Ahmetrefik yazdı:Anıl Bey genel olarak size katılıyorum ilk paragrafa diyecek yok.manil yazdı:Foruma saygı duyarım ve elimden geldiğince kaliteli içerik oluşturmaya gayret ederim. Ne de olsa saat üzerine ne öğrendiysem hemen hemen hepsine kaynak teşkil etmiş ya da bir şekilde vesile olmuştur.
Rahatsız olduğum nokta, bir şeyi incelerken ederken tepeden bakarak hakaretamiz şeyler demek ve de herşeyi ben bilirim mantığıyla, kibir içinde hareket etmek. Bu kadar kendinden emin konuşan kişilerin bilmediği ise karşılarında bilgi, birikim, estetik olgunluk ve gusto olarak fersah fersah ötede insanların olduğunu da unutarak hareket etmeleri. Baştan diyeyim, kendimi böyle kişi olarak addetmiyorum. Forumda zaten çoğumuz birbirini reelde de tanır. O yüzden bunları derken de içim rahat.
Bu demek değil ki kimse kendi görüşünü belirtemez, zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkesin dünyayı görme, algılama ve yorumlaması farklı. Maliyet hesabı konusunda kimsenin günahını almayayım, buradaki örnekten yola çıkarak genel durum tespiti yaptım. Tabiidir ki maliyeti de tartışılır. Mesaj akışından da anlaşılacağı üzere buradaki konu o değil. Çoğu kişi aynı şeyden rahatsız olmuş.
Saate gelince ben şahsen beğenmedim ama başarılı bir saat olarak görüyorum. Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor. Renkler daha farklı olabilirdi, belki moonswatch fiyatında kalabilirdi (bence pahalı) ama bütün bunlar, bu projenin ne kadar başarılı olduğunu söylemeye engel değil.
Swatch grup da mutludur zira hem satış artıyor hem de görece diğer markalar arasında kaybolan üst segment markasına bir anda rağbet artıyor. Bir şirket kendi ürünü için daha ne ister?
Son olarak, bu saatin mekanik diye ömürlük olduğunu düşünmüyorum. Fast food gibi bir şey. Alırsınız, 2-3 yılda kendini emekli eder. Zaten sonra başkası çıkar, vs derken olay devam eder. Koleksiyon yapmak isteyenler 5'ini birden alsa 2000 dolar ediyor ki, toplam maliyeti 50 - 60 euro bile olmayan saatler için geri kalan tutar her iki markanın gücünü gösteriyor bence. Bunu da müşteriyi kazıklamak ya da sömürmek yerine böyle görmek gerekir diye düşünüyorum. Neden? Çünkü Moonswatch örneği var önümüzde. Bakalım bu proje nasıl olacak? Şayet bu da tutarsa yakında swatch grubun üst segmentinin tümünü swatch collab ürünü olarak görebiliriz belki de...
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Küçümseme, hakaret kimsenin haddi değil forumda bunlara kesinlikle dikkat edilmeli, yapılan işi beğenmemek herkesin hakkı ama küçük görmek kabul edilemez.
Gelelim swatch konusuna ,açıkçası ben beğendim diyemem, çünkü herşey orjinal hali ile güzel, benim dünya görüşüm bu , birçok konuda da böyle düşünürüm param bütçem ölçüsünde orijinalini ,gerçeğini orjinalini tercih ederim, etmeye çalışırım.
Swatchin normal ürettiği saatlere ,modellerine diyecek birşey yok çok uzun yıllar severek kullandım, halen de saklarım.Fakat bu yapılanlar başka birşey,bir kolaycilik, bir cinlik bir hinlik sanki , geçmiş kült modellerden faydalanma, nemalanma , ticari çıkar devşirme, Pazarlama reklam çalışması, belki de kötü giden swatch satışlarını artırmak.
Bunu ben eski hit parçaları coverlamak gibi görüyorum, demekki swatch artık birşeyler üretemiyor (akıllı saatlerin ciddi etkisi oldu tabi pazar kayıplarına) eskilerden, kült modellerden medet umuyor gibi geliyor, olabilir tabi,işin içine ticaret girince başka.
Ha bu arada bazı coverlar orjinalinden de güzel, daha iyi olabiliyor , orjinalini unutturacak kadar iyi olabiliyor,dinlemekten zevk duyuyoruz , cok başka bir keyif alabiliyoruz.
Tercih edenler keyif alabilir,çok beğenebilirler , umarim mutlu olurlar.
Bir kaç cover koyalım buraya...
Turn the Page (Bob Segers) -Metallica
Heart- Stairway to Heaven ( Kennedy Center Honors)
The soud of Silence( Simon&Garfunkel)- Disturbed
All along the watchtower(Bob Dylan)- Jimi Hendrix Experience
SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orjinalinden güzel cover deyince şunu ekleyeyim:
Little Wing (Jimi Hendrix) - Stevie Ray Vaughan