TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Satış Temsilcileri Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Satıcıları Hakkında

Mesaj Clk » 06 May 2010, 12:36

Saat sektorunun patronlari ve yoneticileri, sadece Basel ile bu is olmuyor. Avrupa yada Amerikada ki Saat saticilarini ziyaret edin. Musteri ile iliskilerinin nasil oldugunu Size nasil davrandiklarina bir bakin. Bilgi duzeylerini olcun, konusma tarzlarina, kilik kiyafetlerine, nezaket seviyelerine dikkat edin. Kullandiklari cumleleri nasil ozenle sectiklerine sattiklari saatleri nasil tamamladiklarina bakin. Kendi musteri portfoyunuzu kendiniz yaratin. Bugun herkes ebayden alisveris yapmak icin oluyor. Tek neden fiyat olamaz diye dusunuyorum. Bu insanlar bir fark gormuyor eBay ile yetkili satici arasinda. Bu farki yaratin. Bilgilenin bilgilendirin daha fazla Satis yapin, gelisin...

Her kose basinda kuyumcu olan bir ulkede para olmadigini mi dusunuyorsunuz? Takiya para veren insanlara Saat kulturunu anlatin. Milyonlarca dolar cirosu olan Sektor, neden bu kulturu yaymak ve gelistirmek icin caba, emek ve para harcamiyor ben bunu anlamiyorum?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 06 May 2010, 13:52

clk yazdı:Saat sektorunun patronlari ve yoneticileri, sadece Basel ile bu is olmuyor. Avrupa yada Amerikada ki Saat saticilarini ziyaret edin. Musteri ile iliskilerinin nasil oldugunu Size nasil davrandiklarina bir bakin. Bilgi duzeylerini olcun, konusma tarzlarina, kilik kiyafetlerine, nezaket seviyelerine dikkat edin. Kullandiklari cumleleri nasil ozenle sectiklerine sattiklari saatleri nasil tamamladiklarina bakin. Kendi musteri portfoyunuzu kendiniz yaratin. Bugun herkes ebayden alisveris yapmak icin oluyor. Tek neden fiyat olamaz diye dusunuyorum. Bu insanlar bir fark gormuyor eBay ile yetkili satici arasinda. Bu farki yaratin. Bilgilenin bilgilendirin daha fazla Satis yapin, gelisin...

Her kose basinda kuyumcu olan bir ulkede para olmadigini mi dusunuyorsunuz? Takiya para veren insanlara Saat kulturunu anlatin. Milyonlarca dolar cirosu olan Sektor, neden bu kulturu yaymak ve gelistirmek icin caba, emek ve para harcamiyor ben bunu anlamiyorum?

+10...
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Modern60 » 06 May 2010, 16:02

Ağzına sağlık sevgili clk.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 07 May 2010, 00:22

ulkemızde satmak elınde kalanı gecırmek oldugu ıcın tavsıye almak satıcıdan son ıstedıgım seydır .Ama bu tuzaga hep duserım .Kısaca budur.Saygılar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bilo » 07 May 2010, 18:26

Öncelikle şunu söylemek isterim, sorduğunuz soruları geçiştirmelerinin sebebi sorduğunuz sorunun cevabını bilmiyor olmaları da olabilir. Beğendiğiniz kuvars saati gösterip "bunun mekanizması Ronda mı yoksa Eta mı?" diye sorduğunuzda hiç birşey anlamamış gibi bakan bir çift göz ile karşılaşmanız çok da şaşılacak bir durum değildir. Benim sınırlı gözlemlerime göre bu açıdan yurtdışında durum bizdekinden de kötü; anladığım kadarıyla orda da satış personeli sattıkları ürün hakkında kapsamlı bir eğitim almıyorlar ve genelde yaş ortalamaları bizdekinden düşük olduğu için fazla birşey öğrenmiş olmuyorlar.

Ürün vitrine müşteri görsün diye konur, onu incelemek isteyen müşteriyi baştan savmanın tembellik dışında bir maazereti var mıdır acaba. Eğer bir mağazada her müşteriye gösterilmeyecek kadar özel saatler varsa bunlar kasada durmalıdır zaten.

Yurtdışında bir saatçiye gidip mesela 2-3000$ arasında bir saat baktığınız söylerseniz satış asistanı aradınığınız fiyat aralığının yanı sıra kasıtlı olarak fiyatı 4000$ civarı olan ürünleri de önünüze koyar. Çünkü hiç ihtiyacınız olmayan bir ürüne 3000$ vermenizi sağlamanın en iyi yollarından birisi, söz konusu ürünün emsallerinin daha da pahalı olduğunu göstermektir.
Kullanıcı avatarı
Bilo

Mesaj Clk » 09 May 2010, 22:59

2fast4u yazdı:ulkemızde satmak elınde kalanı gecırmek oldugu ıcın tavsıye almak satıcıdan son ıstedıgım seydır .Ama bu tuzaga hep duserım .Kısaca budur.Saygılar

agir laf :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Ziyaliv » 11 May 2010, 23:35

Merhabalar

Şimdi buradaki yazıları okudum fakat genelde tüketici burada görüşlerini belirtmiş. Nicky nick ve clk arkadaşlarımızın görüşleri çok ağır olmuş çünkü saat sektörünün büyüklüğü Türkiye'deki saat talebini çok çok üstünde size şöyle bir örnek vereyim yaklaşık 3-4 yıl önce saatvesaat patronu Ramazan KAYA nın gazetede bir röpartajı vardı saat sektörü hakkında, özeti ise makalenin şu idi: " Yapılan araştırmalar sonucu avrupalı bir saat kullanıcısı 3 ayda 1 saat alıyor, Türkiye'de ise bu rakam 2,5 senede 1 saat almak, bizim ülkemizde saat tütkunları hariç diğer tüm bireyler saati bir araç olarak görüyor, kişinin kişiliğini yansıtacak, zevk ve modaya göre, kalite ve işçiliğe göre saat alma saat modasını takip etme gibi bir durum yok Türkiye'de. Bende buna katılıyorum büyük şehirdeki saatçi meslekdaşlarım belki bu durumla çok karşılaşırlar fakat 87000 nüfüslü Kastamonu'da 80 yıldır hizmet veriyoruz ve 2010 ların nerdeyse yarısına geldiğimiz şu günlerde tüketici hala bir saatin fiyatını 300 tl duyunca "saate o kadar para verilir mi?" diyor. Mağazalarımda yaklaşık 2000 civarında saat modeli var ve saat markları ile moda markalarından oluşuyor bu ürünler, biz tüm ürünlerin içinde hangi makinalar olduğunu prestij sınıfı saatler olmadıkça net olarak söylemeyiz, bir saat markası sadece tek bir saat mekanizması üreticisi ile çalışmıyor, örneğin Jacques Lemans firması kullandığı makinalar ETA,RONDA geneve grubunda MİYOTA SERİSİ ise standart seride kullanır fakat bayii size tam olarak bu kadar ürünün içerisinde bir rolex satıcısı yada butik saatçiler gibi bu ürünümüzde detaylı olarak örneğin: ronda 5071 calibre var diyemebilir. Bunun yanında görüşlerinize katıldığım en önemli yer ise öncelikle bilgili, kibar, şık, aksanı düzgün bir presonel. İkinci önemli unsursa bilinçli tüketici. bilinçli bir tüketisi eğer bir saat alacaksa önce vitrine bakar ve kendine birkaç model belirler, fakat bizim ülkemizde tüketici kafasında saat dizayn ederek mağazamıza geliyor ve aradığını hiçbir yerde bulamıyor, diğer bir konu ise Spor bir saat ile Klasik saati ayırt edemeyen müşteridir ki en sinir olduğum müşteri profilidir. Bu müşterinin profili şudur, tüketici spor saat istiyorum diye mağazanıza girer siz adidas diesel esprit v.s. gibi ürünler çıkarırsınız fakat müşteri altın kaplama ince kasalı bir saate bakıp spor saat budur der. Bu yazdıklarımdan çıkacak özetle değerli forum arkadaşlarım saat piyasasının dinamik, canlı, dolu dolu olması için önce tüketici bilinçlenmeli ve bununla birlikte pazarlama yapan saatçi firma ise hizmet kalitesini artırmalıdır.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Modern60 » 11 May 2010, 23:52

Biz de sizin yani satıcıların, önce kendilerine çeki düzen ve eğitim imkanı vermelerini ve müşterileri yeniden tasarlamalarını önerdik. Kısacası aklın yolu birdir de denebilir ziyaliv. İşleriniz daima hayırla olsun.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: thermoter ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners