TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Lancester Italy Markası Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Lancester Italy Markası Hakkında Bilgi

Mesaj razz » 08 Mar 2011, 13:44

merttt35; üşenmeden vermişsin linkleri ben de üşenmeden tek tek baktım.. :D
Nautica BFC Chrono OK, diğerleri " no go..! "
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Frax » 08 Mar 2011, 13:59

Ben de CK ya olabilir diğerlerine no go...! diyorum. Üstelik buradaki bazı markalar tamamen çin malı ve "fiyakalı" isimlerle satılan markalar. Bu kadar derinlere inmeye gerek yok duyulmuş markalara yönel merttt35 :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 13:59

clk yazdı:Bak demek istiyorum yazdim ama demedim. Böylelikle seni kurbanlik olarak forum ahalisinin önüne atmis oldum :) Cik bakalim simdi isin icerisinden :D

Bende dedim ya çömezim diye yavaş yavaş öğrencez artık :D
Kullanıcı avatarı
merttt35

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 14:11

Frax1 yazdı:Ben de CK ya olabilir diğerlerine no go...! diyorum. Üstelik buradaki bazı markalar tamamen çin malı ve "fiyakalı" isimlerle satılan markalar. Bu kadar derinlere inmeye gerek yok duyulmuş markalara yönel merttt35 :)

Sevgili Frax1
Yorum için teşekkürler ancak vermiş olduğum linkte çin malı olma ihitmali olan 2 marka var onlarda Tremont ve RalfTech..Şekilleri hoş olduğundan vermiştim linkini(ayrıca onlar bile Seiko 5lerden kanımca daha cazip duracaktır kolda).Diğer markaların tamamı(hepsi saat sektöründe olmasada)bilinen ve kaliteli markalar.
Eğer Ingersoll'u kastettiysen oda bir İngiliz saat üreticisi(http://www.ingersoll-watches.co.uk/)

Keneth Cole-Tommy Hifiger zaten kıyafet markası ve günlük takılacak saatlerde tercih edilebilir diye düşünüyorum.Yanlış hatırlamıyorsam diğer markalar Nautica-Haurex-Armani-Timex-Calvin Klein-Fossil gibi bilinen markalar..Ayrıca Pulsar by Seiko ve Citizen ında bu fiyat aralığında çok modeli var tasarımı oldukça hoş duran.
Kullanıcı avatarı
merttt35

Mesaj Bond » 08 Mar 2011, 14:20

Lancasteri geçiyorum zevk meselesidir ama italyan markalarında orta/üst markalar dışında birkaç tane üretimi nispeten kaliteli, uygun fiyatlı ve Quartz/Automatic Swiss mekanizmalar kullanan marka mevcut. Mondia ve Momo Design gibi, bu saatler italyadaki fabrikada üretiliyor. Birkaç tanede butik marka mevcut ama yüksek fiyatlıdır.

Diğer yüklemiş olduğun linkteki modeller içinde dizayn olarak çekici saatler olsada çoğu malzeme kalitesi olarak sana uzun yıllar hizmet etmez. Daha çok moda markaları, ayrıca sanırım bunlarda Seiko'nun alt modelleri kadar 10 kişiden 7 sinde görülebilecek saatler. Alıp kullanılmaz mı? Kullanılabilir ama bu senin tercihlerine kalmış birşey.

Design olarak senin isteklerini karşılarmı bilemiyorum ama uygun fiyatlı ve kaliteli swiss made saat istiyorsan alternatiflerin çok fazla olmamakla beraber bazı markalar mevcut. Hem Quartz hem Automatic olarak. Elbette biraz bütçeni biraz yükseltmen gerekecektir, aralarında design olarak sana yakın bazı modellerde bulabilirsin. Bu markalar forumda bir çok konuda konuşuldu, mesajları okudukça konulara daha hakim olabilirsin.

*Ekleme: Son mesajını gönderirken gördüm, belirttiğin markaların hemen hemen tamamı Çin üretimi. Marka Amerikan yada İtalyan olabilir ama üretim yerleri Asyadır çoğunun. Bu bilgilere konulardan ulaşacaksın zaten okudukça.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Archezia » 08 Mar 2011, 14:24

Bence "Seiko 5-edifice falan al bukadar para vereceğine" :D Tavsiye konusunda da zaten forumu okumuşsun, bir fikir oluşmuştur. Bu tarz saatleri biz forum olarak pek tavsiye etmiyoruz (: Nedeni de dediğin gibi aynı fiyatlara daha çirkin yada az gösterişli olsalar da daha güzel saatlerin bulunması. Ama görünümü benim için daha önemli diyorsan tabiki bunlardan birini alman daha mantıklı gözüküyor. Razz'ın beğendiği Nautica'yı ben de beğendim, güzel saat. CK ise sanırım swiss diye tavsiye edildi, ona da katılıyorum. Ama diğerlerini salla (:

Seiko 5'lerden de özellikle küçük militaryler -birini almak üzere olsam da- küçük çapından ve özellikle ön yüzündeki çeliğin kaplamasından dolayı(artık ne kaplaması bilmiyorum) hakikaten biraz kötü gibi duruyor. Ama küçük arkadaşları(mesela Frax) mekanik saatlere alıştırmak için bence ideal. 42mm olanları denedim güzel duruyorlar ama küçükleri canlı canlı görmedim hiç. Mlm'nin koyduğu fotoğraflarda güzel duruyordu. Eğer alırsam ben de bir takıp bakacağım nasılmış...

Edit : Forum bu aralar ne yoğun oldu ya. Yazıyorum göndere basıyorum. Sonra bi bakıyorum gitmemiş çünkü arada başkası bişeyler yazmış. Sonra tekrar basıyorum başka sekmeye geçiyorum tekrar geriye dönüyorum yine gitmemiş, biri daha yazmış. Maşallah...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Archezia » 08 Mar 2011, 14:29

Bond yazdı:*Ekleme: Son mesajını gönderirken gördüm, belirttiğin markaların hemen hemen tamamı Çin üretimi. Marka Amerikan yada İtalyan olabilir ama üretim yerleri Asyadır çoğunun. Bu bilgilere konulardan ulaşacaksın zaten okudukça.

Ben kısaca "svs" markaları diyorum o markalara.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 14:48

Sevgili Bond,

Çin malı denince bende mushroom brand tarzı saatlerden bahsedildi sandım o konuda haklısın bu anlamda yanlış bir cevap verdiysem Frax1 dende özür dilerim.

Gelelim Çinde üretilmesi konusuna;bildiğiniz gibi bu saydığımız markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)dünya modasına yön veren holdingleşmiş ve borsada hisseleri olan markalardır.Sırf Çinde üretim yaptırmaları bu markaların kesinlikle kalitesiz saat ürettiği anlamına gelmez.Bütün dünyaca marka değeri ve imajı taşıyan isimlerin üretim standartları vardır ve mal nerede üretilirse üretilsin bu standartlara uyulur aksi halde markanın imajı zarar görür.(ayrıca etrafımda bu markaları kullanan ve kısa sürede bozulan şimdiye kadar kimseyi duyduğumu hatırlamıyorum)

Benim fikrime göre yaygın bir yanlışın içine düşmekteyiz;Rolex-Panerai-Tag Heuer-Ulysse Nardin-Pathek Philippe ve bunlar gibi hi-end kalite mekanizma ve saat üreten veya kendi üretim tesisleri olan firmalarla bahsettiğim firmaları kalite yönünden kıyaslamak.Veya diğerlerine kalitesiz demek!Tabii ki kaliteli otomatik bir mekanizma ile bilinen bir tasarımcı firmasının ürettiği görselliğe dayalı ürünü karşılaştırmak haksızlık.Çünkü elma-armut teorisine aykırı :lol:

Nasıl ki receiver+dvd playerlı Denon veya Jamo ev sinema sistemi kaliteliyse dahili amfili Philips marka ev sinema sistemide kalitelidir.

Saat konusunda devreye giren bence önce göz zevki daha sonrada bütçedir.
Kullanıcı avatarı
merttt35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners