

Edit: ekleme (son cümle "nasil")
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...