Hellhound yazdı:Ben bunu denedim. Telefondaki uygulama, mikrofonlu kulaklık ile çalıştığından yalnızca çok sessiz bir ortamda doğru sonuç alınabiliyor. Dolayısıyla sağlıklı bir ölçüm olmadı. Gerçek bir timegrapher'ı da saatçiye taşıyıp ölçüm yapmak pek pratik değil.
Xhantos yazdı:Hellhound yazdı:Ben bunu denedim. Telefondaki uygulama, mikrofonlu kulaklık ile çalıştığından yalnızca çok sessiz bir ortamda doğru sonuç alınabiliyor. Dolayısıyla sağlıklı bir ölçüm olmadı. Gerçek bir timegrapher'ı da saatçiye taşıyıp ölçüm yapmak pek pratik değil.
Görmüşlüğüm yok ama videolara baktım o kadar taşınamaz birşey gibi durmuyor (hatta bir BİM poşetine rahatça sığar gibi duruyor, benim bahsettiğim 125-135 dolarlık model). Herkes kendince ciddi bir miktar parayı yatırıyor / harcıyor bu işe. Tamam 100 dolarlık saat için çok değmez belki ama 1000 dolar (ve üzeri) para vereceğim saatten mağazada 2 tane varsa niye gözü kapalı karar vereyim, yani demek istediğim bu konuda taşınabilirlik benim son düşüneceğim şey olur, gerekirse vinç tutar taşırım yeter ki işe yarayacak olsunHer gün saat almıyorum ve benim için önemli bir alışveriş, belki ölene kadar saklayacağım, kullanacağım bir ürün.
Ciddi bir itiraz gelmedi, gittikçe de kafama yatmaya başladı bu fikir. Bunun ötesinde, saatçilerin bu hizmeti sunması lazım satış öncesi diye düşünmeye başladım. 2. el almam / kullanmam normal şartlarda ama özellikle 2.el alan için olmazsa olmaz gibi düşünüyorum, normal sapma miktraı değil bozukluk sayılabilecek günlük dakika sapma gibi değerlerin kolayca görülebilmesi açısından.
Saatçi ölçüme izin vermezse belki saatin baştan problemi vardır. Hiç birşey olmazsa konuşurken laf arasında 'ölçebilir miyim?' diye sorsak bakalım nasıl bir yaklaşım sergileyecek 'esnaf'ımız.
Tecrübesi olanlardan dah açok yorum geldikçe hoş ve bilgilendirici olacak.
dogodenizli yazdı:Saatçiler genelde böyle şeylere pek yanaşmazlar. Ayrıca ellerinde birden fazla aynı modelden olsa dahi ''bir tane var,bu son elimizde kalan'' gibi klişelere başvuracaklardır.
Ancak tüm bunlara rağmen fikriniz benim de çok hoşuma gitti ileride oluşabilecek sorunların böylece önüne geçilebilir.
Ülkemizdeki esnaf profilini de göz önünde bulundurursak muhakkak denenmesi gereken bir yöntem.
mturann yazdı:Evinizde tansiyon aleti bulundurmayın tansiyon hastası olursunuz derler.
Evinize tansiyon aleti aldığınızda hazır alet var deyip ikide bir tansiyonu ölçe ölçe tansiyon hastası olunması ihtimali için söyleniyor bu
Sizde bahsettiğiniz aleti elinizin altında bulundurursanız sürekli saatlerinizi sapmasını ölçmeye başlayabilirsiniz
mturann yazdı:Sizde bahsettiğiniz aleti elinizin altında bulundurursanız sürekli saatlerinizi sapmasını ölçmeye başlayabilirsiniz
Reczebb yazdı:@xhantos bahsettiğiniz timegrapher'ı aldınız mı? Aldıysanız nasıl bir deneyiminiz oldu:)
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir
|