TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni saat alırken timegrapher kullanımı vb.

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni saat alırken timegrapher kullanımı vb.

Mesaj Hellhound » 23 Haz 2019, 13:07

Ben bunu denedim. Telefondaki uygulama, mikrofonlu kulaklık ile çalıştığından yalnızca çok sessiz bir ortamda doğru sonuç alınabiliyor. Dolayısıyla sağlıklı bir ölçüm olmadı. Gerçek bir timegrapher'ı da saatçiye taşıyıp ölçüm yapmak pek pratik değil.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Xhantos » 23 Haz 2019, 13:24

Hellhound yazdı:Ben bunu denedim. Telefondaki uygulama, mikrofonlu kulaklık ile çalıştığından yalnızca çok sessiz bir ortamda doğru sonuç alınabiliyor. Dolayısıyla sağlıklı bir ölçüm olmadı. Gerçek bir timegrapher'ı da saatçiye taşıyıp ölçüm yapmak pek pratik değil.

Görmüşlüğüm yok ama videolara baktım o kadar taşınamaz birşey gibi durmuyor (hatta bir BİM poşetine rahatça sığar gibi duruyor, benim bahsettiğim 125-135 dolarlık model). Herkes kendince ciddi bir miktar parayı yatırıyor / harcıyor bu işe. Tamam 100 dolarlık saat için çok değmez belki ama 1000 dolar (ve üzeri) para vereceğim saatten mağazada 2 tane varsa niye gözü kapalı karar vereyim, yani demek istediğim bu konuda taşınabilirlik benim son düşüneceğim şey olur, gerekirse vinç tutar taşırım yeter ki işe yarayacak olsun :) Her gün saat almıyorum ve benim için önemli bir alışveriş, belki ölene kadar saklayacağım, kullanacağım bir ürün.

Ciddi bir itiraz gelmedi, gittikçe de kafama yatmaya başladı bu fikir. Bunun ötesinde, saatçilerin bu hizmeti sunması lazım satış öncesi diye düşünmeye başladım. 2. el almam / kullanmam normal şartlarda ama özellikle 2.el alan için olmazsa olmaz gibi düşünüyorum, normal sapma miktraı değil bozukluk sayılabilecek günlük dakika sapma gibi değerlerin kolayca görülebilmesi açısından.

Saatçi ölçüme izin vermezse belki saatin baştan problemi vardır. Hiç birşey olmazsa konuşurken laf arasında 'ölçebilir miyim?' diye sorsak bakalım nasıl bir yaklaşım sergileyecek 'esnaf'ımız.

Tecrübesi olanlardan dah açok yorum geldikçe hoş ve bilgilendirici olacak.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj dogodenizli » 23 Haz 2019, 13:51

Xhantos yazdı:
Hellhound yazdı:Ben bunu denedim. Telefondaki uygulama, mikrofonlu kulaklık ile çalıştığından yalnızca çok sessiz bir ortamda doğru sonuç alınabiliyor. Dolayısıyla sağlıklı bir ölçüm olmadı. Gerçek bir timegrapher'ı da saatçiye taşıyıp ölçüm yapmak pek pratik değil.

Görmüşlüğüm yok ama videolara baktım o kadar taşınamaz birşey gibi durmuyor (hatta bir BİM poşetine rahatça sığar gibi duruyor, benim bahsettiğim 125-135 dolarlık model). Herkes kendince ciddi bir miktar parayı yatırıyor / harcıyor bu işe. Tamam 100 dolarlık saat için çok değmez belki ama 1000 dolar (ve üzeri) para vereceğim saatten mağazada 2 tane varsa niye gözü kapalı karar vereyim, yani demek istediğim bu konuda taşınabilirlik benim son düşüneceğim şey olur, gerekirse vinç tutar taşırım yeter ki işe yarayacak olsun :) Her gün saat almıyorum ve benim için önemli bir alışveriş, belki ölene kadar saklayacağım, kullanacağım bir ürün.

Ciddi bir itiraz gelmedi, gittikçe de kafama yatmaya başladı bu fikir. Bunun ötesinde, saatçilerin bu hizmeti sunması lazım satış öncesi diye düşünmeye başladım. 2. el almam / kullanmam normal şartlarda ama özellikle 2.el alan için olmazsa olmaz gibi düşünüyorum, normal sapma miktraı değil bozukluk sayılabilecek günlük dakika sapma gibi değerlerin kolayca görülebilmesi açısından.

Saatçi ölçüme izin vermezse belki saatin baştan problemi vardır. Hiç birşey olmazsa konuşurken laf arasında 'ölçebilir miyim?' diye sorsak bakalım nasıl bir yaklaşım sergileyecek 'esnaf'ımız.

Tecrübesi olanlardan dah açok yorum geldikçe hoş ve bilgilendirici olacak.

Saatçiler genelde böyle şeylere pek yanaşmazlar. Ayrıca ellerinde birden fazla aynı modelden olsa dahi ''bir tane var,bu son elimizde kalan'' gibi klişelere başvuracaklardır.
Ancak tüm bunlara rağmen fikriniz benim de çok hoşuma gitti ileride oluşabilecek sorunların böylece önüne geçilebilir.
Ülkemizdeki esnaf profilini de göz önünde bulundurursak muhakkak denenmesi gereken bir yöntem.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Xhantos » 23 Haz 2019, 15:37

dogodenizli yazdı:Saatçiler genelde böyle şeylere pek yanaşmazlar. Ayrıca ellerinde birden fazla aynı modelden olsa dahi ''bir tane var,bu son elimizde kalan'' gibi klişelere başvuracaklardır.
Ancak tüm bunlara rağmen fikriniz benim de çok hoşuma gitti ileride oluşabilecek sorunların böylece önüne geçilebilir.
Ülkemizdeki esnaf profilini de göz önünde bulundurursak muhakkak denenmesi gereken bir yöntem.

Teşekkürler.

Tam aynı saatten olmasa bile 'arada kaldığınız' aynı modelin değişik renklisi olabilir :) Özellikle Seiko gibi ucuz, fiyatına göre iyi ama sapması şansa kalmış mekanizmalı saatler için niye alım kriteri olmasın, değil mi? Hatta aynı model saat başka saatçilerde denenebilir, sapması çok daha iyi olan azcık pahalıysa mesela, yine de alınabilir vs.

Aslında bozuk saatin saptanabilmesi, ufak sapmaları karşılaştırmaktan çok daha önemli.

Senaryo: 2 aydır almayı düşündüğüm kenara para ayırdığım saati aldım, ilk gün 1 dk geri kaldı, nazardır dedim, 2., 3. gün yine dakika civarı geri kaldı. (Burada artık basit bir sapma değil, ciddi 'bozukluk' söz konusu) Aldığım yere gideceğim, saati değiştirecek mi, para iadesi mi yapacak, 'servise göndereyim bir 15 gün bekleyin' mi diyecek, bunun 'yeniden satılabilirliği bozulmuş' mu diyecek... Paramla rezil olacağım, tekrar mağazaya gidip sağlamıyla değiştirebilecek olsam bile dert. Karşı taraf 'sorunlu' çıkarsa tüketici heyeti, miktar fazlaysa mahkeme süreci. Dükkandan görerek aldığım için cayma hakkı da yok. Gerçi olsa bile saatçi bu sağlamdı, sen bozmuşsun, kullanıcı hatası derse ne diyebilirsiniz ki? Belki de gerçekten ciddi darbe aldı saat. Belki de ben saati almadan yarım saat önce deneyen sakar müşteri kapıya çarptı ama baktılar neyse görünür bir iz yok... Bu olayın stresi yeter, yani bana fazla gelir.

Resim
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj Dwight » 27 Haz 2019, 16:47

mturann yazdı:Evinizde tansiyon aleti bulundurmayın tansiyon hastası olursunuz derler.
Evinize tansiyon aleti aldığınızda hazır alet var deyip ikide bir tansiyonu ölçe ölçe tansiyon hastası olunması ihtimali için söyleniyor bu :)
Sizde bahsettiğiniz aleti elinizin altında bulundurursanız sürekli saatlerinizi sapmasını ölçmeye başlayabilirsiniz :)

su yorum cok iyiydi gercekten :))) 100 % katılıyorum hahahah :lol:
Kullanıcı avatarı
Dwight

Mesaj moy » 27 Haz 2019, 20:07

mturann yazdı:Sizde bahsettiğiniz aleti elinizin altında bulundurursanız sürekli saatlerinizi sapmasını ölçmeye başlayabilirsiniz :)

Bende olsa ölçerim en cok sapanı cezalandırırım. Saatler saptıkça bende sapıtırım :lol: :lol:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Reczebb » 09 Ara 2019, 11:01

@xhantos bahsettiğiniz timegrapher'ı aldınız mı? Aldıysanız nasıl bir deneyiminiz oldu:)
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj Xhantos » 09 Ara 2019, 13:08

Reczebb yazdı:@xhantos bahsettiğiniz timegrapher'ı aldınız mı? Aldıysanız nasıl bir deneyiminiz oldu:)

Daha almak kısmet olmadı. Bir yandan da alıp elimdeki saatlerin durumuyla yüzleşmek istemiyorum galiba :D Bir indirimde denk gelirse alırsam (ve unutmazsam) burayı güncellerim.

Asıl fikrim değişmedi. Saat esnafı, ve 2. el satıcılar da, (mekanik) saati satarken güncel timegrapher ölçüm değerini son kullanıcıya/alıcıya vermeli, hatta mümkünse kutusuna koymadan hemen önce gözünün önünde ölçmeli... Manavın ürünü tartarak vermesi gibi birşey, ya da belki daha doğrusu karpuzun kesmece olması gibi (ama karpuz saat fiyatına olsa kimse kesmece olmayanını almazdı)...
Kullanıcı avatarı
Xhantos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners