TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj coparan » 22 Oca 2015, 19:27

Yazdıklarınızı okudum, peki gelir seviyesine göre saat alımını sınırlamayla ilgili ne düşünüyorsunuz? Aylık geliri 10000 olan birisinin AP chrono alması israfmıdır sizce? yada 5000₺ geliri olanın rolex takması özentiye gösterişe girermi?
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj Architecte » 22 Oca 2015, 19:38

Fiyatı yüksek saat kullanmanın gelir seviyesi ile bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Diğer konularda olduğu gibi, saat kullanmak farkındalıkla ilgilidir. Şu anda kolumda fiyatıı oldukça düşük vintage orient var. Bunun yanında pahalı sayılabilecek saatim de var lakin kullanmak istemiyorum. Salt pahalı diye saat alanlar da var, ama saat kullanma kültürleri pek yoktur.

Konu dışı olacak ama, nasıl ki, güzel yaşamak, tatil yapmak, doğal davranmak bir kültürse saat kullanmak da bir kültürdür bana kalırsa. Henüz tatil yapmamış geliri yüksek çok aile biliyorum. Bunun yanında bizim gibi geliri düşük fakirlerin her sene tatil yapmasının izahı ne olabilir, gelir seviyesi mi elbette hayır! Tatile para verilir mi, bu karda kışta Uludağa çıkılır mı, ne gereği var' diyen geliri yüksek kimselerin kolunda çok pahalı saat olmasının bir anlamı da yoktur zannedersem. Biz saat şizofrenleri saate pahalı mı değil mi diye bakmıyoruz gerçi de...) Markası modeli nedir, otomatik mi quartz mı diye bakıyoruz yanılmııyorsam ;) Öyle değil mi?
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj kilimanjaro » 22 Oca 2015, 19:44

memojan tebrikler ... düşüncelerimi okurcasına yazdın.Konu şimdi daha anlamlı olmaya başladı. :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj raven » 22 Oca 2015, 19:51

alpkop yazdı:Bu konuya forumda rastlayamadım yada göremedim, kendi aramızda, müşterilerimle yada arkadaşlarımla bazen bu konu açılır, aylık gelire göremi saat takılır yoksa bir zevktir gücün yettiğince en iyisini markalasını takabilirsin gibi bir polemik sürüp gidiyor aramızda, sizlerinde fikrini almak isterim, yaşadığınız şehir yada çalıştığınız ortam lüks marka takmaya müsade ediyormu? Yoksa mahalle baskısına maruz kalıyormusunuz? :-)

Ayağını yorganına göre uzat da saat markası olduğu sürece hangi markayı takarsan tak :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Clk » 22 Oca 2015, 20:33

Bir cok farkli fiyat klasmanindan saate sahip birisi olarak bu soru bana "Neden Mizah?" sorusunu cagiristirdi! :thumbup:

Her sahis kendine özel önceliklere sahiptir. Bu öncelikler kisinin harcamalarina yön verir. Alinan ürün yada yapilan yatirim ne olursa olsun "bedelini elden aldim" tarzinda tuvalet kagidi üzerine yazilmis ve imzalanmis bir absürtlük olmadigi sürece kimseyi ilgilendirmez.

Gelir durumu tabii ki bu noktada belirleyici bir unsur. Örnek asgari ücretli birinin kalkipta FP Journe almasi gibi bir durum söz konusu olamaz ama gönlünde mekanik bir saat yatiyorsa (benim de cok sevdigim) Seiko 5 neden olmasin?

Bir de olaya diger taraftan bakin! Gelir durumu yeterli olmasina ragmen sevdigi saati (metal alerjisi v.s.) arabayi (cocuk, köpek v.s.) alamayan insanlar da mevcut. Özetle : Para önemli bir etken ama belirleyici tek unsur degildir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 22 Oca 2015, 22:00

Bu bir hobi ve zevk meselesi.

Alinabilecek en ust saate dogru yola cikmak bence dogru degil, kisisel olarak tatmin eden karakterini yansitan, takani mutlu edecek bir saat olmasi onemli.

Ben luks olarak degerlendirdigim icin, tamamen ihtiyac fazlasi, hic bir yasama gereksinimini eksik birakmaycak bir tutari harcamak gerekiyor. Yatirim, deger kazanacak gibi dusunceler tamamen insanin kendini kandirmasi.

Ayrica su ana kadar aldigim en pahali saatler en mutlu etti gibi bir dusunce tamamen yanlis.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj coparan » 22 Oca 2015, 22:10

garip bir durum var, panerai'den örnek vereyim, bu marka malum bir rolex gibi popüler ve yaygın bir bilinirliliğe sahip değil Türkiyede. rolex her gelir seviyesi kesimin bildiği ve gerektiğinde bir statü belirtmek için kullandığı marka...

Panerai takıpta gittiğim ortamdaki zatlar, zaten bu markanın varlığından haberdar olanlar genelde. Bu nedenle 'çakmamı' sorusuna maruz kalmayabiliyorum, ama yine aynı gelir seviyesine sahip bir başka grup, çakmamı diye sorabiliyor. bu grupta panerai'nin varlığından haberdar. bahsettiğim mahalle baskısı bu aslında. bunun önüne geçmek şu an zor. çünkü bu saat kültürü bizde yeni gelişiyor, daha doğrusu markalı üst segment saat kültürü diyelim.

Bu nedenle konuyu açtım beyin fırtınası olsun diye, cevaplarını bilip bilmemem önemli değil, herkesin görüşü çok önemli.
toplumun bakış açısını ve değerlendirme kriterlerini merak ediyorum, rahatça ve çakmamı gibi can sıkıcı ithamlara maruz kalmadan saat takmak için ne yapmak gerekir?
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj MaLi » 22 Oca 2015, 22:21

Cct yazdı:Bence odak noktası sürekli en iyisine ulaşmak değil genel bir saat sevgisi olmalı. Nihayetinde bu bir hobi, gereklilik değil. Bir üst seviyeye geçeceğim diye hırslanmanın pek bir manası yok. Zaten saat dünyasının çokta içinde olmayan insanlar saatlerinizi farketmeyecektir bile

Bence bütün sorunuzun cevabı şu cümlede yatıyor. Kendimden örnek verecek olursam bi saati almam için çok sevmem lazım 100lirada olsa takarım 100k lira olsada. Ama sevmiyorsam 100lirada olsa takmam 100k'de. Şu görüşü savunanları çokta iyi anlıyorum, aksesuar (saat, kalem, kol düğmesi, kravat iğnesi v.b.) statü simgesidir. Ben Kayseri gibi ticaretin yoğun döndüğü bir şehirde ticaretle uğraşıyorum ve neler görüyorum, insanlar artık arabasıyla, saatiyle, giyim kuşamıyla iş bağlıyorlar.
Kullanıcı avatarı
MaLi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: thermoter ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners