Burada ki olay Omega, Rolex davasi degil zaten. Ben sadece bir sirketin politikasindan bahsettim. Bu arada gecmiste yasandigi soylenen olaylari bugun ki kriz ortamini kullanarak guncellemeyelim. Türkiyede bulunabilir olmasi mumkun cunku saat sektoru ulkemizde yeni gelismeye basliyor.
Dubai havaalaninda da mi adamlar bu politikayi uyguluyor peki? Aman koy kasaya degeri artsin!!!!

Yoksa vitrine koyacak yada satacak saatleri mi yok? Komik...
Ekonomik ortamlarin degistigi ortada, dediginiz gibi batan firmalarda ortada, herkesin mal satmak icin birbiri ile yaristigida oratada. Indirim konusu tamamen bunun ile ilgili ve cok degisken bir konu ki illa ki Rolex Omega Breitling olsun ama nerden olursa olsun derseniz zaten 4200 Euroluk bir saati EU saat olarak 3000 Euroya almak mumkun. Sifir ve garantili. Ben bunu yapmiyorum cunku bizim bu bayilere ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum. Paris`te 5380 Euroluk saati bir kerede pazarliksiz 4750 Euro yaptilar. Dedigim gibi indirim tamamen goreceli ve degisken bir kavram.
Saatlerin degerleri ile konuya gelince siz altin alin yatirim yapin. Ama ben bu olaya yatirim gozu ile degil, sadece markanin aranirligi ve talep yonunden bakmistim. Sadece talep olan urunun fiyati sabit kalir yada artar. 50 senelik model olan Speedmaster Moonwatch neden 4000-5000 euro yerine 1500 Euroya alici bulabiliyor demeye calismistim.
Sonucta burada benim herhangi bir markayi korudugum yada karalamaya calistigim yok, zaten markalarin bireylerin korumasina da ihtiyaci yok, ama bu sekilde var olan seyleri yok sayacak sekilde desteksiz konusmanin da bir anlami yok. Dedigim gibi bugunun sartlari ile gecmisi karistirmadan ama... (yazdigim rakamlarin hepsine internet uzerinden ulasabilirsiniz)
Sirket politikalari sirketleri baglar, basari yada basarisizliklari ise gun gibi ortadadir. Bu adamlar ne yapmis olursa olsun (kabul edelim yada etmeyelim) basarilidirlar. Dediginiz gibi son 30-40 senedir ortaya birsey koymadan Tourbillion uretmeden, takla atmadan, amuda kalkmadan... Adamlar saat degil prestij satiyor. Rolex markasini takan insanlari %80 i bu saate mücevher gözü ile bakip aliyor. Markanin basardigi sey bu....
Son olarak soylemek istedigim sey su, nefret sevgiden gelirmis derler, bir markaya yonelik elestriler bu derece hiddetli oldukca o marka her sartta hayatta kalir.
P.S. Mark III avrupada cok pahali, Turkiyede yada baska bir ulkede bulabilirsem uygun fiyat ile sahip olabilirim diye dusunuyorum.
Iyi bayramlar dilerim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...