TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Mesaj Bg17 » 29 Eki 2014, 16:32

Bulunmasi cok zor, limitli bir patek i elden cikarmak, eger ciddi bir zorunluluk yada ihtiyac yoksa, bana dogru gelmiyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Ynt: Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Mesaj aslan180 » 29 Eki 2014, 18:31

Bg17 yazdı:Bulunmasi cok zor, limitli bir patek i elden cikarmak, eger ciddi bir zorunluluk yada ihtiyac yoksa, bana dogru gelmiyor.
+1
Kullanıcı avatarı
aslan180

Mesaj batamer » 29 Eki 2014, 22:48

Bence de bence 5550P, 5396G'den cok daha guzel bir saat.
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj Architecte » 29 Eki 2014, 23:16

Bir mm için mi takas edeceksiniz. :D Bence buna hiç yeltenmeyin. Çok güzel bir saat takas yapılacak gibi değil, lakin karar sizin gene de :thumbup:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj afl » 30 Eki 2014, 00:26

OnatOzer yazdı:Benim kararım takastan yana olurdu. Sebebi ise hali hazırdaki 5270. Çünkü Kadran itibari ile 5550p ye yakın bir model olduğundan 5550'nin yokluğunu hissettirecegini sanmıyorum. Ayrıca 5396 şahsen oldukça beğendiğim bir saat ve tarz itibari ile 5550 den daha fazla kullanılacağı aşikâr.
İsin enderlik yanından duruma bakarsak da sonuçta biri 100 diğeri 300 limitli olduğundan bir Deger kaybı olacağını kesinlikle düşünmüyorum. 5550 cok güzel bir saat kabul, ancak bilek yerine kasada durması bizler gibi saatseverleri tatmin etmeyecek bir koleksiyonerlik anlayışı:twisted: bu nedenle en yakın zamanda 5396 ile wristshot bekliyorum :thumbup: :champ:

+1
5550p yi kullanamıyorsanız üstelik 5270 de varken, bırakın 5550p size son iyiliğini 5396 takasını gerçekleştirerek yapsın. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj BarisFB » 30 Eki 2014, 10:37

ben oyumu takastan yana kullanıyorum. 5550p'nin koleksiyon değeri olmasının en büyük artısı işte bu tip kaşıntılar sonrasında takas gerçekleştirirken değer kaybetmeyecek olması bence. Ama saat piyasası çok global ve likit bir piyasa olmadığı için bu saati gerçekten değerini bilen ve değerini verecek birine satma olasılığı da çok önemli - bunun sorun olmadığını varsayıyorum.

Benim asıl takıldığım nokta 5396 noktası. Evet limitli evet Mayer'de var ve evet bebek gibi Tiffany yazıyor ama sizin koleksiyonunuzdaki diğer parçaları düşündüğümde yine istenen kullanma oranına ulaşacağından şüpheliyim.

Eğer Patek dışında bir şey olmasın diyosanız haklısınız ama bence 5270 (hemde yanılmıyosam sizdeki yeni değil eski güzel kadranlı versiyonuydu) ya da celestial gibi patek'in flagship diyeceğimiz modelleri varken buna sıra gelmez ve gelmemeli

Siyah kayışlı, siyah kadranlı hem tshirt hemde takım elbiseyle giyilebilecek, horology olarak bence çok daha önemli, üstüne platinum olan bir saat diyince benim gözüm sadece şunu görüyor :lol: :lol: :lol:

Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj BarisFB » 30 Eki 2014, 11:25

Hatta şöyle bir soru da ekleyeyim....5396'nın kadranında Tiffany yazmasaydı, normal versiyonunu (yanılmıyorsam $40K'ya alınabiliyor) da aynı zevkle takıcakmıydınız ya da isteyecekmiydiniz? Sonuçta 5726 / 5205 / 5396'nın içinde olan 324 standard PP Annual Calendar mekanizması için sadece üzerinde Tiffany yazıyor ve limitli bir parça diye bu parayı hakediyor mu bilemedim. :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Mesaj onatozer » 30 Eki 2014, 13:34

Bakıyorum yine ALS lobisi is basında :lol:

BarisFB, Soruya SalihY'den önce kendimi ayni duruma koyarak cevap verebilirim galiba. Öncelikle 5396 diğer hali hazırdaki patekler Arasında hem spor hem sık kalabilecek bir saat bence. Ayrıca koleksiyon onemi olan saat alma alışkanlığı göz önüne alınırsa, tiffany Yazısı Platin nautlius daki mikroskobik tas ile kiyaslaninca fazla bile kalıyor:)
Saka bir yana Şahsi olarak alınabilirken normal versiyon yerine daha ender olanın alınmasının her daim taraftarıyım :thumbup: saat dunyasında rengi solmuş ya da yanlış basılmış saatlerin değerli olmasina alışkın olduğumuz için Tiffany yazısının Deger arttırmasını yadırgamıyorum. Benim gönlüm 5131 ya da 5575'in daha Mühim olduğu şeklinde cevap verecek olsa da 5396'nin 5550 den daha cok kullanılacağı aşikâr :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners