mGundogdu yazdı:Adımın böyle bir projede akla gelmesi benim için sevindirici, çok teşekkür ederim. Emre Bey ve Cengiz Bey bu işte hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın en iyilerinden. Kesinlikle abartmıyorum. Eğer bir proje olacaksa bu 2 üstadın işin içinde olması gerekir.
Ama bu projenin hayata geçirilebilmesi biraz zor geliyor bana. Şu sebeplerden ;
- Her kayış ustasının kendine has bir tarzı var. Dikiş şekli kesim şekli vs. Yani birden fazla usta işin içinde olacaksa aynı üründen çıkması zor.
- Her kayış ustasının hali hazırda siparişleri oluyor. Bu projede örneğin 50 kişilik bir katılım oldu diyelim. Bu sayı kendi siparişlerinin teslim süresini de etkileyecektir.
- Deri renk seçimi, ip renk seçimi vs. sınırlı olmalı ki, bir proje olduğu belli olsun. Yoksa herkese öze bir kayış olacaksa bu duruma proje demenin bir anlamı kalmaycak. Örneğin, Siyah deri beyaz dikiş ve kahve deri bej dikiş gibi 2 model olmalı.
Toka üzerine TSF ibaresinin veya logonun işlenmesi zor bir olay değil, eğer proje gerçekleşecekse bu konuyu ben çözmeye çalışırım.
Güzel
Bu proje sayesinde değerli kayış ustaları da birbirlerinden etkilenerek yeni teknikler geliştirebilirler.
Tabi ki herşey belli bir sınırlılıkta olacak.
Ustalar kendi aralarında biraz beyin fırtınası yapıp burada paylaşsın.